background img
banner
banner

Άγρυπνος «φρουρός» σε ειδικές αποστολές

ΗΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η “ΕΜΨΥΧΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ” ΤΗΣ… ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται υπό την… “εποπτεία” του ίδιου του δημάρχου, εδώ και πολλά χρόνια. Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος είναι σαφώς από τις περιπτώσεις των εργαζομένων του δήμου, που βλέποντάς τον είναι σχεδόν σίγουρο ότι σκέφτεται κάποιος… “κάπου τον ξέρω αυτόν… κάπου τον ξέρω”. Πρόκειται για μια φυσιογνωμία που το τελευταίο διάστημα, ¨καλημερίζει γλυκά¨ τους πολίτες που προσέρχονται στο δημαρχείο. Ο… χαρακτηριστικός υπάλληλος του δήμου που προσελήφθη το 1998 πρώτη φορά ως συμβασιούχος τότε, εργάζεται σήμερα ως “πορτιέρης”, καλωσορίζοντας τον κάθε πολίτη που θα βρεθεί στο δημοτικό κτίριο είτε για κάποιο έγγραφο είτε για κάποια άλλη δουλειά.

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αν μιλήσει με τον κ. Σωτηρόπουλο για την φύση της εργασίας του και την πρακτικότητά της, είναι η απεριόριστη εκτίμηση που τρέφει για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Μιλώντας στo protionline.gr άφησε πολλές φορές να εννοηθεί ότι ήταν καταλυτική η επιρροή του κ. Καλογερόπουλου και η βοήθειά του προς το πρόσωπό του, όχι μόνο με την τωρινή του ιδιότητα, αλλά από τον… δήμο της Συμπολιτείας – ως καποδιστριστριακός δήμος τότε – ή και ακόμα πιο πριν.

Ο άνθρωπος για… όλες τις δουλειές

Δουλεύει ως υπάλληλος καθαριότητας και γενικών καθηκόντων του δήμου από 1998 έως σήμερα. Από το 2006 και με τον τότε νόμο Παυλόπουλου, μονιμοποιήθηκε. Οι συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει ως εργαζόμενος ποικίλουν και αλλάζουν, σύμφωνα με τις εποχές. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει ούτε λίγο ούτε πολύ από όλες τις “φάσεις” των διαφόρων εργασιών που κάνει ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων: Περισυλλογή απορριμμάτων με καροτσάκι, σάρωση δρόμων και παραλιών, κοπή κλαδιών και χόρτων, εργασίες καλλωπισμού, νυχτερινός εργάτης απορριμματοφόρων και βυτίων και ένα σωρό άλλες τέτοιες “ειδικότητες” για τον 45χρονο, είναι αρκετά οικείες και γνώριμες. Ανήκει δε, στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες και βεβαίως, με την ανάλογη μοριοδότηση που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από το 2010 και έπειτα, η μετακίνησή του στο Αίγιο από την Ροδοδάφνη ήταν αναμενόμενη, καθώς ο δήμος έγινε ενιαίος και όλοι οι εργαζόμενοι “ενσωματώθηκαν” ή μετακινήθηκαν στα νέα δεδομένα. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου, ο κ. Σωτηρόπουλος είναι “πόρτα” στο δημαρχείο της Αιγιάλειας, ελέγχοντας συνήθως για μάσκες προστασίας, αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων μέσα στο κτίριο και με οργανωτικές ικανότητες στο να κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους για κάθε είδους κατηγορία που θέλει να εξυπηρετηθεί για πιστοποιητικά.

Στην πράξη η ενέργεια του δημάρχου να ορίσει τον Σωτηρόπουλο στη θέση αυτή, αποδείχτηκε ευφυής για τη λειτουργία του δημαρχιακού μεγάρου σε συνθήκες covid.

Ήταν ένας από τους… ¨μαχητές των κάδων¨ στην εποχή των ¨βουνών¨ από σκουπίδια

«Είμαι “προσωπική επιλογή” του δημάρχου και δουλεύω στο πλευρό του. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό αυτό. Με δική του πρωτοβουλία, με “πήρε απ’το χέρι” και εδώ και πολλά χρόνια, ζω και εργάζομαι δίπλα του και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαι από τους εργαζόμενους που είμαι “προσωπική επιλογή” και με έχει βοηθήσει απίστευτα και σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει μιλώντας στο protionline.gr ο 45χρονος, ο οποίος είναι άγαμος, έχει χάσει τους γονείς του και συζεί με την σύντροφο της ζωής του τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί, ότι ο “θυρωρός του δημαρχείου” υπήρξε ένας από εκείνους που πριν από 2 περίπου χρόνια και στις μεγάλες… φούριες (με τις απίστευτες ντάνες σκουπιδιών και τα “βουνά απορριμμάτων” σε όλη την Αιγιάλεια) ήταν ο άνθρωπος που τα μάζευε ως και με… διπλοβάρδια, προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμπίεση της τότε εποχής, με τα απορρίμματα.

«Ο δήμαρχος είναι η μόνη “λύση” για την επόμενη τετραετία»

«Τότε τα σκουπίδια ήταν μια κατάσταση πλήρως απελπιστική. Ήταν ένα χάος. Όσο και να δουλεύαμε, θυμάμαι, αυτά δεν… τελείωναν. Μιλάμε για τραγική ιστορία. Ελπίζω να μην ζήσει ποτέ ο δήμος μας τέτοιες στιγμές” ήταν τα λόγια του 45χρονου, ο οποίος κλείνοντας, τόνισε: “Ο κ. Καλογερόπουλος είναι ο πιο κατάλληλος δήμαρχος που θα μπορούσε να έχει ο τόπος αυτός. Στον παλαιό δήμο Συμπολιτείας, ήταν πολύ σχολαστικός και συγκεκριμένος με όλα, όλα ήθελε να δουλεύουν “ρολόι” και το κατάφερνε. Τώρα, παρόλο που δέχεται “πόλεμο” ενίοτε και παρότι ο δήμος είναι τεράστιος και με πολλές ευθύνες, όχι μόνο τα κατάφερε και τα καταφέρνει, αλλά σίγουρα είναι και η μόνη “λύση” και για την επόμενη τετραετία για το τιμόνι του δήμου» καταλήγει να πει ο δημοτικός υπάλληλος. Τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις δεν υπάρχουν πολλές, η αλήθεια είναι.

Για αυτόν τον λόγο, ο κ. Σωτηρόπουλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρει και εξυμνεί το έργο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα από την άλλη… ο ίδιος ο δήμαρχος, ¨αναγνωρίζει¨ στο πρόσωπό του 45χρονου εργάτη καθαριότητας, όλη την σημαντική και μεγάλη ¨δουλειά¨ που προσφέρει κάθε εργαζόμενος που δουλεύει στον δήμο σε ανάλογες θέσεις, με αντίξοες συνθήκες και μακριά από… γραφεία και χαρτιά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr