background img
banner
banner

Ένα ακόμη μικρό… θαύμα από τον «Δεσμό»

115 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ευρηματικότητα, επιμονή, ευαισθησία, δραστηριοποίηση και κυρίως διάθεση προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, διακατέχουν τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός», που πολύ συχνά επιτυγχάνουν μικρά «θαύματα». Οι εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν, καταφέρνουν να κινητοποιήσουν πλήθος ανθρώπων, συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες αίματος, αποτελώντας τρανά παραδείγματα εθελοντισμού. Κάπως έτσι, σε εποχές αποξένωσης, ο «Δεσμός» καταφέρνει να «δέσει» τους ανθρώπους προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο.

Η εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής 7 Μαρτίου, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, κατάφερε να προσελκύσει 115 εθελοντές από διάφορες ομάδες αίματος που προσέφεραν αίμα! Στη «μάχη» της ευαισθητοποίησης ρίχτηκαν αυτή τη φορά και ηθοποιοί όπου με ενημερωτικά σποτ κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο. Οι ιδέες των ανθρώπων που απαρτίζουν τον Σύλλογο πέρασαν το «τεστ» με άριστα, αποδεικνύοντας πως είναι άξιοι συνεχιστές αυτών που το 1985 ίδρυσαν τον σύλλογο των εθελοντών καθιστώντας την Ανατολική Αιγιάλεια μία αξιοσέβαστη «πηγή ζωής» για πολλούς πάσχοντες ετησίως.

Κάθε αιμοδοσία κι ένας… αγώνας

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Παναγιώτης Σταθακόπουλος. Μιλώντας στo protionline.gr για την εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής, επισημαίνει: ΄΄Δώσαμε πολύ μεγάλο αγώνα ως εθελοντική ομάδα, για να πετύχει η συγκεκριμένη δράση. Είναι η τέταρτη κατά σειρά δράση που κάνουμε, από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε το νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτή, η τελευταία μας εθελοντική δράση, είναι βεβαίως και η πιο πετυχημένη έως τώρα, αφού είχαμε την τύχη μια “ιδέα” μας να υλοποιηθεί, να υπάρξουν δηλαδή κάποια διαφημιστικά σποτ με γνωστά πρόσωπα, αγαπημένους φίλους ηθοποιούς, που θα “παρακινούν” ουσιαστικά μέσω των βίντεο τον κόσμο στην απόλυτη του συμμετοχή. Οι ηθοποιοί έδειξαν μεγάλο ζήλο και προθυμία για αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε πολύ όλους΄΄.

Αναφορικά με το πώς προετοιμάζεται μία εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνει: ΄΄Υπάρχει πάντα μια μεγάλη προεργασία πίσω από κάθε αιμοδοσία, πίσω από κάθε δράση. Το κομμάτι του εθελοντισμού για εμάς, έχει μια “δουλειά” που πολλές φορές δεν φαίνεται, έχει πολύ “τρέξιμο” και ευθύνες. Η ομάδα μας τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και δηλώνει την ενεργή παρουσία στον εθελοντισμό και την συμμετοχή της αιμοδοσίας. Λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού είναι δύσκολο να οργανώσουμε τις δράσεις μας, όμως δεν το έχουμε βάλει κάτω, τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και αυταπάρνηση. Ετοιμάζουμε και άλλες δραστηριότητες με βιντεάκια και διαφημιστικά σποτ, για τις επόμενες αιμοδοσίες. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πάντοτε μεγάλη και με την απόλυτη αγάπη και φροντίδα από την μεριά μας, κάθε δράση μας στο εξής θέλουμε να είναι γιορτή και έτσι, η “ανταμοιβή” μας είναι ένα όμορφο συναίσθημα, ένα χαμόγελο ελπίδας, μια καλή και “ζεστή” κουβέντα. Η δράση της Κυριακής ήταν υπό την στήριξη της Περιφέρειας και ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους για την βοήθειά τους΄΄.

Με ανεκτίμητη προσφορά 36 χρόνων…

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας « Ο Δεσμός» ιδρύθηκε το 1985 με έδρα την Ακράτα, με σκοπό τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος στον άγνωστο πάσχοντα άνθρωπο καθώς και την Δωρεά Σώματος, οργάνων & Μυελού των οστών. Οι Αιμοδότες μέλη του συλλόγου είναι κυρίως κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας. Είναι από τους πρώτους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Ο σύλλογος έχει περισσότερα από 700 μέλη ενεργά και ανενεργά. Σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία τα καταρτισμένα μέλη του Δ.Σ. ενημερώνουν σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και εγγράφουν νέα μέλη. Ο σύλλογος συνεργάζεται με το ΚΕΔΜΟΠ και απαριθμεί πάνω από 250 εγγεγραμμένα μέλη εθελοντών δοτών μυελού οστών. Για τους αιμοδότες του συλλόγου, διοργανώνονται περίπου 5 φορές το χρόνο δωρεάν εξετάσεις αίματος.

Η Ένωση Γυναικών Ευρώπης αφού ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα του συλλόγου , πρόσφερε το 1991 ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά ενός αυτοκινήτου (πούλμαν 12 θέσεων). Για την αγορά του βοήθησε και ο αείμνηστος Χρήστος Αρφάνης. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για την μεταφορά των αιμοδοτών από τα χωριά τους στο Κ.Υ. Ακράτας την ημέρα της αιμοδοσίας, μεταφορά προσωπικού (ειδικευμένου σε θέματα αιμοδοσίας) για ομιλίες, ενημέρωση μέσω μεγάφωνων σχετικά με την ημέρα αιμοδοσίας, μεταφορά των αντιπροσώπων του συλλόγου κ.λπ. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών (αυριανών εθελοντών αιμοδοτών) των σχολείων της περιοχής διοργανώνονται ημερίδες με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Σε συνεργασία με το Κ. Αιμοδοσίας και άλλους φορείς, διοργανώνονται επίσης και ημερίδες ποικίλων ιατρικών θεμάτων.

Προσπάθεια και σκοπός του Συλλόγου είναι να υπάρχει ένας τουλάχιστον Εθελοντής Αιμοδότης σε κάθε σπίτι της περιοχής και να γίνει συνείδηση στους πολίτες η προσφορά αίματος.

Θερμές ευχαριστίες

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μέσω τo protionline.gr, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της αιμοδοσίας, λέγοντας :΄΄Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, κάποιους ξεχωριστούς φίλους που μας βοήθησαν: Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς Ανδρέα Κουτσουρέλη, Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Καραμφίλη, Stefania Marola, Λευτέρη Αγγελακη και Γιολάντα Μπαλαούρα που δέχθηκαν πρόθυμα να προβάλλουν διαδικτυακά το ιδανικό της αιμοδοσίας “του ΔΕΣΜΟΥ της καρδιάς μας”. Ευχαριστούμε επίσης τους αρωγούς μας: Τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΠ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” για την άψογη όπως πάντα συνεργασία. Το Κ.Υ. ΑΚΡΑΤΑΣ για τη παραχώρηση του χώρου. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη που μας παρείχε. Τους φίλους από τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, για την κατάθεση των δυσκολιών που βιώνουν. Την Γιώτα Σταθακοπούλου για την εθελοντική εργασία της. Τα αρτοποιεία των Αδελφών Ζέρβα. Τα πρατήρια βενζίνης Σταυρόπουλου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πάνο Ασημακόπουλο που μας δώρισε έναν ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό υπολογιστή, που χρειαζόταν άμεσα ο σύλλογος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr