background img
banner
banner

Παρουσίαση των νέων καινοτόμων προγραμμάτων της Περιφέρειας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Φίλιας παρουσίασε τα νέα καινοτόμα και εκσυγχρονισμένα προγράμματα της Δυτικής Ελλάδας, με βασικούς πυλώνες την ιστορία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση αλλά και τις ομορφιές του τόπου. Ανέλυσε επίσης τις δράσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και επεσήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθόρισε κατά το σχεδιασμό των δράσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. «H νεότερη και η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι στενά συνυφασμένη με το φαινόμενο της Διασποράς. Συνεπώς, η συνέργεια και η επικοινωνία με την νεοελληνική Διασπορά στο πλαίσιο των εορτασμών του 2021 δεν αποβλέπει μόνο στην ιστορική αποτύπωση και την προβολή της σημερινής παρουσίας του σημαντικού αυτού τμήματος του Ελληνισμού, αλλά και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Δυτικής Ελλάδας και της ομογένειας» ανέφερε ο κ. Φίλιας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δήλωσε πως θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια, ιδιαίτερα στον άξονα της εξωστρέφειας των πολυπαραγοντικών δράσεων με βασικό μοχλό την Τεχνολογία και την Ψηφιακή Πολιτική. Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την προώθηση όλων των δράσεων της Περιφέρειας τόσο στην ομογένεια όσο και σε όλους τους φιλέλληνες εκτός συνόρων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr