background img
banner
banner

Ισότιμη πρόσβαση για όλους στις παραλίες της Δυτικής Ελλάδας

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΕ ΑΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αυτόνομης πρόσβασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη θάλασσα – το γνωστό SEATRAC – παρακολούθησαν την Τετάρτη, στην περιοχή των Βραχναιίκων Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Το δικαίωμα όλων στη θαλάσσια απόλαυση είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φροντίζει κάθε χρόνο για την εγκατάσταση συστημάτων SEATRACK σε παραλίες του τόπου μας, ώστε η πρόσβαση στις παραλίες μας να είναι ισότιμη. Επιπλέον, με την ευκαιρία του καλοκαιριού και της τουριστικής σαιζόν στέλνουμε ένα μήνυμα παντού, ότι η Δυτική Ελλάδα είναι φιλική και προσβάσιμη σε όλους», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης. «Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση πέντε πρώτων συστημάτων SEATRAC εγκαίρως και φέτος, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συμπολιτών μας και στις ανάγκες που υπήρχαν. Οι προσβάσιμες από όλους ακτές, δεν είναι προνόμιο, αλλά ανάγκη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει μέχρι τώρα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης στα ακόλουθα σημεία: Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Αμφιλοχία, Αστακός, Μεσολόγγι. Π.Ε. Αχαΐας: Λακκόπετρα, Βραχναίϊκα, Άγιος Βασίλειος, Άκολη, Ακράτα. Π.Ε. Ηλείας: Πλάκες Κατακόλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr