background img
banner
banner

Επιμένει η Σύγκλητος για τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Σε επικαιροποίηση του αιτήματός της προς το υπουργείο Παιδείας, για να συμπεριληφθεί και η μεταφορά της Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα στις μεταβολές που ήδη είχαν αποφασιστεί για άλλες σχολές της Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 27 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εξευρεθεί οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις για μεταστέγαση του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, διαφαίνεται η ξεκάθαρη βούληση της Συγκλήτου που ζητά να υιοθετηθεί και από το υπουργείο… Βεβαίως. η απόφαση παραμένει καθαρά πολιτική παρά τα όσα έχει επικαλεστεί το υπουργείο ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να πάει… κόντρα στη βούληση της Συγκλήτου. Άλλωστε, η ανακοίνωση του υπουργείου για την είσοδο 170 νέων φοιτητών στο ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας του Παραρτήματος Αιγίου, αφορά τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο που ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο και είναι βέβαιο ότι οι σπουδές των νέων αυτών φοιτητών θα ξεκινήσουν στο Αίγιο. Το ζητούμενο όμως είναι το από πού θα πάρουν πτυχίο, καθώς η προοπτική μελλοντικής διατήρησης του Τμήματος κρίνεται αβέβαιη…

Τι αναφέρει η απόφαση

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συγκλήτου, από την Πρυτανεία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με αυξημένη πλειοψηφία, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθμ 187/27.5.2021 συνεδρίασή της ψήφισε επί των προτάσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, δίνοντας τη σύμφωνη γνώμη της περί αναδιάρθρωσης και μεταφοράς των Τμημάτων (πρώην ΤΕΙ) κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Πρυτάνεως Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, στα ακόλουθα: Εγκρίνει την πρόταση αναδιάρθρωσης της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία, μετά τις προτεινόμενες μεταβολές, θα απαρτίζεται από τα Τμήματα: Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα το Μεσολόγγι Γεωπονίας, με έδρα το Μεσολόγγι Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Αγρίνιο, Αειφορικής Γεωργίας, με έδρα το Αγρίνιο (υπό σύσταση). Προτείνει, αναφορικά με το Τμήμα Μουσειολογίας και το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, την απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με ταυτόχρονη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας στην Πάτρα. Εγκρίνει την πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου εξέφρασε ισχυρή άποψη για εξετάσεις εξ αποστάσεως, αλλά η τελική απόφαση όπως προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των τμημάτων. Επίσης ενέκρινε τον νέο Οργανισμό του Πανεπιστημίου, μετά την έγκριση του οποίου από το Υπουργείο θα μπορούν να ξεκινήσουν οι κρίσεις του προσωπικού για θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν να γίνουν για πάνω από μία δεκαετία».

Το υπουργείο να…
επιστρέψει την απόφαση
στον αποστολέα, λέει ο δήμος
Την ίδια στιγμή, στον δήμο Αιγιαλείας κι ενώ η αντιπολίτευση επιμένει στη δράση της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εργαστεί στην κατεύθυνση διατήρησης του Τμήματος στο Αίγιο, χωρίς ωστόσο να έχει ενεργοποιηθεί, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει πως το υπουργείο… οφείλει να επιστρέψει την απόφαση στη Σύγκλητο χωρίς να την κάνει αποδεκτή.
Επισημαίνει δε πως οι αποφάσεις της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την εκπαιδευτική φιλοσοφία και τα ακαδημαϊκά κριτήρια, στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι στηρίχθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπενθυμίζει ότι πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας με ακαδημαϊκά κριτήρια ανακοίνωσε την εισαγωγή 170 νέων φοιτητών στην πόλη του Αιγίου ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου, η Σύγκλητος σε μια ολιγόλεπτη συνεδρίασή της, επικαιροποίησε το αίτημά της προς το υπουργείο Παιδείας, για να συμπεριληφθεί και η μεταφορά της Φυσικοθεραπείας Αιγίου στις μεταβολές που ήδη είχαν αποφασιστεί για άλλες σχολές της Δυτικής Ελλάδος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr