background img
banner
banner

Επικεντρώνονται σε δυο άξονες

ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Για 26 ολόκληρα χρόνια ένα σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες και όπως φαίνεται, η στεγαστική αποκατάσταση του «σεισμόπληκτου» 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου δεν είναι κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες, κινούμενη ουσιαστικά σε δύο άξονες: Την εξασφάλιση του χώρου για την ανέγερσή του και την ένταξη της κατασκευής του σε πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Χωρίς να κάνουν γνωστά πολλά στοιχεία σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται, δήμαρχος και αντιδήμαρχος Παιδείας ρωτήθηκαν στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου για την ίδρυση του ΕΝΕΕΓΥΛ, για το υπό εκκρεμότητα νέο σχολείο που όλο δρομολογείται αλλά στερείται για 26 ολόκληρα χρόνια η μαθητική κοινότητα, απαντώντας πως εργάζονται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη οικοπέδου πίσω από το δημοτικό στάδιο Αιγίου, προκειμένου με ενοποίηση οικοπέδων να εξασφαλιστεί ο χώρος που θα ανεγερθεί το σχολείο. Πλην όμως, οι προσπάθειες τότε δεν καρποφόρησαν με τον σημερινό αντιδήμαρχο μάλιστα, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, να αναφέρει πως για το θέμα του 2ου ΓΕΛ δεν βρήκαν καν ούτε φάκελο στο αρχείο του δήμου…

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Κάνουμε το καλύτερο δυνατό και δεν λειτουργούμε με γνώμονα το εάν θα εγκαινιάσουμε εμείς το έργο΄΄

Τοποθετούμενος ο δήμαρχος για το θέμα, είπε: ΄΄Αν κανείς προβεί σε σχετική αναζήτηση δικαιολογημένα θα απογοητευεί, γιατί τα 25 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν λειτουργικού και πολιτικού χαρακτήρα νέα δεδομένα, όμως μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου και έχοντας την βεβαιότητα ότι δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο η προσπάθεια της ικανοποίησης της μετεγκατάστασης του 2ου Λυκείου, έχουμε ήδη προετοιμάσει και σε επίπεδο συνεργασίας με αρμόδιους φορείς και σε επίπεδο οργάνωσης, την τροποποίηση κάποιων θεμάτων, σε ό,τι αφορά την απαιτούμενη διεκπεραίωσή τους.

Έχουμε προχωρήσει και τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του σχολείου. Αυτό είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα, που έχουμε κάνει στις 700 ημέρες που μετράμε στο τιμόνι διακυβέρνησης του δήμου. Ζήσαμε σε ένα περιβάλλον εντελώς άνυδρο που δεν υπήρχε παραγωγικότητα και πλέον, έχουμε αποφασίσει όχι μόνο για την παιδεία αλλά γενικότερα, να πολεμήσουμε το “μεγάλο αμάρτημα” και την αιτία της αναποτελεσματικότητας. Αυτό είναι ότι πολλοί στοχεύουν σε ένα έργο με βάση εάν προλαβαίνουν να το εγκαινιάσουν στη δική τους θητεία. Εμείς θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, που δεν είχαν φέρει “αποτέλεσμα”. Γι’ αυτό και για το σχολείο αυτό θα γίνει το καλύτερο δυνατό΄΄.

Και συνέχισε αναλύοντας την πολιτική του: ΄΄Διασφαλίζουμε χρήματα για το φράγμα του Σελινούντα, σε ένα έργο που δεν θα προλάβουμε να κάνουμε εγκαίνια. Υπάρχει το έργο της αποχέτευσης, ένα έργο 40 εκατομμυρίων που τρέχει και φροντίσαμε τους περιβαλλοντικούς όρους και προσπαθήσαμε να διευθετήσουμε πάνω σε μια μοναδική βάση. Η βάση αυτή είναι, η φιλοσοφία της απεξάρτησης της δικής μας προσωπικής θητείας σε σχέση με το έργο που πρέπει να γίνει΄΄.

Σημειώνεται πάντως, σε ό,τι αφορά το 2ο ΓΕΛ, ότι το σχολείο δεν «ξενιτεύτηκε» εξαιτίας του σεισμού όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Αντιθέτως, στην ουσία δεν είχε ποτέ σταθερή έδρα, αφού μέχρι το 1995 συστεγαζόταν με το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου όταν ακόμη τα σχολεία λειτουργούσαν με διπλή βάρδια πρωί – απόγευμα. Η… δικαιολογία του σεισμού μετέφερε το σχολεία στα λυόμενα της οδού Αναπαύσεως που όπως φαίνεται «ρίζωσε».

Προσπάθειες για να περάσουν στον δήμο οικόπεδα της πρώην νομαρχίας για τη σχολική στέγη

΄΄Μέσα σε δύσκολες συνθήκες εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Βρήκαμε μόνο κάποιες αποφάσεις, δεν βρήκαμε καν φάκελο στα αρχεία του δήμου, ξεκινήσαμε από το μηδέν, και φτάσαμε να έχουμε την έγκριση από τις «Κτιριακές Υποδομές» για να προχωρήσουμε τη μελέτη και την ανέγερση νέου σχολείου σε χώρο που είχε προεπιλεγεί αλλά δεν είχαμε την ιδιοκτησία. Συναντήσαμε δυσκολίες από την πλευρά του ιδιοκτήτη του οικοπέδου που θεωρώ ότι εντός του φθινοπώρου μπορεί να έχουν ξεπεραστεί, όμως προχωράμε και κρατάμε τις εξελίξεις για εμάς. Μόλις υπάρχει κάτι χειροπιαστό, θα το ανακοινώσουμε΄΄, είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, δίνοντας κι ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο: ΄΄Επί νομαρχιών ακόμη είχαν αγοραστεί πολλά οικόπεδα για σχολική στέγη και παρότι άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι νομαρχίες, δεν μερίμνησε κανείς να περάσουν στους δήμους ώστε να λυθεί το ζητούμενο. Είμαστε όμως πλέον στο τελικό στάδιο για να μεταφέρουμε οικόπεδα που ήταν στα αζήτητα, στον δήμο μας και πρέπει να ευχαριστήσω γι’ αυτό για τη βοήθειά του τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σακελλαρόπουλο. Τα οικόπεδα αυτά θα τα αξιοποιήσουμε για τη σχολική στέγη μαζί με το θέμα του 2ου ΓΕΛ. Το ζήτημα το ψάχνουμε, το δρομολογούμε, το δουλεύουμε και πιστεύω θα έχουμε αποτέλεσμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr