background img
banner
banner

Παράταση των εκπτώσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ «CLICK INSIDE»

Συνεχίζει την παρεμβατική του δράση ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, σε μία εποχή που άλλωστε, οι συνθήκες το επιβάλουν. 26 Φεβρουαρίου σήμερα και υποτίθεται ότι τελειώνουν οι εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα της Αιγιάλειας, τα οποία ωστόσο παραμένουν κλειστά παρότι η Αιγιάλεια τις τελευταίες μέρες κυμαίνεται σε ένα κρούσμα κορωνοϊού ημερησίως…

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα καταστήματα στην Αιγιάλεια μετέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη τον οποίο επισκέφθηκε προχθές. Αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος των εμπόρων είναι να δοθεί παράταση εκπτώσεων για όλο τον Μάρτιο στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. ΄΄Το αίτημά μας είναι εύλογο καθώς τα εμπορικά καταστήματα έχουν πάθει σοβαρή καθίζηση και ο κλάδος αιμορραγεί. Εκτιμούμε ότι μία παράταση και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα, θα δώσει πνοή΄΄, σημείωσε στο protionline.gr

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄οι έμποροι ένδυσης και υπόδησης πρέπει να ξεστοκάρουν εμπορεύματα, ήδη πέρυσι υπέστησαν μεγάλη ζημιά, αν γίνει και φέτος με τα χειμερινά και παραμείνουν απούλητα τότε θα έχουν μπει… μέσα εκατό τοις εκατό και τα λουκέτα είναι αναπόφευκτα. Αν ο Μάρτης ισχύσει με εκπτώσεις, θα δώσει μεγάλη ώθηση στα συγκεκριμένα καταστήματα. Έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα. Πρέπει να στηριχθεί και να εφαρμοστεί όλο τον μήνα η διευκόλυνση της παράτασης της έκπτωσης. Ακόμα κι αν τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι άσχημα, εμείς ζητάμε να ισχύσει το «click inside»΄΄.

Ένα ακόμη αίτημα που έθεσε ο κ. Παπαδόπουλος ήταν να συμπεριληφθούν οι έμποροι στο νέο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. ΄΄Στο πρώτο μας πέταξαν έξω, από τις 8.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν 1.000 στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας’’.

Επίσης, με αίτημά του προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έχει ζητήσει να περαστούν κάποιοι ΚΑΔ που έχουν εξαιρεθεί στο shopping, στο νέο πρόγραμμα. Ωστόσο το υπουργείο απάντησε αρνητικά…

Ζητεί παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία σε σημεία «καρμανιόλες»

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος παρεμβαίνει και για τα «περίεργα» της πόλης. Με επιστολή του προς τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας και τον πρόεδρο Κοινότητας Αιγίου μεταφέρει τις καταγγελίες εμπόρων που γίνονται καθημερινά στον Εμπορικό Σύλλογο, για την διάβαση σκοτώστρα μεταξύ των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Κλεομένους Οικονόμου.

΄΄Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι συνάδελφοι και όπως γνωρίζουμε όλοι μας, τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν όλη τη Βασιλέως Κωνσταντίνου με προτεραιότητα σε όλα τα σταυροδρόμια και ξαφνικά σε αυτή την διασταύρωση υπάρχει στοπ.

Ιδιαίτερα τις ώρες που είναι κλειστή η αγορά και δεν υπάρχει κίνηση, οι οδηγοί κατεβαίνουν με ταχύτητα την οδό Βασ. Κωνσταντίνου και περνούν την Κλεομένους Οικονόμου χωρίς να σταματήσουν. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει κάποια στιγμή να βρει τη λύση του΄΄, αναφέρει, παρατηρώντας πως ΄΄ακριβώς η ίδια επικινδυνότητα σημειώνεται και στη διασταύρωση Βασ. Κωνσταντίνου και Ελίκης καθώς και στην αμέσως επόμενη Βασ. Κωνσταντίνου και Νικ. Σολιώτη΄΄.

Εκφράζει έτσι το εξής αίτημα: ΄΄Ζητάμε άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να δημιουργηθούν άμεσα φωτεινές, ηχητικές ή ότι άλλες προειδοποιήσεις προβλέπονται από το νόμο μεταξύ των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Κλ. Οικονόμου, Βασ. Κωνσταντίνου και Ελίκης και Βασ. Κωνσταντίνου και Νικ. Σολιώτη πριν θρηνήσουμε θύματα. Μέχρι τώρα υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις με σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές΄΄.

Επίσης, κάνει γνωστό προς τους εμπόρους ότι ήδη λειτουργεί από τον δήμο η εφαρμογή sense.city. ΄΄Μέσα από αυτήν μπορείτε να αναφέρετε προβλήματα καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, πεζοδρομίων, πράσινου κτλ. Μέσω αυτής μπορείτε να γνωστοποιείτε στον δήμο μας άμεσα, μικρές ή μεγάλες ζημιές που υπάρχουν στα μαγαζιά σας καθώς και στις κατοικίες και τις γειτονιές σας΄΄, σημειώνει χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr