background img
banner
banner

Δυναμική επανεκκίνηση για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο Αίγιο

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Ημέρα… στήριξης αδύναμων οικονομικά πολιτών φαίνεται πως ήταν η χθεσινή (13/10)  για την Αιγιάλεια, καθώς μετά από πολύ καιρό έγινε η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, χθες ήταν η ημέρα που έγινε η καθιερωμένη πλέον διανομή ειδών από το «Κελάρι της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξαναμπήκε σε τροχιά υλοποίησης από τις αρχές Σεπτεμβρίου με διανομές βασικών αγαθών και σειρά είχε το Αίγιο, με τους δικαιούχους να μην έχουν λάβει αγαθά εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ο λόγος βέβαια ήταν καθαρά γραφειοκρατικός.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε να “τρέξει” δύο περίπου χρόνια, έχοντας γίνει τότε πολλές ενστάσεις για τους διαγωνισμούς.
Είναι δε τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός που μερικές περιπτώσεις είχαν φτάσει μέχρι και στις δικαστικές αίθουσες, γεγονός που καθυστέρησε την επανέναρξη της διαδικασίας. Υπό ομαλές συνθήκες πάντως η διανομή τελείτο στην Αιγιάλεια κάθε τετράμηνο.

Οργανώνεται  κι άλλο η Περιφέρεια

Μάλιστα, από πλευράς Περιφέρειας λειτουργεί ιστοσελίδα ενημέρωσης που αφορά αποκλειστικά στα θέματα του προγράμματος. Μέσα από το pdeteba.gr η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει πληροφόρηση στους ωφελούμενους του προγράμματος, στους κοινωνικούς εταίρους, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές αλλά και στο ευρύ κοινό (επισκέπτες) για θέματα διανομών τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, για δράσεις συνοδευτικών μέτρων καθώς και γενικές πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα. Η ιστοσελίδα ανανεώνεται καθημερινά παρέχοντας έγκυρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση τόσο για τις προγραμματιζόμενες δράσεις όσο και για τα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί.

Ταυτόχρονα υπάρχει και η Γραμμή Ενημέρωσης Πολιτών η οποία παρέχει ενημέρωση στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD για θέματα διανομών τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, για δράσεις συνοδευτικών μέτρων καθώς και γενικές πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα. Ο τηλεφωνικός αριθμός της Γραμμής Ενημέρωσης Πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι: 2611 100 230 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

Προσήλθε το 60% των δικαιούχων – Επίκειται αναδιανομή

Το πρόγραμμα στην Αιγιάλεια υποστηρίζει η Κοινωνική Προστασία του δήμου, ενώ η χθεσινή διανομή έγινε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Καΐτσας, ΄΄οι δικαιούχοι είναι 241 οικογένειες, δηλαδή 1.560 άτομα. Από αυτούς, προσήλθε μόνο το 60% και γι’ αυτό έχουμε ήδη αποφασίσει να γίνει αναδιανομή, για το υπόλοιπο 40% που μένει να λάβει. Έτσι, θα μπορέσουν να καλυφθούν όλοι ανεξαιρέτως΄΄.

Μιλώντας για το πρόγραμμα, είπε: ΄΄Το ΤΕΒΑ είναι ένα πρόγραμμα υλικής υποστήριξης και τροφίμων στο οποίο δικαιούχοι είναι όσοι υπάγονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στόχο έχει την μέριμνα και την αλληλεγγύη. Η εποπτεία ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοινωνική Προστασία του δήμου είναι ο Φορέας Υποδοχής και Διαχείρισης. Εμείς παρέχουμε τον χώρο που ευγενικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος πας παραχώρησε στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, ώστε να γίνει η διανομή των αγαθών, καθώς έπρεπε να υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος εξωτερικός χώρος ώστε να υποδεχτεί και τα κοντέινερ και το πλήθος των ανθρώπων΄΄.

Για τους δικαιούχους ΚΕΑ, δηλαδή για το 6% του πληθυσμού της Αιγιάλειας…

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι, ενημερώθηκαν με sms στα κινητά τηλέφωνά τους, στο οποίο αναγραφόταν το σημείο που θα διανέμονται τα προϊόντα, οι ώρες λειτουργίας της δράσης κι άλλες λεπτομέρειες. Όπως ανέφερε ο κ. Καΐτσας, ΄΄η μόνη προϋπόθεση που ζητείται να πληροί ο δικαιούχος, είναι όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο βοήθημα να παίρνουν το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης. Στην Αιγιάλεια οι δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι το 6% του συνολικού πληθυσμού΄΄.

Η επόμενη διανομή για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν προσήλθαν, θα γίνει κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας, του δήμου Αιγιάλειας και φυσικά της εταιρείας που διαχειρίζεται την δράση, δηλαδή την φόρτωση των αγαθών στα κοντέινερ και την μεταφορά τους. ΄΄Η διαδικασία σε πρώτη φάση κύλησε απολύτως ομαλά και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, καθώς αρκετοί άνθρωποι όλο το πρωινό προμηθεύονταν το βοήθημα αυτό, μέχρι τις 3 πάρα τέταρτο το μεσημέρι!΄΄, πρόσθεσε ο προϊστάμενος της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου.

Τέλος, την ίδια ώρα χθες, μεγάλη ήταν η προσέλευση και στο «Κελάρι της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως όπου πολίτες έλαβαν τρόφιμα κι άλλα είδη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr