background img
banner
banner

«Συγγραφέας Φάντασμα» του David Tristram

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννησις” Ακράτας, είναι ένας από τους ιστορικότερους ενεργούς συλλόγους και βεβαίως, με αδιάλειπτη πορεία ακόμα και σε… δύσκολους καιρούς. Η δράση του, περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, φιλολογικές βραδιές, αφιερώματα και εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις.

Η θεατρική πορεία ξεκίνησε από την ιστορική αυλή του Σακελλόπουλου στην πλατεία της Ακράτας με την “Γκόλφω” του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, το 1893. Από τότε δεκάδες ήρωες πήραν “σάρκα και οστά” στο θεατρικό σανίδι του συλλόγου που σήμερα έχει στην ιδιοκτησία του δύο κτίρια φτιαγμένα από την αγάπη των Ακρατινών για το Θέατρο και τις Τέχνες.
Αν και σαν σύλλογος είναι πλέον… υπερήλικας, το θεατρικό τμήμα με την τακτική ανανέωση των μελών του παραμένει δραστήριο, με νεανική ορμή και ανανεωτική διάθεση. Φέτος, ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως… στα όνειρα και στα σχέδια δεν μπαίνουν όρια. Έτσι λοιπόν, η θεατρική ομάδα του συλλόγου ετοιμάστηκε και παρουσιάζει το έργο «Συγγραφέας Φάντασμα» του David Tristram, σε μετάφραση της Μιχαέλας Αντωνίου και σκηνοθεσία του Χρήστου Ασημακόπουλου.

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, υπερέβαλαν εαυτόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στηρίζοντας το Σύλλογο σε αυτή τη επίπονη περίοδο, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Με οδηγό την άδολη αγάπη για το Θέατρο και τον Σύλλογο και σεβόμενοι την ιστορία του, οι ερασιτέχνες θεατρικοί του εκφραστές, ή καλύτερα… οι «εραστές» της Τέχνης, κατέθεσαν στο σανίδι ψυχή και χρόνο που δεν περίσσευε σε κανέναν.

Στις εντατικές πρόβες των τελευταίων μηνών ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και οι καλλιτέχνες του, αναμετρηθήκαν πεισματικά με το χρόνο, την πίεση, τις δυσκολίες του κειμένου ή τις απαγορεύσεις.

Το έργο θα παρουσιαστεί 20, 21, 26 και 27 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και 2, 3, 9, 10 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, στο Κράθιο. Η παράσταση θα ξεκινά 15 λεπτά μετά τις 9 το βράδυ και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, για την απόλυτη ασφάλεια ασφάλεια των θεατών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr