background img
banner
banner

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή – επισκευή πλατειών Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ – ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Λίγο πριν τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή – επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, μετά την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου. Το έργο προϋπολογισμού 362.903 €, με απαιτούμενη πίστωση προς έγκριση 450.000 € θα εκτελεστεί με ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.).

Είναι χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο με 269.999,99€, από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος ΙΙ με 172.614,50€ και από δημοτικούς πόρους κατά 385,5€.
Η τεχνική μελέτη του έργου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου από την οποία εγκρίθηκαν ακόμη ο προϋπολογισμός του αλλά και ο τρόπος εκτέλεσης, με τον ανάδοχο να αναδεικνύεται μέσω ανοιχτού διαγωνισμού.

Ελκυστικότητα, προσβασιμότητα και λειτουργικότητα των χώρων

Το εν λόγω έργο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό ακίνητο στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου στη Δ.Κ. Αιγίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας, με στόχο τη δημιουργία πλατείας και χώρου παιδικής χαράς αντίστοιχα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου παρεμβάσεων κοινοχρήστων χώρων σημαντικού μεγέθους με αυξημένη σημασία για το σύνολο του οικιστικού συνόλου/οικιστικής περιοχής αυξάνοντας την ελκυστικότητα, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα των χώρων των πλατειών Αγίου Αθανασίου και Μεσσηνέζη.

Ασφαλείς «πράσινοι» χώροι αναψυχής για παιδιά

Στα ολοκληρωμένα σχέδια αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου εντάσσονται και επιμέρους δράσεις βελτίωσης αστικού εξοπλισμού, δημιουργία παιδοτόπων που αποτελούν οργανικό μέρος ευρύτερων έργων αστικής ανάπλασης. Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής με χώρους πρασίνου και οργανωμένους παιχνιδοτόπους για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ανάλογες ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένος, δάπεδο ασφαλείας ή υλικό που να πληροί το ευρωπαϊκό πρότυπο , καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κ.λπ.

Με ποικίλες δραστηριότητες

Ο προτεινόμενος εξοπλισμός σε κάθε περίπτωση έχει μελετηθεί ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων στους επισκέπτες 21 αναλογικά πάντοτε με το διαθέσιμο χώρο της πλατείας και της παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι προαναφερόμενοι χώροι και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σχεδιασθεί και μελετηθεί με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Έτσι, οι πλατείες θα περιλαμβάνουν πλακοστρωμένους άξονες περιπάτου, εφοδιασμένους με τα απαραίτητα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.), δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό του χώρου καθώς και περιφραγμένο χώρο παιχνιδιού (παιδική χαρά) για παιδιά μικρότερης ηλικίας, σύμφωνα με τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr