background img
banner
banner

Πιέζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επαναφέρει σε δράση τις Ακαδημίες

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Φαίνεται να πιάνουν τόπο οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες των σωματείων, για την μακρόχρονη απραξία των νεαρών αθλητών στις ακαδημίες. Τόσα παιδιά απομακρυσμένα από την απαραίτητη για την υγεία τους αθλητική δραστηριότητα, δεν είχαν τις ευκαιρίες για εκτόνωση με το αγαπημένο τους σπορ στους αθλητικούς χώρους.

Κάποια στιγμή με παρέμβασή τους στην ΓΓΑ, οι παράγοντες της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου, προσπάθησαν να σταματήσουν την ζημιά, να επαναφέρουν στον αθλητισμό και την πρόοδο τους νεαρούς των ακαδημιών των ερασιτεχνικών σωματείων.

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, αναγνωρίζοντας αυτό το δίκαιο αίτημα, αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά και να ανακοινώσει στο τέλος του τρέχοντος μηνός τα ευχάριστα νέα για την επιστροφή των παιδιών, τουλάχιστον στις προπονήσεις.

Φυσικά για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή των νεαρών στις προπονήσεις, απαραίτητο είναι να βρεθεί κάποια λύση με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξεταστεί η τρέχουσα αξιολόγηση στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Υπάρχει διάθεση και ανυπομονησία»

Εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής μας, έχουν επανειλημμένως εκδηλώσει την ανησυχία τους για την διακοπή του αθλητισμού ειδικά σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, που η πρόοδος είναι αλματώδης, αλλά και που το γήπεδο αποτελεί το …φρούριο αποφυγής να ξεφύγουν τα παιδιά προς άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
Για την ψυχολογία που διακατέχονται οι νεαροί αθλητές του Απόλλωνα Αιγίου, την διάθεσή τους να συνεχίσουν ή να τα παρατήσουν, εκθέτει την δική του άποψη σήμερα στo protionline.gr ο προπονητής Γιάννης Παλαιολογόπουλος:

«Σίγουρα η ψυχολογία των παιδιών έχει επηρεαστεί από την όλη κατάσταση της καραντίνας. Τα κίνητρα όμως του κάθε παιδιού για το ποδόσφαιρο και γενικά για ΑΘΛΗΣΗ είναι αυτά που διαμορφώνουν την διάθεση του κάθε παιδιού για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζουν οι γονείς και οι προπονητές που πρέπει να δίνουν τα απαραίτητα κίνητρα, σε αυτό που το παιδί έχει ανάγκη.

Όσο αναφορά την μείωση στον αριθμό παιδιών, οι ενδείξεις μου είναι πως όλα τα παιδιά έχουν την διάθεση και την ανυπομονησία να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως κάποια παιδιά και οικογένειες δεν μπορεί να είναι επηρεασμένοι από διάφορους παράγοντες της πολύμηνη καραντίνας, όπως (κίνητρα -οικονομική κατάσταση- ευπαθείς ομάδες σε κάποιες οικογένειες) όπου είναι λογικό και σεβαστό να μην είναι σε θέση να συμμετέχουν στη επανέναρξη.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει κατά την διάρκεια της καραντίνας η απογευματινή εκπαίδευση των μαθητών του δημοτικού, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι ώρες των δραστηριοτήτων τους και να μην μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις της ακαδημίας. Όπως και να έχει πάντως θετικό και απαραίτητο είναι η επανέναρξη των ακαδημιών, έστω για το διάστημα έως το καλοκαίρι, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να επανέλθουν στο ποδόσφαιρο που αγαπούν και ονειρεύονται, να παραμείνουν στον αθλητισμό που τους προσφέρει πολλά οφέλη.»


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr