background img
banner
banner

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ: ‘’Η Αιγείρα / Ακράτα είναι από τις καλές …φανέλες του τοπικού ποδοσφαίρου’’

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ  ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Καλύπτουν σιγά σιγά τις οι κενές θέσεις στις τεχνικές ηγεσίες οι διοικήσεις των ομάδων της Α΄ κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαλιρου. Τρεις οι εκπρόσωποι της περιοχής μας, με σταθερούς και αμετακίνητους προπονητές στη θέση τους τον Κυριάκο Αθανασίου στην Θύελλα Αιγίου και τον Κωστή Βλάχο στην ΑΕ Καλαβρύτων.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Αιγείρα / Ακράτα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του Γιώργου Μεντή, λύθηκε γρήγορα.

Η διοίκηση του σωματείου της Ανατολικής Αιγιάλειας, προτίμησε να παραχωρήσει μια θέση στον πάγκο της ομάδας, σε έναν έμπειρο καταξιωμένο προπονητή, γνώστη των απαιτήσεων του σύγχρονου ποδοσφαίρου, καθώς και μαθημένο στις ανάγκες ενός πρωταθλήματος, όπως αυτό της Α΄ κατηγορίας.

Ο Φίλιππος Σχοινάς είναι το νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία της Αιγείρας / Ακράτας, γνωστός και αγαπητός στην περιοχή μας, έχοντας στο παρελθόν φορέσει και την φανέλα του Παναιγιάλειου. Ο ίδιος έχει επανειλημμένως εκφράσει την αγάπη του για την μεγάλη ομάδα της περιοχής μας και ένα από τα όνειρά του είναι να υπηρετήσει κάποτε τον Παναιγιάλειο αυτή τη φορά από την θέση του προπονητή.

Το protionline.gr ήρθε σε επαφή με τον νέο προπονητή της Αιγείρας / Ακράτας, Φίλιππο Σχοινά, ρωτώντας πρώτα για τις αναμνήσεις του από τον Παναιγιάλειο ως ποδοσφαιριστής
‘‘Στον Παναιγιάλειο εκτός από την περηφάνια που μου πρόσφερε η βαριά φανέλα του, θυμάμαι μόνο χαρές και ομάδα μεγαλείο. Την ευκαιρία επίσης για πολλές κοινωνικές σχέσεις και πολλούς φίλους, με τους περισσότερους εκ των οποίων διατηρούμε ακόμα επαφές και τα λέμε’’.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στις τεχνικές ηγεσίες σωματείων, ενισχύουν την απόφασή σου να ασχοληθείς με την προπονητική; Περίμενες άλλες ευκαιρίες και ποιες μπορεί να ήταν αυτές;
Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, σπούδασα γυμναστική Ακαδημία. Από το 1999 έχω ξεκινήσει την προπονητική στην Αθήνα. Μου αρέσει η συναναστροφή με τα μικρά παιδιά και γι’ αυτό πολλά χρόνια ασχολιόμουν με Ακαδημίες.
Έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα αναπτυξιακά κομμάτια, όπως για παράδειγμα οι δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ.
Μου αρέσει να προπονώ, το κάνω με πάθος όπου κι αν βρεθώ. Τα όνειρα δεν έχουν …ταβάνι.

Ανέλαβες την Αιγείρα / Ακράτα, θεωρείς ότι το σωματείο της Αιγιάλειας μπορεί να αποδειχθεί ένα δημιουργικό κομμάτι στην καριέρα σου;
Όπως υπογράμμισα, όπου κι αν βρεθώ θα πράξω το ίδιο με το ίδιο πάθος. Η Αιγείρα / Ακράτα είναι από τις καλές …φανέλες του τοπικού ποδοσφαίρου. διαθέτει δυο γηπεδα, πολλά παιδιά και ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται ενεργά με την ομάδα.
Μου προσφέρονται λοιπόν κάποια καλά κίνητρα να δουλέψω, κάτω από δημιουργικές συνθήκες.

Υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία τριών ομίλων στην Α΄ κατηγορία, πως το αξιολογείς;
Αν παραβλέψουμε πιθανά προβλήματα και πάλι με καραντίνες και διακοπή του πρωταθλήματος, τότε θα …ψήφιζα δυο ομίλους. Έτσι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με γεμάτη σεζόν, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, περισσότερο ποιοτικό και ανταγωνιστικό.

Είχαμε δυο υποβιβασμούς ομάδων του νομού μας από την Γ΄ Εθνική κατηγορία. μπορούμε να εστιάσουμε σε κάποιους λόγους γι’ αυτή την δυσάρεστη κατάληξη σε Αχαϊκή και Θύελλα Πάτρας;
Από τις πλέον δυσάρεστες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο είναι ο υποβιβασμός. Κρίμα για τις ομάδες του νομού μας και ειδικά για την Αχαϊκή, που έχασε την κατηγορία σε ισοβαθμία και για ένα γκολ διαφορά.
Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε με τα μισά παιχνίδια, αποδείχθηκε προχειρότητα και απόφαση αδικίας, επηρεάζοντας όλα τα σωματεία που υπηρετούσαν την Γ΄ Εθνική.
Για μένα προσωπικά, ήταν λάθος όλο το πλάνο που ακολούθησε της καραντίνας, το οποίο κόστισε στην Αχαΐα δυο υποβιβασμούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr