background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Να έρθουν να περπατήσουν σε ένα αμπέλι να δουν πώς βγαίνει ο ΄΄μαύρος χρυσός΄΄»

Στο συλλαλητήριο των αγροτών στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών παρέστη ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, διά του προέδρου του Λάμπη Παπαδόπουλου, για να εμψυχώσει και να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και στον αγώνα τους για να διασωθεί η μαύρη σταφίδα, καθώς ενδεχόμενη μείωση της τιμής θα φέρει και ανεπανόρθωτο πλήγμα στα μαγαζιά και στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου, η συνέχεια θα δοθεί στην Αθήνα, εκεί όπου είναι το κέντρο των αποφάσεων και έδωσε θάρρος και δύναμη στους αγρότες μέσα από έναν χαιρετισμό καρδιάς, όντας και ο ίδιος σταφιδοπαραγωγός. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του: ΄΄Συγχαρητήρια! Μπράβο! Είστε άξιοι Αιγιαλείς. Είστε αυτοί που πρέπει να βρίσκονται  στα δύσκολα και να  πολεμάτε στην πρώτη γραμμή. Υπάρχει πρόβλημα διαφαίνεται από παντού. Έχει ξεσηκωθεί η Περιφέρεια, οι βουλευτές Δυτικής Ελλάδας, ενώ ανάστατα είναι και όλα τα Επιμελητήρια. Βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις. Υπάρχει «πόλεμος» και όλοι τα έχουν βάλει με εμάς. Λέω εμάς γιατί πέρα από Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είμαι και εγώ σταφιδοπαραγωγός. Ξέρω τον αγώνα που δίνετε! Λέω στον Πρόεδρο και στον διευθυντή της ΠΕΣ πως το  πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε στον κ. Υπουργό  στην Αθήνα, (συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες, καθώς είμαι από τους πρώτους που λέω πως η λύση θα βρεθεί στην Αθήνα) να έρθουν να περπατήσουν σε ένα χωράφι σε ένα αμπέλι στην Κουνινά ή την Παρασκευή. Να έρθουν να περπατήσουν μια πλευρά μόνο και μόνο  για να δούνε  πως  βγαίνει ο «μαύρος χρυσός» και το τι περνάνε οι αγρότες. Ακούγονται σενάρια για εξευτελιστικές τιμές 0.80€ και 0.90 €. Πρόκειται  για 20 χιλιάδες τόνους παραγωγή  και  για 16 εκ. ευρώ μείον στις περιοχές μας. Ο μεγαλύτερος όγκος  είναι στην Αιγιαλεία , αλλά και   Κορινθία,  Πάτρα, Ηλεία, Μεσσηνία, καθώς  η σταφίδα φτάνει μέχρι  την Κορώνη αλλά  και τα  νησιά του Ιονίου. Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε στον κ. Υπουργό είναι  το μεγάλο πρόβλημα που παίζεται μεταξύ των εμπόρων. Ο έμπορος θέλει να πάρει φτηνά και να πουλήσει φθηνά. Αν πάρει για παράδειγμα δέκα λεπτά και πουλήσει είκοσι έχει 100% κέρδος  αν πάρει 100 λεπτά και πωλήσει 110 έχει 10% κέρδος. Και στις δύο κερδίζει 10 λεπτά αλλά στην πρώτη περίπτωση διπλασιάζει αμέσως τα λεφτά του ενώ  στην δεύτερη πρέπει να παλέψει και να κάνει πολλές αγοραπωλησίες για να τα «αυγατίσει».΄΄

Αγώνας ώστε να μην πέσει η τιμή κάτω από 1,60 ευρώ

Απευθυνόμενος στη διοίκηση της Π.Ε.Σ., είπε: ΄΄Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη θέση, δεν έχει ξανατύχει, δεν έχουμε ξαναπεράσει πανδημία. Όντως η «καρέκλα» τώρα ζεματάει! Η Διοίκηση πρέπει να δώσει αγώνα κ.Διευθυντά και κ.Πρόεδρε ώστε η τιμή να μην πέσει κάτω από το 1,6€΄΄.

Και στους παραγωγούς, είπε: ΄΄Προσέξτε,  φτιάξτε λινά,  αποθήκες, κλειδαμπαρώστε το προϊόν και  να μη δώσει κανείς κάτω από 1,60€.  Ξέρετε πολύ καλά πως 2€ είναι μια καλή, δίκαιη και εύλογη  τιμή για τους αγώνες σας για το αίμα σας,  για όλες τις κακουχίες που βιώνετε.  Μπράβο σας ! Το να βγαίνουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις με χοντροκομμένες και προσβλητικές εκφράσεις είναι  εύκολο. Αλλά όλα αυτά είναι «αηδίες» και δεν βοηθούν σε τίποτα. Κάποια πράγματα στην ζωή μας, αν δεν τα ζήσεις δεν τα καταλαβαίνεις. Αν δεν έρθει αύριο ο κος Λιβανός να επισκεφτεί και να περπατήσει , (να περπατήσει μόνο), μια πλευρά με σταφίδα , όχι να τρυγήσει και να δουλέψει , δεν θα καταλάβει ποτέ τίποτα΄΄.

Τέλος, έκλεισε με ένα γεγονός που βίωσε ο ίδιος πριν μερικά χρόνια, προ μνημονίων, όταν είχε επισκεφτεί τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα το  Ντουμπάι. Σε ερώτηση «τι δουλειά κάνετε» του απάντησαν πως «δεν δουλεύουμε αλλά  γεννιόμαστε πλούσιοι με κρατικά  απόθεμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το κάθε νεογνό. Αυτά τα ακούς και ανατριχιάζεις». ΄΄Κι εμείς που έχουμε το δικό μας «μαύρο χρυσό» και εμείς που από το 1800 και μετά ήμασταν η πρώτη εξαγωγός δύναμη στη χώρα είμαστε ακόμα στην φτωχολογιά και πνιγμένοι στα χρέη. Μην κάνετε πίσω. Παλέψτε το, η απάντηση θα δοθεί στο Υπουργείο στην Αθήνα. Καλούς αγώνες… Οι αγώνες δίνονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια!΄΄, κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr