background img
banner
banner

6η ΥΠΕ: Σε ισχύ το νέο σύστημα Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων

“Η δημόσια διοίκηση εκσυγχρονίζεται και αλλάζει πρόσωπο μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, της ανάπτυξης και των πολιτών”. Δηλώνει στο tempo24 o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, αναφερόμενος στην καινοτομία, που έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τόσο όσο αφορά την εξοικονόμηση κρατικών πόρων, όσο και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών. Πρόκειται για το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, το οποίο θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς του Δημοσίου και θα παράσχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς, ενώ θα εξοικονομεί 380 εκατ. ευρώ ετησίως για το Δημόσιο.

“Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς θα μεταμορφώσει τη λειτουργία του Δημοσίου και τον τρόπο συναλλαγής με αυτό”, σημειώνει ο κ. Καρβέλης, τονίζοντας ότι πρόκειαι για μια από τις πρώτες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Όπως είναι γνωστό η λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επέφερε σημαντικές μεταβολές στη λειτουργία των φορέων του δημοσίου τομέα, ιδίως με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της τηλεργασίας του προσωπικού τους.

Ταυτόχρονα προέκυψε και η αυξανόμενη ανάγκη, τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις, να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους και να συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα, εξ αποστάσεως με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος της επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, όπου αυτή απαιτείται, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου. Στο πλαίσιο των παραπάνω, στην Κεντρική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ λειτουργεί πλέον το νέο σύστημα Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων σε ένα σύγχρονο, διαδικτυακό και ολοκληρωμένο περιβάλλον


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr