background img
banner
banner

Προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σε έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία με τίτλο «Βιώσιμη πόλη» προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας, για την υλοποίηση της πράξης «Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αιγιαλείας» και έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής».

Όπως ο δήμαρχος ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου ελήφθη η απόφαση, ΄΄η «Βιώσιμη πόλη» δύναται να συμβληθεί με προγραμματική σύμβαση βάσει του άρθρου 74 Ν. 4483/2017 και εκ του καταστατικού της έχει την υποχρέωση τεχνικής υποστήριξης των τακτικών μελών της, που είναι αποκλειστικά ΟΤΑ-Δήμοι (όπως ο Δήμος Αιγιαλείας) σε θέματα που σχετίζονται με τα αντικείμενα δραστηριοτήτων της, προσφέροντας και το γενικό συντονισμό διάφορων εμπλεκομένων, ώστε να ολοκληρωθεί με άρτιο τρόπο το συμβατικό αντικείμενο, με τη διαδικασία της «οριζόντιας» συνεργασίας σύμφωνα με την κοινοτική ορολογία.

Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη 150 Δήμων ως δικαιούχων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 8.991.000€, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016», και έως του ποσού που αναγράφεται για έκαστο Δήμο, για το Δήμο Αιγιαλείας αντιστοιχεί ποσό χρηματοδότησης 65.000 €.

Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι η σύνταξη της μελέτης απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και επιστημονικό προσωπικό με εξειδίκευση σε μελέτες ΣΒΑΚ, που η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας δεν διαθέτει, είναι αδύνατον να υπάρξει ολοκληρωμένη τεχνική δυνατότητα υλοποίησης της εν λόγω μελέτης.

Εξ αυτού του λόγου, απαιτείται συνεργασία με το Δίκτυο, του οποίου τακτικά μέλη είναι μόνο ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αιγιαλείας, και το οποίο κατέχει τα απαιτούμενα μέσα (υλικά και οργανωτικά) για την (συμβουλευτική και τεχνική) υποστήριξη και υλοποίηση αντίστοιχων έργων και εν προκειμένω για την από κοινού ολοκλήρωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης΄΄.
Ως εκ τούτου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αιγιαλείας με το Δίκτυο Πόλεων για την υλοποίηση της Πράξης «Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr