background img
banner
banner

Επιχείρηση συντονισμού στο Λαμπίρι υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος | ΦΩΤΟ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης συντονίζει την όλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από το Σάββατο 31 Ιουλίου ιδιοκτησίες και δάση στη Δυτική Αιγιάλεια, έχοντας προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η συνάντηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με την πολιτική ηγεσία της περιοχής έλαβε χώρα στην κινητή μονάδα – λεωφορείο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού, σήμερα το πρωί (1/8) και διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Στον συντονισμό της δράσης συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ενώ καταλυτικό ρόλο είχε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας ενημέρωσαν τους αιρετούς για το πώς έχει η κατάσταση με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, καθώς και ποια είναι τα “βήματα” και σε ποια σημεία πρέπει να δοθεί το “βάρος” της όλης δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που ειπώθηκε και αποφασίστηκε ήταν να μην “χαλαρώσει” κανένας και σε κανένα επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης πυρόσβεσης και ότι δεν θα υπάρξει κάποια ξαφνική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σε οποιανδήποτε περιοχή που μέχρι στιγμής υπάρχει κίνδυνος και μαίνεται η φωτιά.

Το πιο σημαντικό “κομμάτι” που σε αυτό δίδουν την προτεραιότητά τους όλοι όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία, είναι στην περιοχή της Άνω Ζήριας, όπου εκεί ακόμα και αυτή την στιγμή, υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς με μέτωπο προς τα δασικά σημεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εκτιμήσεις είναι ότι τις επόμενες ώρες θα έχει ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά σε όλα τα μέτωπα, έτσι ώστε να αρχίσει η αποτίμηση της κατάστασης και να μπορεί να καταγράφει το μέγεθος των ζημιών και το ποια θα είναι η εικόνα και η ζωή των πληγεισών περιοχών απ’ την “επόμενη μέρα”.

Η φωτιά από χθες το βράδυ, αφού κατέστρεψε ολοσχερώς το πρώην Club Mediterranee (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), “σκαρφάλωσε” στο βουνό επάνω από τη νέα εθνική οδό και συνεχίζει την καταστροφική πορεία της προς το δάσος. Αυτή την ώρα, επιχειρούν για την κατάσβεσή της τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα απ’αυτά είναι το εξειδικευμένο “ρωσικό” αεροσκάφος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr