background img
banner
banner

Λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στον δήμο Αιγιαλείας όπως έχουν εξαγγελθεί…

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ‘’ΠΡΑΣΙΝΟ’’ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την άμεση αντίδραση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, προκάλεσαν καταγγελίες δημοτών, οι οποίοι κλήθηκαν να μεταβούν για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού εκτός Δήμου αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και εκτός Περιφερειακής Ενότητας, λόγω της μη έγκαιρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Αιγίου και Ακράτας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου ως εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κ. Καλογερόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ζητώντας να λειτουργήσουν άμεσα εμβολιαστικά κέντρα στο Δήμο Αιγιαλείας, όπως έχει εξαγγελθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», ώστε οργανωμένα και χωρίς ταλαιπωρία να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες και να θωρακιστεί έτσι η δημόσια υγεία.

Δυσάρεστη έκπληξη η μη λειτουργία των 24 εμβολιαστικών κέντρων στον νομό

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας σημειώνει: «Ο Δήμος Αιγιαλείας, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στους κατοίκους της Αιγιάλειας από την πρώτη στιγμή που εξαγγέλθηκαν και ελήφθησαν μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα προς προστασία της δημόσιας υγείας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, την αποκλειστική εκ του νόμου ευθύνη για τη διαχείριση της πορείας της πανδημίας την έχει ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Η αρμόδια Επιτροπή μετά την αξιολόγηση ως ανησυχητικών των υγειονομικών δεδομένων στην Αχαΐα έκρινε ότι χρειάζεται καθολικό lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση. Έτσι από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας τέθηκε σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Εμπιστευόμαστε την πολιτεία, σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Παρά ταύτα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς αποτελεί για εμάς δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις εξαγγελίες ότι, είναι έτοιμα 24 εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας να υποδεχθούν τους πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων, αρχικά, τα Κ.Υ. Αιγίου και Ακράτας και τα περιφερειακά ιατρεία Καμαρών, Ροδοδάφνης και εν συνεχεία άλλα εντός της περιφέρειας του Δήμου Αιγιαλείας, εντούτοις μέχρι και σήμερα συμπολίτες μας που επιθυμούν να εμβολιαστούν και επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού, αυτά κλείνονται σε εμβολιαστικά κέντρα όχι μόνο εκτός Δήμου Αιγιαλείας αλλά και εκτός Περιφέρειας».

Ταλαιπωρία και μη προσέλευση για εμβολιασμό

Και συνεχίζει: «Λόγω αυτής της κατάστασης είναι απόλυτα λογικό, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών, οι Αιγιαλείς να μην προσέρχονται να εμβολιαστούν απογοητευμένοι και έτσι να μην μπορούν να επωφεληθούν «από το δώρο που δίνεται, και αυτό είναι το εμβόλιο», όπως η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή της.
Η εξάλειψη της ταλαιπωρίας των πολιτών αποτελεί έναν από τους άξονες της επιχείρησης «Ελευθερία», που έχει στόχο να διασφαλίσει την ορθή αποθήκευση και διανομή του εμβολίου καθώς και τη διοργανωμένη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της Πατρίδας μας.

Επειδή η τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα δίνει συντεταγμένα τη δική της μάχη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοπειθαρχίας, και η οποία, κατά την άποψη της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να μην ταλαιπωρείται, ζητάμε άμεσα την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στο Δήμο Αιγιαλείας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί, έτσι ώστε υπεύθυνα, οργανωμένα και άνευ ταλαιπωρίας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας.»

Στήριξη από το Συμβούλιο με διαφωνίες στη διατύπωση

Το θέμα ήρθε προ ημερησίας στο χθεσινοβραδυνό Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγήτρια την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Σταυροπούλου να τονίζει την αναγκαιότητα της λειτουργίας και δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στην Αιγιάλεια.

Ετσι σχετικά με τις διαμαρτυρίες των πολιτών ότι αναγκάζονται να μεταβαίνουν για εμβολιασμούς ενάντια στον covid-19 σε μακρινές περιοχές όπως είναι η Χαλανδρίτσα, το Ξυλόκαστρο και αλλού, άπαντες συμφώνησαν πως είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα οι δομές που περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου, δηλαδή, εκτός του Νοσοκομείου Αιγίου, τα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, η κ. Κουρή αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο που έχει διατυπωθεί σε κάποια σημεία το υπό ψήφιση κείμενο που εισήγαγε η δημοτική αρχή, θεωρώντας πως φταίει το υπουργείο για την ελλιπή οργάνωση και επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία για την κατάσταση, ζητώντας να τροποποιηθεί το κείμενο ώστε να το ψηφίσουν. Ο κ. Γούτος ωστόσο θεώρησε πως η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό λειτούργησε εκ των υστέρων αφού το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες, συμφωνώντας ωστόσο ότι πρέπει ο δήμος να παρέμβει δυναμικά.

Την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η περιοχή τόνισε η Βάσω Ψυχράμη, με τους γιατρούς των παρατάξεων να τονίζουν τις δυσκολίες αφού ούτε εμβόλια υπάρχουν, ούτε εξειδικευμένο προσωπικό που να δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr