background img
banner
banner

Επιμελητήριο… καλεί Μητσοτάκη

ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Να δοθεί η δυνατότητα και στις περίπου 50.000 αιτήσεις/οικογένειες που δεν εγκρίθηκαν λόγω εξάντλησης των κονδυλίων και του συστήματος επιλογής FIFS, να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις και ενταχθούν εφόσον πληρούν τα ενεργειακά κριτήρια, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Όπως τονίζει, ΄΄στον πρόσφατο κύκλο αιτήσεων του επιτυχημένου ενεργειακού προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», υποβλήθηκαν 86.421 αιτήσεις από τις οποίες μόνο οι 36.369 εγκρίθηκαν, αφήνοντας εκτός διαδικασίας πολλούς πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων ικανοποιούσε τα ενεργειακά κριτήρια. Πολλοί μάλιστα είχαν υποβάλλει αίτηση και σε προηγούμενους κύκλους χωρίς να τύχουν έγκρισης, καθόσον το σύστημα First In First Served δεν αποτελεί δίκαιο και αντικειμενικό ενεργειακό κριτήριο και προκαλεί αίσθημα αδικίας και στρεβλώσεων στην κοινωνία. Παράλληλα δε, δεν βοηθά την πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η χώρα μας΄΄.

Ο κ. Μαρλαφέκας ζητά έγκριση όλων των αιτήσεων, επισημαίνοντας στον Πρωθυπουργό και τα εξής: ΄΄Σε συνδυασμό δε με την δεδομένη βούλησή σας να στηρίξετε τις επιχειρήσεις αλλά και τις μεγάλες και άμεσες ανάγκες που έχει η αγορά για εισροή πόρων, θα ενισχυθεί η επιχειρηματική κοινότητα καθώς Θα εισρεύσουν στην Οικονομία επιπλέον 800 εκ. euro άμεσης ρευστότητας εντός του 2021 και όχι το 2022 όποτε και όταν εγκριθεί ο επόμενος κύκλος αιτήσεων. Παράλληλα, θα ωφεληθούν οι πολίτες καθώς αυτές οι 50.000 οικογένειες θα προλάβουν να θωρακίσουν ενεργειακά την κατοικία τους πριν τον επόμενο χειμώνα και βέβαια θα αποφευχθούν περαιτέρω έξοδα προετοιμασίας για τον επόμενο κύκλο αιτήσεων για όλους αυτούς τους πολίτες. Και το κυριότερο: Θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα απέναντι στους πολίτες επί της διαδικασίας που δεν εντάχθηκαν για διαδικαστικούς λόγους και όχι ουσίας΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄κ. Πρωθυπουργέ, σε πρόσφατη συνέντευξή σας, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, δηλώσατε πως «μια φορά στη γενιά μας έχουμε τέτοια ευκαιρία, δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη». Επομένως είναι καθήκον μας να χρησιμοποιήσουμε όλους τους τρόπους και εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τις αγορές, και το πρόγραμμα «Eξοικονoμώ – Αυτονομώ» είναι το πλέον κατάλληλο εργαλείο έτσι ώστε η οικονομία να πάρει μπροστά με ταχείς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr