background img
banner
banner

Λιγότερα τα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο, παραμένει η ανησυχία…

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ξανά νοσοκομεία και υγειονομικοί φορείς καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει επηρεάσει και την περιοχή με τα νέα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο πάντως να καταγράφουν πτωτική τροχιά. Την ίδια στιγμή, όλο και λιγότερα είναι τα εμβόλια που πραγματοποιούνται ενάντια στον covid-19, με τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής να έχουν ροή εμβολιασμών για ένα εικοσαήμερο ακόμη.

Την Κυριακή 18/7, οι νέες μολύνσεις που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ ήταν 33 σε επίπεδο Αχαΐας, ενώ το Σάββατο 17/7 52. Την Παρασκευή 16/7 είχαν καταγραφεί 63 νέα κρούσματα στον νομό.

Στα νοσοκομεία με πτέρυγες covid της Πάτρας, τα περιστατικά covid- 19 που εισάγονται έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη «Δέλτα». Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες τέταρτο κύμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σε αυτό θα επικρατήσει η Ινδική μετάλλαξη «Δέλτα». Αναφορικά με τα μέτρα οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως η καλύτερη θωράκιση έρχεται με τον εμβολιασμό παρά το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την επίδρασή τους κατά 10 – 15%.

Και εμβολιασμένος ασθενής νοσηλεύεται στην Πάτρα

Πάντως, από τις εισαγωγές των τελευταίων ημερών στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», υπήρξε και ασθενής με έντονα συμπτώματα που είχε εμβολιαστεί. Συνολικά το Σαββατοκύριακο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονταν έντεκα ασθενείς με covid, ενώ στο ΠΓΝΠ, πέντε ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική και τέσσερις στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, λιγότεροι ήταν οι εμβολιασμοί στα εμβολιαστικά κέντρα της Αιγιάλειας την εβδομάδα που πέρασε, καθώς ο πληθυσμός που το επιθυμούσε έχει ήδη εμβολιαστεί. Στο Νοσοκομείο Αιγίου, μέχρι σήμερα, έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer 16.000 άτομα και το Johnson @ Johnson 1.610. Στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 16 Μαρτίου που ξεκίνησε ο εμβολιασμός έγιναν συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Μαρτίου 570 εμβολιασμοί, 1.920 τον Απρίλιο, 990 τον Μάιο, 1.085 τον Ιούνιο και 443 τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Κέντρο Υγείας Ακράτας: Εμβολιαστικό κέντρο ανάλογα με τις ανάγκες

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στο protionline.gr ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, ΄΄την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και περίπου στις 10 Αυγούστου τελειώνουν τα προγραμματισμένα ραντεβού. Εκτιμούμε ότι ως τότε στο δικό μας εμβολιαστικό κέντρο θα έχουν γίνει 4.000 εμβολιασμοί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι εμβολιάστηκαν είτε στα Καλάβρυτα, είτε στην Πάτρα και το Αίγιο. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εμβολιάσει 2.000 ανθρώπους, ενήλικες΄΄.

Στο ερώτημα ως πότε θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο το Κ.Υ. Ακράτας, δεδομένου ότι ο αριθμός των ραντεβού που υπολείπεται είναι σχετικά ο μικρός, ο κ. Μάρκου είπε πως ΄΄αυτό δεν το γνωρίζουμε και αναμένουμε οδηγίες από την 6η ΥΠΕ. ΄΄Δεν γνωρίζουμε εάν θα αλλάξουμε τύπο εμβολίων, δεν ξέρουμε εάν οι εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση και δεν ξέρουμε την ανταπόκριση άλλων ηλικιακών ομάδων, δηλαδή αν θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για παιδιά. Εξαρτάται λοιπόν από το ενδιαφέρον για εμβολιασμό το επόμενο διάστημα σε συνάρτηση και με την υποχρεωτικότητα΄΄, σημείωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας. Παρατήρησε ακόμη την αυξημένη ζήτηση για την πραγματοποίηση των rapid tests που αποδίδεται αφενός στην αγωνία πολλών λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης «Δέλτα» και αφετέρου στο γεγονός ότι πολλοί τα χρειάζονται για εξόδους και διακοπές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr