background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε η έκδοση του τετράτομου βιβλίου του Βασίλη Μπεκίρη

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 20ου αιώνα»

Στο νέο βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Μπεκίρη γίνεται λόγος για τις εκλογές που έγιναν τον 20ο αιώνα, για τα εκλογικά συστήματα που εφαρμόσθηκαν, για τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν στη χώρα μας, και για τους Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Βουλευτές της ίδιας χρονικής περιόδου. Επίσης γίνεται λόγος για τους Βασιλείς και Προέδρους της Δημοκρατίας, για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές καθώς και για τους Δημάρχους, τους Νομάρχες και Περιφερειάρχες του 20ου αιώνα. Τέλος στο νέο βιβλίο αναφέρονται τα ψηφισθέντα Συντάγματα, τα Δημοψηφίσματα καθώς και όλα τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και διεθνή προβλήματα που απασχόλησαν τον Ελληνικό λαό και τη χώρα μας γενικά από το 1900 έως το 2000.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά με την έκδοση:

’Βέβαια για την ιστορία πρέπει να αναφέρω την απορία πολλών φίλων οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν τους λόγους που με ώθησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου. Στις απορίες των φίλων μου αυτών απαντώ, ότι οι λόγοι που με ώθησαν στην έκδοση του βιβλίου αυτού ήσαν καθαρά πολιτικοί. Και τούτο διότι από νέος, αφού μου άρεσε η πολιτική και ήθελα μελλοντικά να ασχοληθώ, αναζητούσα ένα τέτοιο βιβλίο για να λύνω διάφορες απορίες μου πολιτικές ή να πληροφορούμαι διάφορα ιστορικά πολιτικά γεγονότα. Δυστυχώς τέτοιο βιβλίο δεν υπήρχε και για τη λύση των αποριών μου έτρεχα σε εγκυκλοπαίδειες ή άλλα πολιτικά συγγράμματα για να συλλέξω διάφορα στοιχεία τα οποία μου ήσαν απαραίτητα.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω σκέφθηκα ότι κάποιος, κάποτε πρέπει να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, το οποίο θα ήταν χρήσιμο για όλους όσους ήθελαν να ασχοληθούν με την πολιτική ή θέλουν και οι ίδιοι να γίνουν πολιτικοί.

Βέβαια ένα τέτοιο βιβλίο θα ήταν πολύ χρήσιμο και για τους εν ενεργεία πολιτικούς, οι οποίοι σε ένα τέτοιο βιβλίο θα εύρισκαν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για ομιλίες τους στη Βουλή, για τη συγγραφή πολιτικών άρθρων και αλλού.

Δυστυχώς ανάλογο βιβλίο δεν υπήρχε και έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση να συγκεντρώσω στοιχεία και σιγά-σιγά να αρχίσω τη συγγραφή ενός βιβλίου όπως το είχα ονειρευθεί και όπως στην πραγματικότητα το ήθελα. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρω ότι η συγγραφή του βιβλίου έχει αρχίσει από πολλά χρόνια διότι ήταν δύσκολο να εξευρεθούν όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο βιβλίο. Όμως χάρις στην υπομονή μου και την ανάγκη να συμπληρωθεί αυτό το κενό, κατάφερα να συγκεντρώσω όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να συγγράψω αυτό το βιβλίο το οποίο θα είναι χρήσιμο όχι μόνον για τους πολιτικούς αλλά για όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται και όλοι οι πολίτες πρέπει να ενδιαφέρονται για την πολιτική από την οποίαν εξαρτώνται τα πάντα για ένα λαό και μία χώρα.

Βέβαια την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του βιβλίου αυτού είδε εκτός των άλλων και ο Πρόεδρος της Βουλής και απεφάσισε το βιβλίο αυτό να το εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων ώστε να γίνει κτήμα των Βουλευτών και όχι μόνον.

Για όλα αυτά ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους συνεργάτες του οι οποίοι εργάσθησαν σκληρά για να φέρουν εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr