background img
banner
banner

Αργολίδα: Η φωτιά απειλεί άμεσα την Γκάτζια – Εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού

Εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια του Δήμου Επιδαύρου στάλθηκε με SMS στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν άμεσα στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι), εξαιτίας της πυρκαγιάς που απειλεί άμεσα το χωριό.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι από την Γκάτζια. Με λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Με μεγάλη ένταση και ανεξέλεγκτη συνεχίζεται η πυρκαγιά στην περιοχή του όρους Αραχναίου το μεσημέρι της Κυριακής 25/7, εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί κοντά στο χωριό Αραχναίο (Χέλι) του Δήμου Ναυπλιέων. Καίει δασική έκταση ενώ πυκνός καπνός καλύπτει την περιοχή και είναι ορατός από μακριά.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ενισχυμένοι άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνεχώς έρχονται και νέες ενισχύσεις. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συνδράμουν με μηχανήματα και υδροφόρες.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr