background img
banner
banner

Διαρροή στην γεώτρηση της Ζήριας

΄΄ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΥΛΑ ΠΛΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΣΚΟΠΑ΄΄ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα μόνιμο μικρό «ποταμάκι» έχουν σε κεντρικό δρόμο του χωριού οι κάτοικοι της Ζήριας, γεγονός που, όπως αναφέρουν, οφείλεται σε βλάβη του αγωγού στην αρχή της γεώτρησης.

Μάλιστα, φοβούνται πως η διαρροή μπορεί να επηρεάσει ιδιοκτησίες καθώς, ειδικά σε μία περίπτωση, περνά ακριβώς έξω από μάντρα σπιτιού. Από τη μία η άσκοπη απώλεια νερού, από την άλλη ο κίνδυνος πρόκλησης προβλημάτων στατικότητας μαντρών και υποδομών έχουν προβληματίσει τους κατοίκους που ζητούν άμεση αποκατάσταση.

Το θέμα μετέφερε στo protionline.gr το μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος. Όπως είπε, ΄΄η διαρροή υφίσταται εδώ και πολύ καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου είναι εμφανής, αφού το νερό κυλά και χάνεται άσκοπα. Η ποσότητα δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και οι κάτοικοι δεν έχουν δει αλλαγές ως προς τη ροή και την πίεση του νερού της ύδρευσης, όμως αυτό το θέμα πρέπει επιτέλους να διευθετηθεί. Δεν μπορούμε να αφήνουμε το νερό να τρέχει στον δρόμο και μάλιστα να περνά δίπλα από ιδιοκτησίες, διότι μπορεί να προκύψουν πιο σοβαρά προβλήματα΄΄.

Στο ερώτημα τou protionline.gr εάν έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΥΑΑ, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως έχει ειδοποιηθεί από τους κατοίκους των σπιτιών πλησίον, ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι για την αποκατάσταση του προβλήματος, παρότι έχει περάσει καιρός. Παρατήρησε δε πως όσο περνούν οι μέρες και η διαρροή μεγαλώνει, θεωρώντας πως αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση τα προβλήματα θα αρχίσουν γρήγορα.

Σε ερώτηση τou protionline.gr προς την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ αναφέρθηκε πως αν είχε δηλωθεί η βλάβη, η υπηρεσία θα είχε επιληφθεί, με τη δέσμευση ωστόσο να εξεταστεί το θέμα σήμερα κιόλας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr