background img
banner
banner

Αντιδράσεις για τις τουαλέτες στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παρέμβαση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια». Με αφορμή το γεγονός ότι στο σχολείο κατασκευάζονται τουαλέτες και οι μαθητές εξυπηρετούνται από τις τουαλέτες των εκπαιδευτικών, καθώς και το ότι διαθέτει μόλις μία σχολική καθαρίστρια, το μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας, δημοτική σύμβουλος και μέλος της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Γιώτα Γκρέμου, με επιστολή της ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της επιστολής προς τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, είναι το ακόλουθο: «Πρόεδρε, αγαπητά μέλη, εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ευόδωση στόχων. Η σχολική χρονιά ξεκινά εκ νέου και βρίσκει σε εξέλιξη την κατασκευή τουαλετών μέσω του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Οι 92 μαθητές του σχολείου αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται στις τουαλέτες των δασκάλων. Ως εκ τούτου προκύπτουν σοβαροί λόγοι υγιεινής και εν μέσω τέτοιας πανδημίας.
Ακόμα και ενώ διανύουμε το δεύτερο κύµα πανδηµίας και οι ειδικοί συστήνουν αποστάσεις και επιµελή καθαριότητα, στο σχολείο υπάρχει µόλις µία καθαρίστρια, για όλους τους χώρους.
Η παράταξη μας, “Ποιοτική Αιγιάλεια”, προτείνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης με θέματα: 1) Να προχωρήσουμε άμεσα στην ενοικίαση χημικών τουαλετών και την εγκατάσταση τους στον αύλειο χώρο του σχολείου και 2) Πλήρη κάλυψη του σχολείου με προσωπικό καθαριότητας και άμεση μέριμνα για τη διευθέτηση του ζητήματος δεδομένου ότι οι ανάγκες αυτή την περίοδο είναι αυξημένες».

Δημ. Ελευθεριώτης: ΄΄Δεν προκύπτει ζήτημα αναγκαιότητας τοποθέτησης χημικών τουαλετών΄΄

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, επισημαίνει πως μετά από τον άμεσο συντονισμό ενεργειών μεταξύ των αρμοδίων του δήμου δεν προκύπτει ζήτημα αναγκαιότητας για άμεση τοποθέτηση χημικών τουαλετών. Διευκρινίζει ωστόσο ότι παρακολουθεί το θέμα και πως εάν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Ελευθεριώτης δίνει και πληροφορίες σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, επισημαίνοντας: ΄΄Η έναρξη των μαθημάτων, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Αιγιαλείας, έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, θέση την οποία υποστηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό ήταν αποτέλεσμα συντονισμού των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμου Αιγιάλειας, Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας με την αγαστή συνεργασία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας΄΄.

Διαβεβαιώσεις ότι τα έργα θα παραδοθούν σε ένα δεκαήμερο

Σχετικά με τα υπό εκτέλεση έργα, τονίζει: ΄΄Στο 6ο Δημοτικό και 5ο Δημοτικό είναι σε εξέλιξη εργολαβία και πιο συγκεκριμένα: στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου προβλέπεται: Πλήρης αποξήλωση και αποκατάσταση των τουαλετών των μαθητών (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες) Αποξήλωση και αντικατάσταση των θυρών των αιθουσών του Ισογείου.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου προβλέπονται: Πλήρης αποξήλωση και αντικατάσταση των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων και του νηπιαγωγείου (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες).

Έργα τα οποία ο προγραμματισμός ήταν να ολοκληρωθούν εντός των διακοπών των Χριστουγέννων, από πλευράς του εργολάβου δεν ολοκληρώθηκε, κι όπως ενημερωθήκαμε, μέσα σε διάστημα περίπου 10 ημερών θα έχουμε την ολοκλήρωση του έργου. Ήδη από το πρωί έγινε και αυτοψία στο 5ο και στο 6ο Δημοτικό από τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας κο.Χριστόπουλο, τον προϊστάμενο της κο .Καράμπελα και την αρμόδια υπάλληλο κα Σταθούλια΄΄.

Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας

Αναφορικά με την καθαριότητα, κάνει γνωστά τα εξής: ΄΄Σε συνεννόηση, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και απόφαση Δημάρχου, ενισχύσαμε το προσωπικό καθαριότητας, τοποθετώντας επιπλέον προσωπικό με πλήρη απασχόληση, στο 6ο και στο 5ο ώστε να υπάρξει η μέγιστη καθαριότητα.

Επίσης μετά από συντονισμό στο 6ο Δημοτικό μεταξύ των Διευθυντών Δημοτικού κου Μάργαρη Δημητρίου και Προϊστάμενης Νηπιαγωγείου κα Πατηράκη Ελένης που συστεγάζονται, η Α` και Β` δημοτικού θα εξυπηρετούνται από τις τουαλέτες του Νηπιαγωγείου΄΄.

΄΄Ως εκ τούτου΄΄, καταλήγει, ΄΄μετά από τον άμεσο συντονισμό ενεργειών μεταξύ των αρμοδίων του Δήμου δεν προκύπτει ζήτημα αναγκαιότητας για άμεση τοποθέτηση χημικών τουαλετών. Το θέμα το παρακολουθούμε κι εάν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε΄΄.

Ανησυχεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ζητά άμεσα λύση

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” για την κατάσταση με τις τουαλέτες του σχολείου, κοινοποιώντας το πρόβλημα από τον δήμαρχο μέχρι την υπουργό Παιδείας.

“11 Ιανουάριου  2021. Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, εν μέσω πανδημίας, ενημερωθήκαμε ότι έχουν ξηλωθεί οι τουαλέτες των μαθητών του 6ου δημοτικού και συνεργείο εκτελεί εργασίες παράλληλα με τα μαθήματα.  Εκπρόσωπος του Συλλόγου μετά από επίσκεψη στο χώρο του σχολείου, ενημερώνοντας από τις πρώτες πρωινές ώρες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ότι 92 μαθητές και δάσκαλοι θα εξυπηρετούνται από 2 τουαλέτες. Διαπιστώσαμε ακόμη  ότι ο χώρος που βρίσκονται οι τουαλέτες ενώ είχε σφουγγαριστεί δεν είχε στεγνώσει και παιδιά πήγαιναν τουαλέτα με κίνδυνο να γλιστρήσει κάποιο (να δοθεί σημασία ώστε να είναι στεγνό  το πάτωμα την ώρα των διαλειμμάτων).

Σε απάντηση των διευκρινήσεων για τις εργασίες στο 6ο δημοτικό σχολείο από την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης  ο σύλλογος αναφέρει: 1ον Τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για τουαλέτα σε 7 παιδιά από τα 92 ταυτόχρονα και κάποιο παιδί δεν προλάβει. 2ον Υπάρχουν παιδιά που δεν πήγαν σήμερα 11 Ιανουαριου 2021 τουαλέτα. Τι θα γίνει σε περίπτωση ουρολοίμωξης. 3ον Δεν διαπιστώθηκε αλλαγή ισχυρών ρευμάτων, τα είδη υπάρχοντα είχαν σοφατιστεί. Παρακαλούμε όπως το διασταυρώσετε διότι η ηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι ΑΣΦΑΛΗΣ.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αρνητικοί με το έργο αλλά πιστεύουμε ότι γίνεται σε λάθος χρόνο ή με λάθος συντονισμό . Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε περίπτωση που μαθητής ή μαθήτρια ασθενήσει λόγω υγειονομικού λόγου φέρει προ ευθυνών  όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση για ξήλωμα των τουαλετών. Αναμένουμε τις κινήσεις σας επί αυτού του σοβαρού θέματος.”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr