background img
banner
banner

Με «όπλο» τη δυναμική του σχολείου και την προσωπική θέληση…

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Με μεγάλη ¨δύναμη¨ και… αποφασιστικότητα έκλεισε η σχολική χρόνια για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγίου. Η… παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τα παιδιά αυτά να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα των γενικών λυκείων της περιοχής, κρατήθηκε και επισφραγίστηκε για ακόμα μια χρονιά.

Με τις συνθήκες λόγω covid όχι μόνο… πιεστικές, αλλά και πρωτόγνωρες, κάποιοι μαθητές της σχολικής μονάδας πήραν τα ¨ρίσκα¨ τους και απέδειξαν με συνοπτικές διαδικασίες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικό σύνολο ότι μόνο αμελητέες ποσότητες δεν είναι, απεναντίας η κοινωνία έχει να περιμένει πολλά από αυτούς!

Οι δύσκολες συνθήκες του χειμώνα ήταν για όλους μεν… όμως για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ, ήταν ορισμένες φορές, ως και απαγορευτικές και ¨διπλάσιες¨.

Τα ραντεβού των διαδικτυακών δράσεων συχνά – πυκνά δεν πραγματοποιούνταν ή δεν υπήρχε η ανάλογη συμμετοχή, το υπουργείο ¨άλλαζε¨ συνεχώς τα δεδομένα ανά… δίμηνο ή και λιγότερο και οι ταχύτητες του ίντερνετ… μόνο παράσημο δεν μπορούν να λάβουν για την αξιοπιστία τους. Παρόλα αυτά, η δυναμική του σχολείου όχι μόνο ξεχώρισε και διέπρεψε, αλλά σαφώς αποτελεί παράδειγμα τρανό για τις επόμενες «φουρνιές» μαθητών.

Θ. Ψυχογιάννης: «Με προγραμματισμό στο διάβασμα, κάθε μαθητής μπορεί να καταφέρει πολλά»

Ο μαθητής που συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στις εξετάσεις, ήταν ο Θανάσης Ψυχογιάννης. Ο νεαρός, ο οποίος ¨κατάφερε¨ να συγκεντρώσει 19.745 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις, στοχεύει σε σχολές των σωμάτων ασφαλείας. Μιλώντας στo protionline.gr για την εμπειρία του και τη χειμερινή ¨πορεία¨ των μαθημάτων και της εκπαίδευσής του, τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά λόγω της πανδημίας. Οπλίστηκα με υπομονή, θέληση και αισιοδοξία ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Αυτό μου έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίζω την προσπάθεια μου σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάθε μαθητής πρέπει να έχει πίστη και αφοσίωση στα όνειρα του, να μην εγκαταλείπει τα θέλω του εύκολα και να ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα. Με προγραμματισμό στο διάβασμα, μπορεί ο καθένας να καταφέρει πολλά».

Ο νεαρός, ο οποίος ήταν μαθητής των φροντιστηρίων ¨Δημόκριτος¨ κλείνοντας τις δηλώσεις του στo protionline.gr επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έδωσε δύναμη, την οικογένειά μου και τους καθηγητές στο σχολείο και στο φροντιστήριό μου. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου που με εμψύχωναν σε όλο το διάστημα των lock down και στην καθημερινότητα».

Ε. Λαμπράκου «Η ψυχραιμία είναι το παν για κάθε παιδί που θα δώσει εξετάσεις»

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος. Όλοι οι μαθητές κάναμε μια σχολική πορεία που ήταν γεμάτη ιδιαιτερότητες και συχνές αλλαγές, γιατί η τηλεκπαίδευση ήταν κάτι καινούριο για εμάς. Αυτό βέβαια, μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε ταυτόχρονα και περισσότερο χρόνο για διάβασμα…» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στo protionline.gr η μαθήτρια της Γ’ τάξης Ειρήνη Λαμπράκου.

Η νεαρή, η οποία συγκέντρωσε συνολικά 19.065 μόρια, κάνοντας έτσι τους γονείς της Μαρία και Νεκτάριο πολύ υπερήφανους, αναφερόμενη στους ανθρώπους που την βοήθησαν, τόνισε: «Oι γονείς μου ήταν συνεχώς στο πλευρό μου και με στήριξαν σε όλη την προσπάθεια από την αρχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους καθηγητές του σχολείου μου και των φροντιστηρίων (Δημόκριτος και Πολύγωνο), που συνέβαλλαν κι αυτοί στην επιτυχία μου με κάθε δυνατό τρόπο».
Σε άλλη ερώτηση, για το τι θα μπορούσε να συμβουλέψει τις επόμενες γενιές που θα κληθούν να μετέχουν στο ίδιο… άγχος των εξετάσεων, η μαθήτρια επισημαίνει: «Πρέπει να θέσουν κάποιο στόχο και να διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Και πάνω από όλα, να μην αγχώνονται. Η ψυχραιμία είναι το παν για να δώσεις εξετάσεις. Στην περίπτωση που δεν πετύχουν να μην απογοητευτούν αλλά να προσπαθήσουν πάλι και πάλι…» συμβουλεύει η νεαρή επιτυχούσα.

Χ. Παναγιωτακόπουλος: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους μαθητές του ΕΠΑΛ»

«Η φετινή χρονιά ήταν δίχως άλλο η πιο δύσκολη και απαιτητική από όλες, γιατί οι μαθητές μας αναγκάστηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση την μισή τουλάχιστον διδακτική ύλη. Υπήρξε έλλειψη από την νορμάλ διαδικασία, το φυσικό περιβάλλον και τον γνώρισα τρόπο εκμάθησης, δηλαδή κατευθείαν από τους δασκάλους τους, στην τάξη. Αυτό και μόνο, καθιστούσε την προσπάθεια των παιδιών ακόμα μεγαλύτερη. Δούλεψαν όλα υπό αντίξοες συνθήκες και όμως, απέδειξαν ότι έχουν ικανότητες και ότι τα παιδιά του ΕΠΑΛ δεν υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά, των Γενικών Λυκείων. Και εγώ ως διευθυντής αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους μαθητές μας. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης, καλή σταδιοδρομία και σε όλους ανεξαιρέτως, καλή υπομονή και επιμονή στον “αγώνα της γνώσης», αναφέρει στo protionline.gr ο διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος για την ¨ξεχωριστή¨ φετινή σχολική χρονιά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υποχρεώθηκαν, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Να σημειωθεί, ότι οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να περιμένουν πλέον τη… δεύτερη φάση σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου, η οποία θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικές λίστες των μαθητών της ερχόμενης χρονιάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr