background img
banner
banner

Τα ΕΛΤΑ Διακοπτού στη… Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΚΤΩ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΧΑΙΩΝ

Σε ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το θέμα της υποβάθμισης των ΕΛΤΑ Διακοπτού προχώρησαν οι Αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου. Ζητούν μάλιστα να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ στο Διακοπτό κι αν είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

Όπως τονίζουν, ΄΄μετά την ψήφιση της περιβόητης «διάσωσης» των ΕΛΤΑ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι στην ουσία αποτελεί σχέδιο διάλυσης με τεράστιο κοινωνικό κόστος. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μια σειράς ενεργειών με στόχο την υποβάθμιση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση των «αρίστων» αφήνει καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους, αλλάζει τον τρόπο διανομής, οδηγεί τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ σε τιμωρητική εθελούσια έξοδο και σε κλείσιμο καταστημάτων στην Επικράτεια΄΄.

Και συνεχίζουν: ΄΄Εδώ και ένα χρόνο περίπου παρατηρούμε την απαξίωση στο κατάστημα ΕΛΤΑ του Διακοπτού που υπολειτουργεί. Είναι κλειστό τις περισσότερες μέρες της βδομάδας και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 υπαλλήλων είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν πλήρως τους συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι δεν υπάρχει άλλη δημόσια υπηρεσία, ούτε τράπεζα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί περίπου 10.000 πολίτες τόσο από το Διακοπτό όσο και από τις όμορες Κοινότητες, οι οποίοι είναι μεγάλης ηλικίας και μη εξοικειωμένοι στα ηλεκτρονικά μέσα εξυπηρέτησης.

Συνεπώς, το κλείσιμο του Καταστήματος Διακοπτού θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς θα υποστούν την παντελή έλλειψη ταχυδρομικών υπηρεσιών και θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της Ακράτας ή του Αιγίου΄΄.

Δυσαρέσκεια από το Ν.Α.Ο.Δ.

Εντωμεταξύ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού – Αθλητικού Ομίλου Διακοφτού εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την υπολειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Διακοφτό, καθώς και την αντίθεσή του στο σενάριο απομάκρυνσής του.

«Ζούμε ξανά την εποχή της κατάργησης του υποκαταστήματος της ΕΤΕ και της υποκατάστασής του -για παρηγοριά- με το γνωστό προβληματικό ΑΤΜ.
Και ενώ εδώ και δυο χρόνια περιμένουμε την απάντηση του -από 162 επαγγελματίες και συνταξιούχους- ενυπόγραφου αιτήματός μας προς τη Διεύθυνση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου του Ομίλου Eurobank για αναβάθμιση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος μέσω και της τοποθέτησης ΑΤΜ, με θλίψη διαπιστώνουμε την υποβάθμισή του έως και την πιθανότητα κατάργησής του.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ψυχρή και ανάλγητη αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πολίτες β΄ κατηγορίας της περιφέρειας του δήμου Αιγιάλειας, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Καλούμε τη Διοίκηση της Eurobank να αποσαφηνίσει την πρόθεσή της άμεσα. Σε κάθε άλλη περίπτωση μας δίνει το δικαίωμα να έρθουμε σε επαφή με άλλο τραπεζικό όμιλο για την εγκατάσταση τουλάχιστον ενός ΑΤΜ σε κεντρικό και φυλασσόμενο χώρο στο κέντρο του Διακοφτού.

Ελπίζουμε η διαμαρτυρία μας που αντικατοπτρίζει και το αίσθημα όλων των συμπατριωτών μας να τύχει της δέουσας προσοχής από τη Διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας υπέρ ημών και υμών.» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr