background img
banner
banner

Στα χνάρια του Ανδρέα, ο Λοβέρδος

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Με πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Αχαΐα, την Αιγιάλεια, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η επιστροφή στην εξουσία περνάει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να γίνει ξανά «κίνημα εξουσίας» όπως συνήθιζε να λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν το 1981 αλλά και μετά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον πρώην βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, σταμάτησε στις 11 το πρωί της Τρίτης στην παραλία Συλιβαινιωτίκων στο “Mezzo Café” όπου τον περίμενε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βούτσιμου Ντίνος Παγώνης και πολιτικοί του φίλοι με τους οποίους συνομίλησε για το σχέδιό του που οδηγεί στον υπέρδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος, εφόσον είναι αυτός που θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

 

Στην ΠΕΣ και στο δημαρχείο

Μία ώρα αργότερα, έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΠΕΣ όπου τον υποδέχθηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιόπουλος και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σταθακόπουλος.

Θερμή υποδοχή είχε από τη διοίκηση της ΠΕΣ με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θανάση Σωτηρόπουλο και τον διευθυντή Μίλτο Σταυρόπουλο να εξηγούν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου πως με τις μεθοδεύσεις από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατρακύλησε η τιμή της σταφίδας.
Μάλιστα, οι διοικούντες την ΠΕΣ θύμησαν στον Ανδρέα Λοβέρδο πως η δημοκρατική παράταξη ήταν πάντα κοντά στους αγρότες, με τον υποψήφιο πρόεδρο να υπόσχεται πως εφόσον κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές, το ίδιο βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει δριμύτερο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Ανδρέα Λοβέρδου στην Αιγιάλεια, ήταν η Ανδρέου Λόντου, όπου τον περίμενε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Η συζήτηση λόγω της πολυκοσμίας έγινε στο όρθιο και με αποστάσεις, με τους δύο πολιτικούς άντρες να ανταλλάσουν απόψεις για το πώς θα παταχθεί η γραφειοκρατία και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να δείχνει το δρόμο στον πρώην υπουργό για γρηγορότερη απορρόφηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά να εντάξει αυτές τις σκέψεις που ήδη έχουν γίνει δράσεις, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία χθες βράδυ στην Πάτρα.

Μετά το δημαρχείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η συνοδεία του διέσχισαν την Κλεομένους Οικονόμου και την Μητροπόλεως με τον υποψήφιο πρόεδρο να έχει θερμές χειραψίες με εμπόρους της αγοράς του Αιγίου.

Υπερδιπλασιασμός ποσοστών και στο βάθος αξιωματική αντιπολίτευση

Τελικός προορισμός του café Buzz στην Μητροπόλεως όπου τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι πολιτικοί του φίλοι, κυρίως από το Αίγιο.
Στη σύντομη και μεστή του ομιλία ο Ανδρέας Λοβέρδος θύμισε τον Ανδρέα Παπανδρέου, υποσχέθηκε ότι για να τελειώσει το «παραμύθι» με ποιον θα πάνε την επόμενη μέρα, με την Δεξιά ή με τον Τσίπρα, θα πρέπει στις εκλογές να υπέρδιπλασιαστεί το ποσοστό του κόμματος και αυτό μόνο ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να το πετύχουν.

«Δώστε μου τη δύναμη να γίνουμε κίνημα εξουσίας ξανά», ζήτησε από τους πολιτικούς του φίλους, που πήγαν να τον ακούσουν εξηγώντας ότι αν αυτός κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννηθεί εν μία νυκτί και πως υπάρχουν δεξαμενές ψηφοφόρων που μπορούν να ανεβάσουν κατά πολύ τα ποσοστά που κατέγραφε μέχρι σήμερα το ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα δε δίστασε να μιλήσει και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον γίνουν διπλές εκλογές, θυμίζοντας σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ ήταν και μπορεί να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.
Στη χθεσινή του περιοδεία στην Αιγιάλεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε προσιτός, δεν κατηγόρησε κανέναν συνυποψήφιό του, είπε ότι στήριξε την Γεννηματά το 2015, ήθελε την αλλαγή αλλά όχι με αυτόν τον μακάβριο τρόπο που στεναχώρησε όλους.

Στη μάζωξη του Αιγίου, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος και Μιχάλης Κυριακόπουλος, οι παλιοί αυτοδιοικητικοί Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος, Θανάσης Παπανικολόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Ανδρικόπουλος, οι Μιχάλης Μπιτσάκος, Μιχάλης Ψύχας κ.α.

Μπροστά ο Ανδρέας Λοβέρδος στα γκάλοπ

Προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου για τη μάχη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, ένα μήνα πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, (για tomanifesto.gr) φαβορί για τη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί από απόσταση. Σε οποιονδήποτε συνδυασμό υποψηφίων στο δεύτερο γύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει ισχυρό προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Χρηστίδης, Γερουλάνος) ακολουθούν από απόσταση.

Η έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις σε δύο πεδία: το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.
Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν, ο κ. Λοβέρδος έχει 31.7% ο κ. Ανδρουλάκης 20.9%, ο κ. Παπανδρέου 18.8%.

Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6.4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5.3%  και ο  Παύλος Χρηστίδης με 3.4%.
Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ οι συσχετισμοί είναι, Ανδρέας Λοβέρδος 31.6%, Νίκος Ανδρουλάκης 28.6%, Γιώργος Παπανδρέου 21.6%, Χάρης Καστανίδης 7%, Παύλος Χρηστίδης 3.5% και Παύλος Γερουλάνος 2.8%.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.  Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο. Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά στις ίδιες «μονομαχίες» διαμορφώνονται σε 46.6%-39.7%  (Λοβέρδος επικρατεί Ανδρουλάκη) και 57.6% – 32.2% (Λοβέρδος υπερισχύει του Γιώργου Παπανδρέου) αντίστοιχα.
Σε πιθανό δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη – Γιώργου Παπανδρέου ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58.8% – 30.2% στο σύνολο και 63.8% – 29.% στο ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα καταγράφει και σημαντική διάθεση για συμμετοχή στις κάλπες, καθώς στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 23.9%. Αυτό το ποσοστό αφορά το 73.4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ έτσι σκέφτεται το 14.4% της Ν.Δ και το 16.1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρήματα που οδηγούν σε μαζική συμμετοχή.

Τέλος εκφράζεται υψηλή προσδοκία για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Το 51.8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 84.8% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 57.3% στη Ν.Δ και το 50.7% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr