background img
banner
banner

Αναζήτηση πάρκινγκ στην Αλυκή

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει διά περιφοράς την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου. Επί το πλείστον, πρόκειται για θέματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτείται η λήψη αποφάσεων για τη δρομολόγησή τους.

Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με τη μίσθωση ακινήτου στην Αλυκή για χρήση χώρου στάθμευσης οχημάτων κατά τους θερινούς μήνες. Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γιώργος Γκιώνης, ΄΄μπορεί για κάποιους να φαίνεται πως το καλοκαίρι είναι… μακριά, ωστόσο πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι διαδικασίες για να μισθωθεί ο χώρος που θα εξυπηρετεί τα αυτοκίνητα των λουόμενων. Σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει η τουριστική σεζόν και θα έχουμε πάλι το πρόβλημα έλλειψης στάθμευσης στην δημοφιλή παραλία του Αιγίου΄΄.

Στην ουσία αυτό που θα γίνει είναι μία πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιοκτήτες οικοπέδων αν και τα τελευταία χρόνια ο μόνος ενδιαφερόμενος είναι ο κάτοχος του χώρου που βρίσκεται μετά το κατάστημα «Τρίαινα». ΄΄Συνήθως είναι αυτό που μισθώνουμε γιατί δεν έχουμε άλλη προσφορά. Όμως εάν βρεθεί κάποια καλύτερη και πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση θα την προτιμήσουμε΄΄, τόνισε ο κ. Γκιώνης.

Μείζον θέμα οι ψεκασμοί της ελιάς

Ένα ακόμη θέμα αφορά τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, πρόκειται για τον ψεκασμό των περιοχών της Αιγιάλειας για το έτος 2021 που θα προφυλάξει τις καλλιέργειες, διαδικασία που έχει καθυστερήσει φέτος, κυρίως λόγω των δυσκολιών που έχουν επιφέρει τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Άδειες και περίπτερα στην ημερήσια διάταξη

Κατά τα άλλα, το συμβούλιο Κοινότητας καλείται να αποφασίσει για τη χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2021. ΄΄Δεν λειτουργούν, ωστόσο εμείς καλούμαστε να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις για να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις όταν τους δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιώνης.

Ακόμη, θα ληφθεί απόφαση για τροποποίηση χρήσεων γης στο Ο.Τ. 513 της επέκτασης σχεδίου πόλης Νικ. Πλαστήρα και γνωμοδότηση για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από περίπτερο στην Κοινότητα Αιγίου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η λήψη απόφαση για τη μετατόπιση περιπτέρου στην Κοινότητα Αιγίου. πρόκειται για το περίπτερο που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αθανασίου το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί λίγο πιο μέσα, στον χώρο της πλατείας.

Το Συμβούλιο θα αποφασίσει ακόμη για τοποθέτηση καθρέπτη στην Κοινότητα Αιγίου, απαγόρευση στάσης – στάθμευσης και τοποθέτηση ελαστικών οριοδεικτών επί της οδού Σκουφά στο Αίγιο, μεταφορά θέσης πάρκινγκ από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Ανδρέου Λόντου και επί της οδού Βάλφουρ στο Αίγιο και έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Σολωμού 6 στο Αίγιο.

Κοπές δέντρων

Τέλος, θα εξετάσει αίτημα για κοπή κυπαρισσιού επί του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αιγίου καθώς και αίτημα για κοπή δέντρων επί α)της οδού Μητροπόλεως 83 και β) Σωτηρίου Λόντου 13, στο Αίγιο. Σε ό,τι αφορά τα τελευταία δέντρα, ο πρόεδρος ανέφερε πως υπάρχει σχετική εισήγηση για κοπή δεδομένου ότι τα δύο δέντρα είναι ξερά, ωστόσο η πρόταση είναι να κοπούν και ταυτόχρονα να φυτευτούν νέα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr