background img
banner
banner

«Δίνουμε μάχη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες»

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝΑΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ Δ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με αφορμή την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Ν.Μ. Αιγίου) για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και σχεδιασμός δράσεων», ο διοικητής Θανάσης Γεωργάκης, τοποθετείται επί του μείζονος θέματος της ενίσχυσης του τοπικού ιδρύματος και μιλά στo protionline.gr για τις ενέργειες τις δικές του και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής.

Κύριε Γεωργάκη το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει η αίσθηση ότι το Νοσοκομείο Αιγίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε Ιατρικό προσωπικό.Θα θέλατε να μας ενημερώσετε σχετικά;
“Mια σειρά από ατυχή γεγονότα και αρνητικές συμπτώσεις toτελευταίο τρίμηνο έχουν φέρει το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει προβλήματα κάλυψης του εφημεριακού προγράμματος , το οποίο μέχρι και σήμερα καλύπτεται χάριν του επαγγελματισμού και της υψηλής αίσθησης καθήκοντος των Ιατρών.
Συγκεκριμένα:
Παθολογική κλινική: παραίτηση ιατρούΕΑ’Παθολογίας καιμακροχρόνια άδεια επικουρικού ιατρού ΕΒ’,
Καρδιολογική κλινική:μακροχρόνια άδειαιατρού, συνταξιοδότηση Δ/ντή και παραίτηση επικουρικού ΕΒ’. ενώ θα πρέπει να προστεθεί και ο αιφνίδιος θάνατος του πρώην Δ/ντη της Κλινικής πριν ένα χρόνο.
Ορθοπεδική κλινική:αποχώρηση 2 επικουρικών ιατρών ΕΒ’-μη αποδοχή παράτασης σύμβασης και μακροχρόνια απουσία ιατρού”
Χειρουργική κλινική : αποχώρηση επικουρικού ιατρού ΕΒ’-μη αποδοχή παράτασης σύμβασης .

Κάνατε κάποιες ενέργειες για τη κάλυψη των παραπάνω κενών και την ενίσχυση του Ιατρικού προσωπικού;
“Η Διοίκηση με συνεχείς προσπάθειες και την αμέριστη βοήθεια προσωπικά του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη έχει καταφέρει να καλυφθούν 8 θέσεις μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, εκκρεμεί η τυπική διαδικασία ολοκλήρωσης της πρόσληψης ενός ακόμη μόνιμου ιατρού ΕΒ Ακτινοδιαγνωστικής έως το τέλος του έτους, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία κρίσεων δύο θέσεις μόνιμων Ιατρών ενός ΕΑ’ Παθολογίας και ενός ΕΒ΄ Καρδιολογίας. Ξεκινά στο τέλος του μήνα η αξιολόγηση για την επιλογή μόνιμου ιατρού ΕΒ’ ειδικότητας Χειρουργικής και έχουν δοθεί για έγκριση προκήρυξης για τη πρόσληψη Ιατρών ΕΣΥ δύο θέσεων ΕΑ Καρδιολογίας και μιας θέσης ΕΑ Χειρουργικής . Επίσης έχουν εγκριθεί και εξασφαλιστεί τα κονδύλια για πρόσληψη επικουρικών ιατρών Καρδιολογίας , Χειρουργικής και δύο (2) Ορθοπεδικής .Οι παραπάνω θέσεις μένουν κενές λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος (χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη αποδοχή θέσης Ιατρού ΕΒ Χειρουργικής ο οποίος ενώ είχε εκδοθεί το ΦΕΚ διορισμού του δεν ανέλαβε υπηρεσία) αλλά στις αρνητικές συγκυρίες πρέπει να προσθέσουμε και τη μη αποδοχή μόνιμων θέσεων Ιατρών ΕΒ’ Παθολογίας , ΕΒ’ Ακτινοδιαγνωστικής καιμια θέση ΕΒ’ Καρδιολογίας
Όπως φαίνεται πρόθεση της Διοίκησης είναι να γίνει κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο Ιατρικό προσωπικό, τα χρήματα για τους επικουρικούς Ιατρούς είναι διαθέσιμα αλλά υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από υποψηφίους .”

Θα θέλατε να σχολιάσετε τη σύγκληση του Δ.Σ Αιγιάλειας από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου;
“Φυσικά ο Δήμος μέσω των Θεσμοθετημένων Οργάνων του έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συγκαλεί Δ.Σ. για οποιοδήποτε θέμα θεωρεί ότι πρέπει να συζητά. Η Νοσηλευτική Μονάδα όμως έχει Διοίκηση που έχει την ευθύνη του προγραμματισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της.Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι καθημερινά δίνουμε μάχη σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο ,σε μια πολύ πιεσμένη περίοδο που βρίσκεται το ΕΣΥ λόγω της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και να βελτιώνουμε καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι δόθηκε λύση στο φλέγον πρόβλημα στελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής .”


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr