background img
banner
banner

Σε… εθελούσια έξοδο το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ακράτα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Λουκέτο» σε 64 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα, πρόκειται να μπει το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο συρρίκνωσης του δικτύου της τράπεζας. Μεταξύ των νέων καταστημάτων που θα πάψουν να λειτουργούν είναι και αυτό της Ακράτας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πειραιώς ενημέρωσε ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται. Βάσει πληροφοριών το κατάστημα της Ακράτας θα κλείσει εντός του Ιουλίου ή τον Αύγουστο. Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση.

Ζητείται… αναθεώρηση της απόφασης

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για την επικείμενη συρρίκνωση καταστημάτων της, μεταξύ αυτών και το κλείσιμο του καταστήματος της Ακράτας, η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα με σκοπό την αναθεώρηση της απόφασής τους, με γνώμονα την ενίσχυση και όχι την υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας.

΄΄Αιφνιδιαστικά σε συνθήκες πανδημίας και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, πρόκειται για επιχειρησιακούς λόγους να κλείσει καταστήματα ανά την χώρα, μεταξύ αυτών και το Κατάστημα Ακράτας στον δήμο Αιγιαλείας. Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, αν όχι για όλα, έστω για ορισμένα καταστήματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους και εξυπηρετούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές όπως και το συγκεκριμένο της Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας΄΄, αναφέρει ο επικεφαλής της Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, προσθέτοντας:

΄΄Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί πελατολόγιο από περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και μεγάλου μέρους της Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς η τράπεζα της Ακράτας γίνεται εμφανές ότι καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική τοποθεσία της Πελοποννήσου.
Εξυπηρετεί μεγάλο όγκο πελατών ειδικά τους θερινούς μήνες που η περιοχή της Ακράτας διπλασιάζεται σε πληθυσμό, κατακλύζεται από επισκέπτες και παραθεριστές που διαμένουν στις ενοικιαζόμενες ή ιδιόκτητες κατοικίες τους.
Αρκετοί είναι οι πελάτες της τράπεζας, όπως συμβαίνει και σε άλλες τράπεζες κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή μέσω διαδικτύου΄΄.

Εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες αγροτών

Και καταλήγει: ΄΄Σημαντική παράμετρος στην επιτακτική ανάγκη να μην κλείσει το κατάστημα της Ακράτας, θεωρείται η αγροτική οικονομία της Αιγιάλειας η οποία μέχρι και την συγχώνευση των Τραπεζικών Ομίλων εξυπηρετείτο από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος η οποία απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες αγροτών που αδυνατούν να μετακινηθούν εκτός περιοχής Ακράτας, αφού έτσι θα χάσουν μία ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας με γνώμονα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, κατοίκων, επισκεπτών και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της περιοχής΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr