background img
banner
banner

Εξαγγελίες Στέλιου Πέτσα από την Ζήρια για τους πυρόπληκτους | ΦΩΤΟ

Στην σύσκεψη που έλαβε χώρα, πριν από λίγο στο κοινοτικό γραφείο της Ζήριας, από το κυβερνητικό κλιμάκιο που ήρθε στην περιοχή για να εκτιμήσει τις ζημιές που υπέστη η περιοχή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε μέτρα για την περιοχή που θα κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη δηλαδή πυρόπληκτη μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι θα λάβουν επίδομα 600€, ενώ όσοι υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους θα λάβουν έως 6.000€ για την αντικατάσταση των οικοσκευών τους. Για τις κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς θα δοθεί 80% επιδότηση και 20% άτοκο δάνειο για την αποκατάστασή τους ενώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ

Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι των περιοχών που θα κηρυχθούν πυρόπληκτες, θα έχουν διευκολύνσεις στην αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ΕΛΓΑ από την άλλη, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες ώστε να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις.

Ο υπουργός περιόδευσε μετά τη σύσκεψη στο κοινοτικό γραφείο Ζήριας, σε καμένα σπίτια της περιοχής, συνομίλησε με κατοίκους και έδωσε εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα για όσους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr