background img
banner
banner

Ο περιορισμός των μετακινήσεων μείωσε τα τροχαία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Λιγότερα ήταν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, γεγονός που αποδίδεται στον περιορισμό των μετακινήσεων. Επίσης είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και τα τροχαία που στοίχησαν τη ζωή σε ανθρώπους καθώς αυτά με σοβαρούς τραυματισμούς.
Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 22 τροχαία ατυχήματα έναντι 35 που είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του έτους 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 5 τον Φεβρουάριο του 2020, 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 6 τον περσινό Φεβρουάριο, 18 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 24 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες έναντι 45 τον Φεβρουάριο του 2020: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 7 τον περσινό Φεβρουάριο, 1 σοβαρά τραυματίας έναντι 4 πέρυσι, 27 ελαφρά τραυματίες έναντι 34 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, τον μήνα Φεβρουάριο συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 157 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 1.510 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.242 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 371 για υπερβολική ταχύτητα, 252 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 231 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 29 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 8 για παραβίαση προτεραιότητας, 62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 30 για αντικανονικό προσπέρασμα, 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 109 για Κ.Τ.Ε.Ο., 80 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 27 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr