background img
banner
banner

Με… οκτώ στο διοικητικό σχήμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μικρές αλλαγές, μεγάλης όμως σημασίας σηματοδότησε ο ορισμός αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, την Πέμπτη 26/8, με τους νέους αντιδημάρχους να αναλαμβάνουν καθήκοντα την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και για ένα χρόνο. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης είναι το νέο πρόσωπο στο διοικητικό σχήμα του δήμου, αναλαμβάνοντας αντιδήμαρχος Τουρισμού, ενώ ο Βασίλης Χριστόπουλος αναβαθμίζεται, από εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου σε αντιδήμαρχο, με τις ίδιες αρμοδιότητες.Ειδικότερα, στα πόστα τους και με τις ίδιες αρμοδιότητες παραμένουν οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου, Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Γιδά, Παναγιώτης Ανδριόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Επίσης, παραμένει αντιδήμαρχος ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, απαλλάσσεται ωστόσο από την αρμοδιότητα του Τουρισμού και συστήνεται αντιδημαρχία αποκλειστικά γι’ αυτή τη ν αρμοδιότητα, με νέο αντιδήμαρχο τον Στράτο Βαρδάκη, ο οποίος ωστόσο είχε διατελέσει σε αυτή τη θέση και στο παρελθόν, ενώ παραμένει και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, αντικείμενο που γνωρίζει καλά. Επίσης, άμισθος αντιδήμαρχος χρήζεται ο ως τώρα εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος, με αρμοδιότητα θέματα Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης και προγραμματισμού. Κάπως έτσι, ο αριθμός των αντιδημάρχων στον δήμο Αιγιαλείας, από έξι γίνεται οκτώ. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει πληθυσμού, ο δήμος Αιγιαλείας μπορεί να έχει έξι έμμισθους αντιδημάρχους και δύο άμισθους, όπερ και εγένετο.

Ικανοποίηση και στόχοι για τον κ. Βαρδάκη

Μιλώντας στο protionline.gr για τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Βαρδάκης σημείωσε: ΄΄Κλήθηκα από τον δήμαρχο και ρωτήθηκα για το εάν επιθυμώ να αναλάβω την αντιδημαρχία Τουρισμού. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση διότι επιθυμώ να εργαστώ ξανά από αυτό το πόστο με σκοπό να προσφέρω στον τόπο μας που τόσο αγαπώ΄΄. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας τα εξής: ΄΄Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο για την απόφασή του να με ορίσει αντιδήμαρχο Τουρισμού. Η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου με οπλίζει με δύναμη και πείσμα ώστε να αγωνιστώ από τη θέση αυτή με σκοπό να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον δήμο μας. Γνωρίζω το αντικείμενο και έχω ήδη σκέψεις και στόχους που θα εργαστώ για την υλοποίησή τους΄΄.

Πλέον ο κ. Βαρδάκης καλείται να μεριμνεί για τα εξής θέματα: Την προστασία των ακτών από τη διάβρωση από τα θαλάσσια ύδατα, καθώς και την εκπόνηση μελετών και παρακολούθηση των έργων για την αποκατάστασή τους. Την ανάπτυξη και δημιουργία-διαχείριση κατασκηνώσεων. Την τουριστική προβολή του Δήμου Αιγιαλείας. Την ευθύνη προγραμματισμού της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας. Τη διαφήμιση και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης. Την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α’/2001). Γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών και πιστοποιητικών των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι έχουν τις εξής αρμοδιότητες: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ», ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ», ΜΑΡΙΑ ΓΙΔΑ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ», ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ», ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Τον Δήμαρχο αναπληρώνει η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά και σε περίπτωση κωλύματος αυτής ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr