background img
banner
banner

Κάδοι με… ονοματεπώνυμο

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Συντονισμένη προσπάθεια, αφενός για να δουλεύει… ρολόι η αποκομιδή των απορριμμάτων, με έμφαση στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές του δήμου και αφετέρου να εξυπηρετούνται τα καταστήματα και να μην είναι ορατοί οι κάδοι στις παραλίες που ο κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του, πραγματοποιεί η αντιδημαρχία Καθαριότητας. Έχει διαθέσει έτσι από έναν κάδο απορριμμάτων σε κάθε κατάστημα σε τουριστικές κοινότητες του δήμου, φροντίζοντας ταυτόχρονα για καθημερινή αποκομιδή.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από πέρυσι στην παραλία Σελιανιτίκων – Λόγγου προς ικανοποίηση του κόσμου και των καταστηματαρχών, κάτι που φέτος συνεχίζεται σε Άκολη, Τέμενη, Ελαιώνα και αλλού, μέτρο που βεβαίως εφαρμόζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες «αιχμής». Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄έχουμε προχωρήσει στη διάθεση κάδων για κάθε κατάστημα σε πολυσύχναστα σημεία του δήμου, «κάδους με ονοματεπώνυμο» όπως λέμε αφού ο κάθε καταστηματάρχης είναι υπεύθυνος γι’ αυτούς, κινούμενοι με τη λογική της βελτίωσης των συνθηκών και της εικόνας που παρουσιάζουν για τους επισκέπτες και ταυτόχρονα με γνώμονα την καλύτερη αποκομιδή. Επίσης, έχουμε προχωρήσει και σε τοποθέτηση μπλε κάδων ώστε να ενισχύσουμε το κομμάτι της ανακύκλωσης. Η όλη προσπάθεια είναι απόρροια και της καλής συνεργασίας που έχουμε με τους καταστηματάρχες και των επαφών που κάνουμε ανά περιοχή. Επίσης, προσπαθούμε κι εμείς όσο μπορούμε να στηρίξουμε τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα λόγω των τελευταίων συνθηκών΄΄.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη το γεγονός ότι κάθε νύχτα πραγματοποιείται πλύσιμο των κάδων. Η διαδικασία ξεκίνησε από τα δυτικά του δήμου και συνεχίζεται πλέον στο Αίγιο, ενώ εφόσον πλυθούν σε όλο τον δήμο θα ξεκινήσει ξανά.

(Στη φωτο ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης μόλις έχει παραλάβει νέους κάδους για το κατάστημά του στην παραλίας της Άκολης)


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr