background img
banner
banner

Αίσιο τέλος στην πυρκαγιά της Τ.Κ. Αρραβωνίτσας

Αίσιο τέλος είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το απόγευμα της Τρίτης 17/8 στον οικισμό Λιδωρίκι της κοινότητας Αρραβωνίτσας. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη κινήθηκαν με “αστραπιαία ταχύτητα” και μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά είχαν φτάσει από το κέντρο ελέγχου του Αράξου στο σημείο της πυρκαγιάς.

Οι συνολικά 45 άντρες του πυροσβεστικού σώματος (επίγειες δυνάμεις) και τα 13 ειδικά οχήματα κατάσβεσης, αποδείχτηκαν πολύ καθοριστικά και συνεπή, ώστε να μην υπάρξει κάποια μεγαλύτερης έκτασης φωτιά. Τελικά, οι φλόγες έκαψαν μόνο ένα κομμάτι δασικής έκτασης και αρκετά ελαιόδεντρα. Περαιτέρω ζημιές δεν έχουν αναφερθεί.

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μελισσάρης, τόνισε: “Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί οι εναέριες δυνάμεις ενήργησαν πολύ γρήγορα και ιδιαιτέρως καθοριστικά. Είμαστε σε επαγρύπνηση για την περίπτωση νέας αναζωπύρωσης και έχουν οριστεί περιπολίες ώστε να ελέγχεται εξ ολοκλήρου η ευρύτερη περιοχή. Οι ζημιές δεν είναι μεγάλες και δόξα τω Θεώ, καταφεραμε να περιοριστεί και να σβήσει άμεσα, μέσα σε δύο ώρες περίπου”.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr