background img
banner
banner

Απομακρύνεται η 28η Μαρτίου για Γ’ Εθνική

ΜΕ ΤΟ «ΒΑΘΥΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΑΧΑΪΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αν δεν αλλάξει …χρώμα ο νομός μας σε ότι αφορά το μέγεθος των κρουσμάτων, δεν πάμε πουθενά. Για μια ακόμα φορά συναντήσαμε αστείες καταστάσεις με τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής δόθηκε την περασμένη βδομάδα το δικαίωμα για το ξεκίνημα των ομάδων στις προπονήσεις, για να αρθεί η απόφαση και να δοθεί τέλος στην πρόσφατη ανακοίνωση, την ίδια μέρα που έληγαν οι δηλώσεις συμμετοχής και την ίδια μέρα που έκανε την αρχή ενός νέου κύκλου προετοιμασιών ο Παναιγιάλειος.
Στο βαθύ κόκκινο είμαστε στην Αχαΐα με το πάμε να αρχίσουμε, στο ίδιο χρώμα είμαστε και με το «άντε να τα …μαζεύουμε».

Αλλού προπονούνται  στο γήπεδο κι αλλού στο “play station”

Με την προχθεσινή επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για τη αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου (και το ξανασυζητάμε) στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αυτόματα μπαίνει μια ανισότητα στις ομάδες της Γ΄ κατηγορίας.

Κι αυτό γιατί σε άλλες περιοχές η προπόνηση θα πραγματοποιείται κανονικά, την ίδια ώρα που σε Αχαΐα και άλλα «βαθυκόκκινα» θα περιμένουν τον κ. Χαρδαλιά να ξεμπερδεύουν κάποια στιγμή με αυτή την προετοιμασία.

Καλό θα ήταν να βρει ένα τρόπο ο Παναιγιάλειος, να μεταβεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην γειτονική …Ηλεία, όπου δεν υπάρχει απαγορευτικό στις προπονήσεις της Γ΄ Εθνικής.
Το ίδιο ισχύει και στην Ζάκυνθο, αλλά μας πέφτουν λίγο μακρύτερα τα Ιόνια νησιά.

Ζαλίζει το ταξίδι στο …άγνωστο

Αυτό το νέο …αλαλούμ που δημιουργήθηκε, προσπάθησε να περιορίσει την έκτασή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας γνωστό πως σήμερα Παρασκευή θα εξεταστούν τα θέματα του αθλητισμού από την Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων μετά τη σχετική εισήγηση που θα γίνει από πλευράς Υφυπουργείου. ανακοινώνοντας: «Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμοξιωλόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή (σημερινή) συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγηση μας για τα θέματα του αθλητισμού».
Επισημαίνει ακόμα ο κ. Αυγενάκης, ότι ανεξάρτητα από το αν οι περιοχές είναι αυξημένου ή όχι κινδύνου, η δραστηριότητα (μετά την επιβολή των νέων μέτρων) δεν σταματάει στα πρωταθλήματα της Super League 1 και Super League 2, στη Basket League και στη Volley League ανδρών. Επίσης, σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες στην Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και στην Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.
Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις και να δίνουν αγώνες ομάδες σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου, ενώ ομάδες και αθλητές από το ίδιο πρωτάθλημα, που έχουν έδρα σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, δεν θα μπορούν ούτε να προπονούνται, ούτε να αγωνίζονται.

Επιστρέφουμε στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής στην Γ΄ Εθνική

Το νέα απαγορευτικά μέτρα στον αθλητισμό εκτός από τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής, έχουν επίσης θορυβήσει και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που αναζητά λύσεις να …χρυσώσει το χάπι.
Το γεγονός ότι 19 Περιφερειακές ενότητες πήραν απαγορευτικό στις αθλητικές τους δραστηριότητες, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την ΕΠΟ, που βλέπει ότι τα σωματεία θα (ακόμα κι αν) επιστρέψουν στα γήπεδα στις 16 Μαρτίου, πως είναι δυνατόν να δοθεί εκκίνηση στο πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου, ύστερα από ούτε δυο εβδομάδες προετοιμασία;
Επιστρέφει λοιπόν και με πολλές μεγάλες πιθανότητες, το σενάριο οριστικής διακοπής στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Μην βγάλουμε στο τέλος πρωταθλητές με «κορωνογράμματα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr