background img
banner
banner

1,5 εκ. ευρώ στο δήμο για αποπληρωμή παλαιών υποχρεώσεων

ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στους είκοσι δήμους της χώρας συμπεριελήφθη ο δήμος της Αιγιάλειας για την αποπληρωμή παλαιών χρεών, αποκάλυψε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, με χρηματοδότηση ποσού 1,530 εκ. ευρώ.

Ο δήμαρχος ζήτησε και πάλι συναίνεση για την προκαταβολή των 4,4 εκ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις του δήμου προς τους προμηθευτές, που φτάνουν σήμερα τα 3,8 εκ. ευρώ, θέμα που θα φέρει στο συμβούλιο εφόσον οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης το ζητήσουν.

Ωστόσο η τελευταία εξέλιξη όπως ανακοινώθηκε, δίνει σχετική ανάσα στο δημοτικό ταμείο, την ώρα που η αντιπολίτευση παραμένει επιφυλακτική στην άτοκη δανειοδότηση με προκαταβολή από ΚΑΠ, με παρακράτηση κοντά στα 61.000 ευρώ το μήνα, από τα 560.000 ευρώ που λαμβάνει ο δήμος, για τα επόμενα έξι χρόνια.

«Νοικοκύρεμα είναι να πληρώνεις τα χρέη σου, τώρα θα σπάσουν την πόρτα του Καλαμίδα, αλλά όχι μόνο», είπε ο δήμαρχος σε μία προσπάθεια να πείσει για τις προθέσεις του και να μεταπείσει την αντιπολίτευση να στηρίξει τη χρηματική διευκόλυνση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Καλαμίδα, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για το 1,530 εκ ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αιγιάλειας, αφορά 40% επιχορήγηση και 60% προκαταβολή μέσω ΚΑΠ με αποπληρωμή από το 2022.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr