background img
banner
banner

Χωρίς… κορωνοϊό το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ RAPID TESTS ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ – «ΚΑΘΑΡΗ» ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Μπορεί τελικώς το μοριακό τεστ να μην επιβεβαίωσε την ένδειξη του rapid ότι καθαρίστρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου νόσησε από κορωνοϊό, ωστόσο ενίσχυσε τις ενέργειες πρόληψης που ουσιαστικά είναι και αυτές που θα εμποδίσουν τη διασπορά του ιού στις σχολικές κοινότητες. Για σήμερα πάντως Τετάρτη, στο πλαίσιο των ελέγχων που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα εξεταστούν και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στο Λιμεναρχείο Αιγίου από τις 3.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα.

Την Τρίτη 19/1 πάντως δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν έγινε γνωστό πως γυναίκα, εργαζόμενη στην καθαριότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου βγήκε θετική στο rapid test που είχε υποβληθεί μία μέρα πριν, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του σχολείου.

Συγκεκριμένα, με στόχο την θωράκιση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα rapid tests στον χώρο του Λιμεναρχείου, στους εμπλεκομένους με την διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ήτοι εργαζόμενες στην καθαριότητα, σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες.

Πρόκειται για μία προσπάθεια των αντιδημαρχιών Παιδείας και Διοικητικής Υποστήριξης με τη συμβολή του Ι.Σ.Α., που δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο των εμπλεκομένων με τη διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής, να εξεταστούν ενισχύοντας την προσπάθεια της καλύτερης δυνατής προφύλαξης της σχολικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων στις δομές του δήμου.

Χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα…

Κατά τη πρώτη ημέρα των ελέγχων υπήρξε ένα θετικό δείγμα και ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επρόκειτο για καθαρίστρια του 2ου Δημοτικού το οποίο βρίσκεται στην οδό Ρωμανιόλη στο Αίγιο, η οποία ωστόσο παρέμενε ασυμπτωματική. Ακολούθησε το μοριακό τεστ που είναι πιο ακριβές, τα αποτελέσματα του οποίου έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα και ήταν αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό.

Αρχικά ωστόσο το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τη Σχολική Επιτροπή, με τον πρόεδρο Δημήτρη Ελευθεριώτη να κινεί τις διαδικασίες και να μεριμνά για τη διενέργεια απολύμανσης στο σχολείο, χθες το πρωί. Εν των μεταξύ, η διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και προκειμένου να πραγματοποιηθεί όπως πρέπει η απολύμανση, το σχολείο χθες δεν λειτούργησε.

Μόνη λύση οι επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι και στους μαθητές

΄΄Μόνο με επαναλαμβανόμενους ελέγχους θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τη διασπορά στα σχολεία, τα οποία αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας μας. Όμως, όπως φαίνεται, ακόμη κι αν ζητήσουμε από τον ΕΟΔΥ να υποβάλλονται σε τεστ και οι μαθητές των σχολείων που παρουσιάζονται κρούσματα, είναι αμφίβολο εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Τα πάντα γίνονται χάρη στις προσπάθειες του δήμου και την άμεση αντίδρασή μας στο να σπεύσουμε να απολυμάνουμε τους χώρους για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μεταφοράς μικροβίων.
Αυτό έγινε και στην περίπτωση του 2ου Δημοτικού που καθαρίστηκε χθες εξονυχιστικά και σήμερα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά΄΄, τόνισε στο protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η εν λόγω εργαζόμενη τελικώς δεν πάσχει από covid.

Για το θέμα μίλησε στo protionline.gr και η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Πλατάνου, τονίζοντας πως καθαρίστηκαν όλοι οι χώροι.  ΄΄Μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, υπήρξε συνεννόηση άμεση με τη Σχολική Επιτροπή, τον Σύλλογο Διδασκάλων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και από τις 8.00 έως τις 10.30 καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι, γεγονός που μας δημιουργεί μεγάλη ασφάλεια.
Το σχολείο μας από αύριο (σήμερα Τετάρτη) θα λειτουργήσει κανονικά΄΄, επισήμανε η κ. Πλατάνου.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο εκτελών χρέη προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Παναγιώτης Μπουρδανιώτης, είπε πως ΄΄αρκεί που έγινε η απολύμανση του σχολείου για να είμαστε σίγουροι΄΄.

Rapid test σε 211 μαθητές και γονείς σε Ακράτα και Αιγείρα

Εν τω μεταξύ, κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην Ανατολική Αιγιάλεια καθώς, μετά τα τρία κρούσματα covid στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το ένα κρούσμα συνοδού σχολικού λεωφορείου της Αιγείρας, χθες το πρωί διενεργήθηκαν προληπτικά τεστ σε γονείς και μαθητές των σχολείων της περιοχής, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρο Μάρκου, ΄΄μετά από αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας και ενέργειες της βουλευτού Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιάλειας Γιώργου Γιοβά, με την συνεργασία του Κ.Υ. Ακράτας, συνεργεία του ΕΟΔΔΥ διενήργησαν Rapid Test COVID-19. Τα τεστ έγιναν σε γονείς και μαθητές της Ακράτας και της Αιγείρας. Στην Ακράτα έγιναν 107 τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Στην Αιγείρα έγιναν 104 τεστ και ήταν όλα αρνητικά΄΄.

Αρνητικά τα δείγματα και στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Αιγίου – Κλ. Οικονόμου Ιατρού

Προληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι rapid test σε προσωπικό και ωφελούμενους στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξήχθησαν την Δευτέρα και στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Αιγίου-Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού και χθες Τρίτη 19/01/2021 από τον ΕΟΔΥ στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας Σκαγιοπουλειο Μονάδα Αρρένων – Μονάδα Θηλέων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τα αποτελέσματα, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος Νίκος Σταθακόπουλος, ήταν όλα αρνητικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr