background img
banner
banner

Εκτόξευση των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα

82 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΧΘΕΣ – ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Το ιλιγγιώδες νούμερο 82 ως προς τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ με μία αυξητική τάση να διακρίνεται και να… απειλεί αφενός με μη αντιμετωπίσιμη διάδοση του ιού και αφετέρου με νέα περιοριστικά μέτρα. Τα 82 νέα κρούσματα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για την Αχαΐα που… κρατούσε άμυνες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως διασπορά υπάρχει και στην Αιγιάλεια.

Να σημειωθεί ότι η Αχαΐα ανέβηκε στα επίπεδα της Θεσσαλονίκης που «μέτρησε» χθες 83 νέα κρούσματα. Μάλιστα κάποιες από τις νέες μολύνσεις αφορούν το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος, ενώ αρκετές από αυτές έχουν εντοπιστεί σε νοσοκομεία της Πάτρας. Στη Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 91 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο υπάρχει επάρκεια εμβολίων αλλά μόνο γι’ αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση, με μόνο εμβολιαστικό κέντρο αυτό του Νοσοκομείου Αιγίου. Σημειώνεται ωστόσο πως το Κέντρο Υγείας Ακράτας δεν έχει απενταχθεί από τον σχεδιασμό των εμβολιαστικών κέντρων, το οποίο πραγματοποιεί κ αι rapid tests.

Δειγματοληψία rapid test στο Κ.Υ. Ακράτας

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κ.Υ. Ακράτας Σπύρο Μάρκου, ‘‘Rapid-test διεξάγονται μόνο κατά τη διάρκεια του πρωινού καθημερινού ωραρίου, όπου υπάρχει και η δυνατότητα απολύμανσης του χώρου διεξαγωγής των test.

Σε περίπτωση στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, συστήνεται στους ασθενείς παραμονή σε κατ’ οίκον απομόνωση. Εάν μετά τις 7 ημέρες από την επαφή, ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 στο GOV.GR για να κάνει rapid-test στο Κέντρο Υγείας. Στην περίπτωση αρνητικού test παραμένει επιτηρούμενος για ακόμη 7 ημέρες.

Εάν το test είναι θετικό ακολουθεί τις οδηγίες που θα του δοθούν από τον γιατρό. Eάν παρουσιάσει συμπτώματα νωρίτερα από τις 7 ημέρες θα γίνεται άμεσα rapid-test στο Κέντρο Υγείας και ο ασθενής, ανάλογα με το αποτέλεσμα, ακολουθεί τις οδηγίες που θα του δοθούν από τον γιατρό.

Όποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει rapid-test και δεν έχει συμπτώματα μόλυνσης με COVID-19, μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 στο GOV.GR και θα λάβει οδηγίες στο κινητό του τηλέφωνο΄΄.

Θα είναι εμβολιαστικό κέντρο μόλις παραλάβει εμβόλια

Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούγονται ότι τελικά το Κ.Υ. Ακράτας δεν θα είναι εμβολιαστικό κέντρο, ο κ. Μάρκου επισημαίνει: ΄΄Υπάρχουν έρπουσες φήμες, προφανώς από ανθρώπους που είτε δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο του Κέντρου Υγείας Ακράτας, είτε αρέσκονται στην παραπληροφόρηση για πολιτικούς λόγους, ότι το Κέντρο Υγείας δεν θα είναι εμβολιαστικό κέντρο. Τους διαψεύδω κατηγορηματικά!

Το Κέντρο Υγείας Ακράτας θα είναι εμβολιαστικό κέντρο και ευθύς μόλις μας διατεθούν τα εμβόλια θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr