background img
banner
banner

Δεν ανταποκρίθηκαν οι πρόεδροι του Διακοπτού

ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ

Διερευνητικές και με απουσίες είναι οι ως τώρα προσπάθειες των δύο δυνάμεων που προωθούν την απόσχιση από τον δήμο Αιγιαλείας και τη δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας και μέχρι στιγμής δεν τηρείται κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ της Ανεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας και του Δικτύου Προέδρων Ανατολικής Αιγιάλειας. Η συνάντηση που έγινε μεσοβδόμαδα στο πρώην δημαρχείο Διακοπτού δεν είχε την προσδοκώμενη συμμετοχή ενώ οι πρόεδροι της Ανατολικής Αιγιάλειας αύριο σκοπεύουν να επισκεφθούν τον δήμαρχο για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι πρόεδροι που έχουν συγκροτήσει το Δίκτυο επισκέφθηκαν το πρώην δημαρχείο Διακοπτού έχοντας ζητήσει την παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Διακοπτού ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο κοινής δράσης εφόσον ταυτίζονται οι θέσεις και τα αιτήματά τους. Ωστόσο παρών ήταν μόνο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης, όπως μετέφερε στo protionline.gr το μέλος της πενταμελούς επιτροπής του δικτύου και πρόεδρος της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος. ΄΄Ο πρόεδρος του Διακοπτού μας μετέφερε ότι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων θέλουν να αφουγκραστούν τις κατά τόπους κοινωνίες και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών τους, βέβαια εμείς το έχουμε κάνει ήδη΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως το Δίκτυο δεν αποκλείει τη συμμετοχή της Δ.Ε. Διακοπτού στο αίτημα για νέο δήμο, αρκεί να καταστεί εφικτή η σχετική συνεννόηση.

Επαφές… εκατέρωθεν για δίκτυο προέδρων και ΑΚΑΑ

Το επόμενο βήμα για τους ανθρώπους του Δικτύου θα είναι να συναντήσουν τον κ. Καλογερόπουλο προκειμένου να του εκθέσουν τι σκέφτονται και να τον ενημερώσουν για τη δράση τους κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αύριο.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι επαφές της Ανεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας πραγματοποιώντας κατά τόπους συναντήσεις και ενημερώνοντας τους δημότες ανά χωριό στα μέτρα πάντα του εφικτού λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν λόγω covid. Έτσι, προχθές Σάββατο υπήρξε συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Τράπεζας και ενημέρωση ενώ επίκεινται συναντήσεις σε Καλαμιά και Μαμουσιά. Μάλιστα, σήμερα Δευτέρα, η Ανεξάρτητη Κίνηση πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις ενημερώνοντας για τις επόμενες κινήσεις της.

Πάνος Μελής: «Όπως και να έχει είναι στη σωστή κατεύθυνση»

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η άποψη ενός παλιού της αυτοδιοίκησης ο οποίος ωστόσο είχε πρωτοστατήσει στις ενέργειες για τη δημιουργία ξεχωριστού δήμου στην Ανατολική Αιγιάλεια, μετά τη συνένωση των έξι δήμων.

Ο πρώην δήμαρχος Ακράτας Πάνος Μελής, επισημαίνει στo protionline.gr: ΄΄Προσωπικά, είχα αντίθετη άποψη για τη δημιουργία του δήμου Αιγιαλείας από την αρχή. Οι προθέσεις του δημάρχου είναι καλές ωστόσο είναι τόσο μεγάλος γεωγραφικά ο δήμος που είναι αδύνατον να ενσκύψει στα κατά τόπους προβλήματα. Είτε δημιουργηθεί δήμος Ανατολικής Αιγιάλειας με τις Δ.Ε. Αιγείρας και Ακράτας, είτε συμπεριλαμβάνεται και η Δ.Ε. Διακοπτού, το αίτημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να επιτευχθεί η απόσχιση και να πειστεί το υπουργείο για την αναγκαιότητα να γίνει. Διότι και τότε είχε πραγματοποιηθεί διαβούλευση στην οποία είχαμε λάβει μέρος, είχαμε συμφωνήσει σε δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας όμως με διάφορα «τερτίπια» αυτό άλλαξε. 
Ή σε διαφορετική περίπτωση, ήταν μία ειλημμένη απόφαση και οι διαβεβαιώσεις ήταν ψευδείς με το υπουργείο τότε να αποδεικνύει την αναξιοπιστία του΄΄, επισήμανε ο κ. Μελής, προσθέτοντας:
΄΄Για να υποστηρίζουν το αίτημα οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των συλλόγων, για να το αποδέχονται και οι δημοτικοί σύμβουλοι, σημαίνει πως όλοι διαπιστώνουν τη δυσλειτουργία που υπάρχει εξαιτίας του μεγέθους και των ιδιαιτεροτήτων του δήμου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr