background img
banner
banner

Κατανόηση από τον δήμαρχο στο αίτημα της απόσχισης

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21/10 στο κτίριο της παλιάς “Αναγέννησις” στην Ακράτα, η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με την Επιτροπή του δικτύου των προέδρων των Κοινοτήτων της Ακράτας – Αιγείρας, που προωθούν συστηματικά την απόσχιση της Ανατολικής Αιγιάλειας από τον ενιαίο δήμο Αιγιαλείας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τον δήμαρχο, η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλέων Πόλις” Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, το μέλος της Τ.Κ. Ακράτας Παναγής Παναγόπουλος και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Ακράτας Θανάσης Στούμπος, Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος, Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, Αγίας Βαρβάρας Θανάσης Ξυγκάς και Βελάς Δημήτρης Κορύλλος, ως εκπρόσωποι των 24 προέδρων του δικτύου.

Δεν συμμετέχει στο δίκτυο ο πρόεδρος της Πορρωβίτσας Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ενώ η εκπροσώπηση των 24 προέδρων από τους 5 της Επιτροπής, έγινε με γεωγραφικά κριτήρια: Ξυγκάς πρώην δήμος Νωνάκριδας, Στούμπος Ακράτα, Κρικέτος παραλία πρώην δήμου Ακράτας, Σταθακόπουλος Αιγείρα, Κορύλλος ορεινή Αιγείρα.

Θετικός ο δήμαρχος

Στη συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής διατύπωσαν το σχέδιό τους στον δήμαρχο, που περιλαμβάνει μια μελέτη βιωσιμότητας για νέο δήμο, ενημέρωσαν για τις επαφές που έχουν κάνει και πρόκειται να κάνουν το επόμενο διάστημα και βεβαίως εξήγησαν πως το αίτημα δεν αντιτίθεται ούτε σε αυτή την δημοτική αρχή ούτε και στις προηγούμενες, αλλά αποτελεί λαϊκό αίτημα της περιοχής από το 2010 που με το νομοσχέδιο Καλλικράτης οι πρώην δήμοι συνενώθηκαν σε έναν ενιαίο.

Ο δήμαρχος άκουσε προσεκτικά και ήταν της άποψης πως εφόσον το αίτημα διατυπώνεται από θεσμικούς εκπροσώπους όπως οι πρόεδροι των Κοινοτήτων και είναι βούληση της τοπικής κοινωνίας, δεν έχει καμία αντίρρηση, δείχνοντας κατανόηση στο πάγιο αίτημα της περιοχής.

Μπαράζ συναντήσεων

Τώρα τα μέλη της Επιτροπής θα επιχειρήσουν πάλι να συναντηθούν με τους 14 προέδρους του Διακοπτού, σε μία προσπάθεια να συμμετέχουν και αυτοί στο εγχείρημα αν και το καλάθι που κρατάνε είναι μικρό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στα επόμενα βήματα της Επιτροπής είναι η συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, με πρώτη την Βασιλική Ψυχράμη την Παρασκευή στην Ακράτα για ενημέρωση, καθώς και με τους βουλευτές του νομού, όλους ανεξαιρέτως. Ακόμα και τον Τσίπρα σχεδιάζουν να δουν. Βεβαίως Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες και στο τέλος συνάντηση με το υπουργείο Εσωτερικών που θα καταθέσουν ολοκληρωμένο το αίτημά τους όσο διαρκεί η διαβούλευση για νέους δήμους, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2021


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr