background img
banner
banner

Την Τρίτη η οριστική απόφαση για την πεζοδρόμηση στο τμήμα της Μητροπόλεως

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Ελπίδες για ικανοποίηση του αιτήματός τους για ολική άρση της πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού Μητροπόλεως στο ύψος του Πάρκου, άφησε στους διαμαρτυρόμενους καταστηματάρχες η στάση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, κατά τη συγκέντρωσή τους τη Δευτέρα 5/7 στο Δημαρχείο και κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους μαζί του, εκεί όπου του επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν. Η διαλλακτικότητα του δημάρχου δημιούργησε την εντύπωση ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου συνεδριάζει με μοναδικό θέμα το αίτημά τους, θα γίνει ολική άρση του μέτρου.

Οι καταστηματάρχες, μετά την προτροπή του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι επί της οδού Ανδρέου Λόντου, έξω από το Δημαρχείο. Ανάμεσά τους ήταν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, Βάσω Ψυχράμη, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και Αγγελική Κουρή, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά και ο δικηγόρος των διαμαρτυρόμενων καταστηματαρχών Άκης Θεοδωρακόπουλος.

Όχι πολιτική πίεση, αλλά γνωστοποίηση της οικονομικής πίεσης που υφίστανται

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, μαζί με τον κ. Τηλιγάδη και καταστηματάρχες επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου, όπου έγιναν δεκτοί από τον κ. Καλογερόπουλο και τους αντιδημάρχους Ακίνητης Περιουσίας Μαρία Γιδά και Ποιότητας Ζωής Γιώργο Φραγκονικολόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο ξεκαθάρισε πως δεν ασκούν πολιτική πίεση, απλά μεταφέρουν την οικονομική πίεση που υφίστανται τα καταστήματα κυρίως του τμήματος πάνω από την πεζοδρόμηση, έως τη Σολωμού.

Επέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας-καταγγελία, προσωπικά στον δήμαρχο, ζητώντας την ολική άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης, του μοναδικού κεντρικού άξονα της πόλης της οδού Μητροπόλεως, υπογεγραμμένο από εκατοντάδες εμπόρους, μόνιμους κατοίκους, ιδιοκτήτες και όλους όσους πλήττονται από ένα μέτρο που κατά γενική ομολογία, περισσότερο έβλαψε παρά ευνόησε κρίνοντας εκ του τελικού αποτελέσματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την άμεση άρση του  μέτρου, στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου είναι και το μόνο θέμα που θα συζητηθεί μετά και την έκταση που έλαβε με  τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των καταστηματαρχών, όσο και των κατοίκων που τους αφορά άμεσα το μέτρο. Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα υπογράφεται από όλους τους εμπόρους της οδού Μητροπόλεως στο πληττόμενο τμήμα, τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Γούτο, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλο, τον επικεφαλής της ΠΑΕΚ και α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Τηλιγάδη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάνο Γεωργόπουλο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, μόνιμους κατοίκους της οδού, ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως ιδιώτες γιατροί που στεγάζουν τα ιατρεία τους και πλήττονται και αυτοί.

Καλογερόπουλος: «Όλα λύνονται με τον κατάλληλο τρόπο και κυρίως με αλληλοσεβασμό»

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης κι αφού έλαβε το ψήφισμα, ο δήμαρχος επισήμανε: ΄΄Το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε κατά τη γνώμη μας στον σωστό χρόνο. Η συνεργασία όταν δείχνει σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο μπορεί να αποδώσει τα όποια αποτελέσματα, αρκεί να μην υπάρχουν δηλώσεις που πυροδοτούν ή προσβάλουν τους φορείς. Αυτό έχει εμποδίσει κατά το παρελθόν τη συνεργασία μας. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τη στάση του δικηγόρου σας και του κ. Γούτου με τον οποίο είμαι σε μία επαφή και έχω ραντεβού μαζί του για το θέμα. Θα έχετε τις ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής΄΄.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη λίγο μετά, από το γραφείο του δημάρχου, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το δημαρχείο Αιγιαλείας και την επίδοση ψηφίσματος εκ μέρους των διαδηλωτών με αποδέκτη τη δημοτική αρχή, σχετικά με το αίτημα καταστηματαρχών και φορέων της πόλης για άρση του προσωρινού μέτρου της πεζοδρόμησης του τμήματος της Μητροπόλεως, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Λάβαμε με ενδιαφέρον το ψήφισμα που υπεγράφη από εκπροσώπους φορέων και από συμπολίτες μας. Η δημοτική αρχή πάντοτε είναι ανοιχτή σε διάλογο και προτάσεις, αρκεί να γίνονται σε πλαίσιο ευγένειας και καλής διάθεσης και όχι με προσβλητικές εκφράσεις κατά των θεσμών. Θα ήταν καλό οι διαμαρτυρόμενοι δημότες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τόσο του νομικού τους συμβούλου κ. Θεοδωρακόπουλου όσο και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Γούτου με τους οποίους έχω αρκετά καλή συνεργασία, μιας και έδωσαν με τον τρόπο τους τη δυνατότητα να υπάρξει συνεννόηση, ώστε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο. Όλα λύνονται με τον κατάλληλο τρόπο και κυρίως με αλληλοσεβασμό. Σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις»΄΄.

Η συνάντηση δημιούργησε την πεποίθηση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σήμερα και πως η… πλάστιγγα γέρνει υπέρ του αιτήματος των καταστηματαρχών αν και τίποτα μέχρι στιγμής δεν θεωρείται δεδομένο και τα πάντα θα κριθούν στη συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συγκαλείται με τηλεδιάσκεψη στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση των κ. Καλογερόπουλου και Γούτου που προαναγγέλθηκε από τον πρώτο.

 

Εμπορικός Σύλλογος: «Ύστατη κίνησης της απόγνωσης»

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν «μία ύστατη κίνηση της απόγνωσης που βιώνουν τους τελευταίους μήνες με τα μηδενικά ταμεία, λόγω του κλεισίματος της οδού». Σημειώνεται ακόμη πως ΄΄η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, παρουσία δεκάδων εμπόρων και καταστηματαρχών, όχι μόνο από την Μητροπόλεως αλλά και της πλατείας Αγ. Λαύρας, Κλεομένους Οικονόμου και παράπλευρων δρόμων που και αυτοί δοκιμάζονται λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του έργου της ανάπλασης. Η συμμετοχή τους ήταν μια ένδειξη όχι μόνο αλληλεγγύης στους συναδέλφους εμπόρους της Μητροπόλεως αλλά και φόβου προς  τον νόμο της αγοράς, που λέει, πως όταν η φτώχεια φτάσει στον γείτονα είναι θέμα χρόνου να φτάσει και στη δική σου πόρτα. Ευχής έργο  θα είναι αύριο να αρθεί το μέτρο και να βρει και πάλι η αγορά, αρχή των εκπτώσεων,  ως ένα σημείο τους ρυθμούς της. Ήδη ένα μεγάλο μέρος της σαιζόν χάθηκε. Δεν χωράνε άλλα πειράματα στην πλάτη των Εμπόρων. Τα φορτία είναι πολλά, δεν αντέχει άλλα η πλάτη μας! Τέλος, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας,  τόσο καιρό ήταν πάντα στο πλευρό των Εμπόρων και των μικροεπιχειρηματιών και θα συνεχίσει να είναι με κάθε τρόπο με κάθε μέσο΄΄.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄είμαστε Διοίκηση και εκπρόσωποι του μεγαλύτερου και αρχαιότερου συνδικαλιστικού οργάνου του δήμου μας. Είμαστε «άμισθοι εργάτες» και ψηφισμένοι όχι για να χαϊδεύουμε αυτιά αλλά για να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, ακόμα και σε υψηλούς τόνους έως ότου εισακουστούμε. Πάντα όμως κόσμια και με επιχειρήματα! Άλλωστε αυτό μας διέπει από την αρχή της θητείας μας έως σήμερα, “ανοικτός σύλλογος για όλους”. Είμαστε η βροντερή φωνή των συναδέλφων μας και θα βρισκόμαστε με όλους τους τρόπους πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας!΄΄.

Παρέμβαση της ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με κάθε θεσμικό τρόπο

Ανακοίνωση για το θέμα εξεδόθη από τη δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια», με το εξής περιεχόμενο: «Παρέμβαση της ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με κάθε θεσμικό τρόπο μέχρι να αντιληφθεί ο δήμαρχος το πρόβλημα που έχει προκαλέσει με την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της μερικής πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως.

Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αιγιαλείας στο Αίγιο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και της επιτροπής αγώνα των πληττόμενων επιχειρήσεων από την μερική πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως.

Η παράταξή μας συμμετείχε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και στην προ ημερών πραγματοποιηθείσα σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας για το θέμα αυτό. Συνυπογράψαμε το ψήφισμα των εμπόρων και των επαγγελματιών που πλήττονται από την συγκεκριμένη πεζοδρόμηση, οι οποίοι ζητούν την άρση του προσωρινού αυτού μέτρου, λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεών τους. Το ψήφισμα επιδόθηκε στον δήμαρχο από επιτροπή εμπόρων και επαγγελματιών, με τον κ. Καλογερόπουλο να υπόσχεται ότι θα το σκεφθεί.

Πόσον ακόμα καιρό θα το σκέφτεστε κύριοι της δημοτικής αρχής; Δεν ακούτε τις φωνές της απόγνωσης των συμπολιτών μας; Δεν αντιληφθήκατε ακόμα την έντονη δυσαρέσκεια όλων των συμπολιτών μας για την πρωτόγνωρη κακογουστιά που αντικρίζουν κάθε φορά που αφαιρούνται και προστίθενται από εσάς κολωνάκια και μπάρες στην οδό Μητροπόλεως;

Η παράταξή μας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας, όταν διεκδικούν το δίκιο τους και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το αίτημά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε όποιο άλλο θεσμικό όργανο απαιτηθεί μέχρι ο δήμαρχος να αντιληφθεί το σωστό και να το κάνει πράξη, αφήνοντας κατά μέρος την επιζήμια,  αδιάλλακτη ,  αλαζονική και αντιαισθητική πρακτική του».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr