background img
banner
banner

Όλη η πόλη δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Δευτέρας

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η «μητέρα των μαχών» φαίνεται πως έφτασε για την Αιγιάλεια που καλείται τη Δευτέρα 11/10 να βγει στον δρόμο και να διατρανώσει την αντίθεσή της στην προωθούμενη μεταφορά στην Πάτρα, της Σχολής Φυσικοθεραπείας Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, που βάζει «λουκέτο» στο Παράρτημα του Αιγίου. Δήμος, επιστημονικοί, παραγωγικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και πολίτες, δίνουν το «παρών» στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη στη 1.00μ.μ., για να ανατρέψουν κάθε προοπτική υποβάθμισης της Αιγιάλειας.

Συνεκτιμώντας όλα τα τελευταία δεδομένα, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις δημοτικής αρχής και εκπροσώπων φορέων, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου για σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και τις τελευταίες εξελίξεις. Άλλωστε, η απόφαση να… ξεχυθεί η πόλη στον δρόμο ήταν ην ομόφωνη, τόσο από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τις αποφάσεις των Δ.Σ. των φορέων της πόλης προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα μιας μαζικής κινητοποίησης και να σταλεί ηχηρό το «μήνυμα» στην υπουργό Παιδείας που αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της πόλης.

Με αφίσες, πανό και μουσικές…

Στα διαδικαστικά, ο δήμος Αιγιαλείας προχώρησε σε εκτύπωση αφισών μέσω των οποίων ζητείται η συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση, ενώ και προχθές Σάββατο, από τα μεγάφωνα στους δρόμους ακουγόταν το σύνθημα εν όψει της κινητοποίησης. Επίσης, διερχόμενο αυτοκίνητο ενημέρωνε με ηχητικό στο κέντρο και τις συνοικίες. Τα πανό είναι ήδη έτοιμα για να πάρουν τη θέση τους στο συλλαλητήριο, ενώ και οι φορείς μεμονωμένα έχουν πάρει πρωτοβουλίες. Μόνο εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου μοιράστηκαν 1.100 ενημερωτικά φυλλάδια, με έμφαση στα καταστήματα αλλά και στους χώρους εστίασης και αναψυχής το Σάββατο όπου είχαν πολύ κόσμο. Επίσης, χθες Κυριακή, άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου μοίραζαν φυλλάδια στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα και την οδό Κορίνθου.

Από εκεί και πέρα, η απόφαση των ανθρώπων που συντονίζουν την κινητοποίηση, είναι σαφής, όπως διατυπώθηκε και την περασμένη Πέμπτη στην τελευταία συνάντηση: «Κλείνουμε όσο πρέπει για να φτάσει στην Αθήνα το μήνυμα ότι η Αιγιάλεια δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα».
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που συστάθηκε ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η κινητοποίηση, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής, τονίζοντας πως η διατήρηση του Τμήματος αλλά και η ενδυνάμωση του Παραρτήματος του ΑΕΙ, είναι κάτι που δικαιούνται η πόλη και η Αιγιάλεια.

Κάλεσμα στους δημοτικούς συμβούλους ώστε να μεταβούν όλοι μαζί στο σημείο

Να σημειωθεί ότι από την δημοτική αρχή επιχειρήθηκε συστράτευση και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις πάνω στο μείζον αυτό θέμα, πρόθεση που φαίνεται και από την πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ντίνου προς τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για προσυγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, ώστε να μεταβούν σήμερα όλοι μαζί στον τόπο της κινητοποίησης.

Κάλεσμα από τον δήμαρχο Αιγιαλείας

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, απευθύνει μέσω του protionline.gr κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, επισημαίνοντας: «Οι Αιγιαλείς και η Αιγιάλεια, το τελευταίο χρονικό διάστημα νιώθουν την οικονομική πίεση και τη συρρίκνωση των πάντων. Η κοινωνία και ο κάθε πολίτης δέχονται πλέον ισχυρά πλήγματα. Τελευταίο φαινόμενο είναι η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου, στην Πάτρα, χωρίς κανένα βάσιμο ουσιαστικό λόγο.
Η πόλις είναι αναγκασμένη να προβεί σε έντονες αντιδράσεις κοινωνικού χαρακτήρα μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έτσι αποφασίστηκε να διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημά μας και να διεκδικήσουμε την παραμονή του Τμήματος στην πόλη μας, μιας και η πόλη μας: α)Τήρησε τις συμφωνίες με το κράτος και το Πανεπιστήμιο, β)έχει αρμονική συνεργασία με τους φοιτητές που έχουν περάσει από το Αίγιο και γ)η σχολή είναι υψηλής απαίτησης σε μόρια και οι φοιτητές έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. Επομένως, όλα τα δίκια είναι με το μέρος μας και για τα δίκια αυτά αύριο (σήμερα) βγαίνουμε στους δρόμους».

Εξέδρα στην παλαιά εθνική, «μπλόκο» και στη νέα

Σε ό,τι αφορά τη μορφή της κινητοποίησης, στη 1.00μ.μ. θα έχει στηθεί μία εξέδρα επί της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη, πριν τον κυκλικό κόμβο. Σε αυτή θα ανεβαίνουν οι φορείς και θα μιλούν στους συγκεντρωμένους. Την ίδια ώρα όμως, και παράλληλα με το κλείσιμο της παλαιάς εθνικής, προγραμματίζεται και αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού, κάτι που θα ξεκαθαριστεί εκείνη την ώρα. Για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να μεταβούν χωρίς αυτοκίνητο, θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά στον χώρο του συλλαλητηρίου, μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου. Ώρα αναχώρησης 12.30 με εκκίνηση από την αφετηρία στην οδό Ταξιαρχών και στάσεις για επιβίβαση: Στην Τρίγωνη πλατεία, στην οδό Αιγιαλέως στη συμβολή με τη Ρ. Φεραίου και στα φανάρια της Σολωμού στη συμβολή με τη Μητροπόλεως. Ακόμη, οι πολίτες θα μεταφέρονται και με ταξί με σημείο εκκίνησης και επιβίβασης την πιάτσα των ταξί στην οδό Αιγαλέως (στα ΚΤΕΛ).
Η αγορά της πόλης θα κλείσει στις 12.30 ενώ τα σχολεία στις 11.00 το πρωί.

Ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους σύλλογοι και φορείς

Χθες και προχθές, ο ένας μετά τον άλλο σύλλογοι και σωματεία ανακοίνωναν τη συμμετοχή τους. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, με δελτίο Τύπου κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 1.00μ.μ. στη Γέφυρα του Μεγανίτη (επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού) κατά των ενεργειών για τη μεταφορά της σχολής Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα και καλεί τα μέλη του, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να δώσουν δυναμικό «παρών».
H Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας θεωρεί ότι αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό της πόλη η αποχώρηση της σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο και τονίζει: «Η ΟΣΑ στηρίζει και συμμετέχει στην αντίδραση του Δήμου Αιγιαλείας και των φορέων της πόλης και καλεί τα μέλη της αλλά και τα ενεργά Πολιτιστικά Σωματεία δήμου μας, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει τη Δεύτερα 11/10, 13:00, στην Γέφυρα του Μεγανιτη’’.

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος” αναφέρει: «Ο Σύλλογος Αλυκής στηρίζει και συμμετέχει στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, στη γέφυρα Μεγανίτη. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας και όλους τους Αιγιαλείς να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρία μας. Όλοι μαζί, να απαιτήσουμε την παραμονή της Σχολής Φυσιοθεραπείας στην πόλη μας. Στην πόλη που στήριξε τις σχολές όλα αυτά τα χρόνια με κάθε τρόπο, και τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους που στήριξαν την Αιγιάλεια ανταποδίδοντας τη Στήριξη, το Σεβασμό και την Αγάπη της πόλης. Είναι Το Ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως Αντίδραση, απέναντι στην κριτική που θα δεχτούμε από τις… επόμενες γενιές! Τι κάναμε; Οι Πολιτικοί, ο Δήμος, οι Φορείς, οι Συνδικαλιστές, οι Αιγιώτες; “Κριτές, θα μας δικάσουν οι Αγέννητοι οι Νεκροί!”».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr