background img
banner
banner

ΧΡ. ΓΟΥΤΟΣ: «Ο κ. Καλογερόπουλος θεσμικά αδυνατεί να εκφράσει τη βούληση της κοινωνίας μας»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Η δύσκολη συγκυρία που βιώνει η Αιγιάλεια, με την υποβάθμιση σε διάφορους τομείς, βρίσκει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια αύριο» Χρήστο Γούτο στις επάλξεις, να αγωνίζεται για την Αιγιάλεια, να δηλώνει «παρών» όταν και όποτε του ζητήθηκε, να προειδοποιεί, να παρεμβαίνει, να κινείται δημοκρατικά αλλά και δραστικά δεδομένου του βάρους των περιστάσεων.

Μιλώντας σήμερα στo protionline.gr ξεκαθαρίζει πως τίθεται πάντα στην υπηρεσία του δήμου και των δημοτών αλλά ουδεμία ευθύνη φέρει για την έκβαση των πραγμάτων, δεδομένου ότι δεν βρίσκεται σε θέση διοίκησης. Κατηγορεί ευθέως τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για θεσμική αδυναμία να εκφράσει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, για λανθασμένους χειρισμούς σε καίρια ζητήματα και για πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας. Τοποθετείται ακόμη για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας προτρέποντας τα μέλη του κόμματος να αγνοήσουν όσους παρεισφρέουν στο κόμμα ευκαιριακά από άλλους κομματικούς χώρους και να στηρίξουν γνήσιους νεοδημοκράτες!

Ανήκετε πολιτικά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος έχουν προκαλέσει αίσθημα αδικίας στους δημότες της Αιγιάλειας. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Ευθύνεται, κατά τη γνώμη σας, η δημοτική αρχή που δεν έδωσε το στίγμα της τοπικής κοινωνίας νωρίτερα;
Η κάθε κυβέρνηση έχει την πολιτική της και παίρνει τις αποφάσεις της. Ως δημοτική παράταξη, όταν κάποια από αυτά δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, φροντίζουμε και τα λέμε δημόσια, θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα κυβερνητικά όργανα.
Όμως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προλαμβάνει αρνητικές αποφάσεις και κατά συνέπεια αρνητικές επιπτώσεις από κάτι που η όποια κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει. Αλλά ο κ. Καλογερόπουλος-παρότι χρόνια θεσμικός και έμπειρος όπως αυτοπροβάλλεται -δεν χτυπάει πόρτες κυβερνητικών, εύκολα λέει πως τις βρίσκει κλειστές… και μάλλον εννοεί ή παραδέχεται ότι θεσμικά αδυνατεί να εκφράσει τη βούληση της κοινωνίας μας, δυστυχώς!

«Η κομματική οργάνωση θέλει γνήσιους ταγούς της Φιλελεύθερης παράταξης κι όχι στελέχη «πατερίτσες» του κ. Καλογερόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξε και τον στηρίζει ακόμα».

Σας έχουμε ακούσει πολλάκις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να κατηγορείτε τον δήμαρχο ότι ενώ τον είχατε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «λουκέτου» στο Παράρτημα Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν δραστηριοποιήθηκε νωρίτερα. Άπαντες ωστόσο γνωρίζουν πως η διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας έγκειται στη βούληση του υπουργείου. Τι έπρεπε να πράξει η δημοτική αρχή που δεν το έκανε;
Είναι πρωτάκουστο, το Πανεπιστήμιο να παίρνει απόφαση ότι το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου μεταφέρεται από 01/09/22 στην Πάτρα, να λέει ο Πρύτανης ότι ετοιμάζει τις εγκαταστάσεις εκεί κι εδώ ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι να πανηγυρίζουν επειδή έμεινε φέτος και ήρθαν νέοι φοιτητές. Σε δυο μήνες υπογράφεται και το σχετικό προεδρικό διάταγμα κι αυτοί από τον Απρίλιο τώρα «ξύπνησαν» και κάνουν συλλαλητήριο, ψάχνουν κυβερνητικούς βουλευτές, ζορίζονται τάχα. Τι έκαναν τόσους μήνες; Τους πανηγυρισμούς αυτούς θα τους πληρώσει η τοπική κοινωνία. Πολιτικά θα είναι υπόλογοι για όσα, ενώ μπορούσαν να κάνουν, δεν έκαναν και τώρα εγκλωβισμένοι τρέχουν, ενώ είναι ήδη πολύ αργά. Τους τα λέγαμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν μας άκουγαν, πολύ φοβάμαι ότι θα πληρώσουμε όλοι οι Αιγιαλείς αυτή την έπαρση και την ανικανότητα τους να διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Διανύουμε την περίοδο μετά το lockdown όπου το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα προσπαθούν να… βρουν τα πατήματά τους αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα. Κι όλα αυτά ενώ στην «καρδιά» της πόλης υπάρχει η «ανοιχτή πληγή» της πλατείας Αγ. Λαύρας. Ανεξάρτητα από τους λόγους που έφτασαν την κατάσταση ως εδώ, τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει στο εξής ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου;
Τήρηση των νόμιμων και αλλαγή εργολάβου που θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της ανάπλασης. Κι εδώ τα λέγαμε, αλλά δεν μας άκουγαν. Το έργο έμενε πίσω κι αυτοί έδιναν παρατάσεις στον εργολάβο και το εξωφρενικό… συνεχώς ρωτούσαμε και δεν απαντούσαν και φωτογραφίζονταν στο έργο σαν να πήγαιναν όλα καλά. Μιλάμε για την επιτομή της προχειρότητας, της ανικανότητας κ της καταστροφικής πορείας εις βάρος της πόλης.

«Σώσαμε τον δήμο Αιγιαλείας από την καταστροφή με τον προϋπολογισμό, και τον καλέσαμε να αλλάξει τακτική στη διοίκηση που ασκεί και η οποία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους».

Πριν από λίγους μήνες λειτουργήσατε «πυροσβεστικά» κόβοντας τον… γόρδιο δεσμό του προϋπολογισμού. Έκτοτε σας είδαμε να κάθεστε πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο και να ανταποκρίνεστε στο κάλεσμά του για διάφορα θέματα. Τελικά πόσο έχετε βοηθήσει το έργο της δημοτικής αρχής; Υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στη διακυβέρνηση του τόπου;
Για τη στάση μας σε πολλά θέματα είμαστε σίγουροι και καλά διαβασμένοι ως προς το γιατί. Για συνεργασία, το έχουμε πει από την αρχή της θητείας μας ,ότι έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με τη δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου, όσον αφορά τη διοίκηση του δήμου μας, όμως σε κάτι θετικό για την Αιγιάλεια ΝΑΙ, αλλά χωρίς οφίτσια, καρέκλες και αξιώματα. Σώσαμε τον δήμο Αιγιαλειας από την καταστροφή με τον προϋπολογισμό, και τον καλέσαμε να αλλάξει τακτική στη διοίκηση που ασκεί και η οποία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Στην πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως απαιτήσαμε και συμβάλλαμε κι επιτύχαμε την άρση του προχείρου καθ πολιτικά επιπόλαιου-επιζήμιου μέτρου. Σε όλα τα θέματα είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, προτάσεις και κοινές αποφάσεις αλλά όχι με προαπαιτούμενα του κ. Καλογερόπουλου. Συνεργασία, συνεννόηση λοιπόν ναι, αλλά όχι συνευθύνη. Δεν είμαστε δημοτική αρχή…. όταν θα γίνουμε ναι. Γιατί θα γίνουμε δημοτική αρχή.

Προσφάτως, κατηγορήσατε τον δήμαρχο ότι πραγματοποίησε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους. Δεν θεωρείτε ότι ήταν επιτυχία η δρομολόγηση του έργου μετά από τόσα χρόνια;
Ειδικά σε αυτό το μεγάλο έργο η προσπάθεια είναι διαχρονική κ πολλών δημοτικών αρχών. Ο κ. Καλογερόπουλος έκανε κι αυτός την προσπάθειά του. Το σωστό είναι να λέμε ότι τα αξιόλογα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑ το έτρεξαν το έργο για να ξεκινήσει. Αλλά τη φιέστα στην υπογραφή της σύμβασης του έργου και όχι στην εγκαινίαση, τι τη ήθελε; Έχει κάποιο έργο δικό του για να κάνει τέτοια φιέστα; Δεν έχει γιατί δε φρόντισε για τον τόπο να έχει. Πικρή μεν η αλήθεια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

«Είναι πρωτάκουστο, το Πανεπιστήμιο να παίρνει απόφαση ότι το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου μεταφέρεται από 01/09/22 στην Πάτρα, να λέει ο Πρύτανης ότι ετοιμάζει τις εγκαταστάσεις εκεί κι εδώ ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι να πανηγυρίζουν επειδή έμεινε φέτος και ήρθαν νέοι φοιτητές».

Πριν από τρία περίπου χρόνια δημιουργήσατε τη δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια αύριο». Είθισται τα δημοτικά σχήματα να διασπώνται στην πορεία, όπως συμβαίνει και σε άλλες παρατάξεις είτε στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση. Πού θεωρείτε ότι οφείλεται η ενότητα στη δική σας παράταξη;
Κατ’ αρχήν, αποδείχθηκε στην πράξη ότι η παράταξη «Αιγιάλεια αύριο» έχει γερές βάσεις και δεν ήταν ένα εφήμερο εκλογικό σχήμα που στόχος του ήταν η «κατάκτηση» της εξουσίας. Πραγματοποιήθηκε αυτό που ήταν και ο αρχικός μας στόχος και είχα με σαφήνεια διατυπώσει ότι η ομάδα αυτή, σκοπό έχει να «δώσει» στον δήμο, όχι να «πάρει». Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια πολιτική αφετηρία, όμως με πολύ διάλογο, εμπιστοσύνη μεταξύ μας και σεβασμό ο ένας στον άλλο αλλά πάνω απ’ όλα με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας μας και μόνον, η ομάδα αυτή είναι σίγουρο ότι θα κληθεί να ανακόψει την αρνητική πορεία στην οποία έχει μπει ο δήμος μας.

Στηρίζετε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Βασίλη Σταθακάρου για την προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας. Πώς κρίνετε το έργο της απερχόμενης διοίκησης της ΔΗΜ.Τ.Ο.;
Προφανώς, πολύ θετικό. Έχουμε να κάνουμε με στελέχη της τοπικής Ν.Δ. που δεν λοξοδρομούν προς ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποια αλλά πλάι στο δήμαρχο. Η κομματική οργάνωση θέλει γνήσιους ταγούς της Φιλελεύθερης παράταξης κι όχι στελέχη «πατερίτσες» του κ. Καλογερόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξε και τον στηρίζει ακόμα.

Σε δήλωσή σας, την περασμένη εβδομάδα, καταφερθήκατε κατά του δημάρχου ότι εισέρχεται στα «χωράφια» της Ν.Δ. Με ποιο κριτήριο πρέπει να ψηφίσουν στις 24 Οκτωβρίου τα μέλη της «γαλάζιας» παράταξης;
Είπα ακριβώς την αλήθεια. Ο κ Καλογερόπουλος έχει βάλει μπροστά τους «γαλάζιους» δημοτικούς του συμβούλους, γιατί θέλει να ελέγξει την τοπική της Ν.Δ. οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποιεί για να κάνει τη ΔΗΜ.Τ.Ο. μαγαζάκι του. Τι δουλειά έχει ο κ Καλογερόπουλος με τα εσωτερικά της Ν.Δ. που χρόνια πολέμησε; Καλώ τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να του γυρίσουν την πλάτη και να ψηφίσουν νεοδημοκρατικά και να τους δώσουν ένα και μόνο μάθημα. Ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ιστορική παράταξη και να είναι Νεοδημοκράτες… αλλά στο δημοτικό άρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώσουν τα παιχνιδάκια κ οι κοροϊδίες σε αυτό τον τόπο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr