background img
banner
banner

ΕΟΧ: Στην 19η θέση η Ελλάδα στη λίστα με τους θανάτους από κορωνοϊό

Ανάμεσα σε 31 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον μέσο όρο αναφορικά με τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό.

Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε ότι οι 3 χώρες στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο + το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν θρηνήσει τα περισσότερα θύματα/ εκατ. πληθυσμού στην εποχή της πανδημίας είναι η Ουγγαρία (3.087), η Βουλγαρία (2.926) και η Τσεχία (2.859)

Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από το μέσο όρο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 19η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες (1.368 θανάτους/1 εκατ. πληθυσμού). Συνολικά από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους 14.991 άτομα.

Όσον αφορά στις χώρες του ΕΟΧ που έχουν μετρήσει τις λιγότερες απώλειες ζωών/ 1 εκατ. πληθυσμού από την αρχή της πανδημίας αυτές είναι η Φινλανδία (193), η Νορβηγία (159) και η Ισλανδία (92).

Ας σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) δημιουργήθηκε το 1994 για να επεκτείνει την ισχύ των διατάξεων της ΕΕ για την εσωτερική αγορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ). Στον ΕΟΧ συμμετέχουν η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

*Ο παρακάτω πίνακας είναι ενημερωμένος με τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρις τις 26 Σεπτεμβρίου του 2021.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr