background img
banner
banner

Συνεδριάζουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Τετάρτη 10/11 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» συνεδριάζουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δήμου Αιγιαλείας, για να προτείνουν εκπροσώπους για τα νέα διοικητικά συμβούλια σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές.

Θυμίζουμε ότι τα διοικητικά συμβούλια σε ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός», ΔΗΚΕΠΑ, Λιμενικό Ταμείο, Σχολικές Επιτροπές και πλήθος άλλων Επιτροπών μικρότερης πολιτικής σημασίας, είχαν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας για 2,2 έτη (το μισό της δημαρχιακής θητείας).

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η δημοτική αρχή προτείνει τα 3/5 των μελών και οι λοιπές παρατάξεις τα 2/5. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της θητείας είχε μείνει εκτός σημαντικής εκπροσώπησης η παράταξη του Χρήστου Γούτου, αφού σα δημοτική αρχή λογίστηκε τότε η συμπορευόμενη παράταξη της κ. Ψυχράμη που τώρα έχει διαχωρίσει τη θέση της.
Με αυτό το δεδομένο η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» θα έχει τον πρώτο λόγο για τα πρόσωπα που θα έρθουν από τις υπόλοιπες παρατάξεις προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί το προσεχές διάστημα γι αυτό το σκοπό.

Σε επίπεδο προέδρων δεν αναμένονται αλλαγές με τους Τάκη Ανδριόπουλο (ΝΠΔΔ), Μαρία Τσουκαλά (ΔΗΚΕΠΑ), Βασίλη Χριστόπουλο (Λιμενικό Ταμείο), Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο (Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης), Δημήτρη Ελευθεριώτη (Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης), να παραμένουν και για το υπόλοιπο της δημαρχιακής θητείας.

Θυμίζουμε ότι με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ οι αποφάσεις για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, έχουν μεταφερθεί για την 2α Ιανουαρίου 2022 όπως και για τον πρόεδρο του ΔΣ Αιγιαλείας που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Ντίνο, αν δεν την κρατήσει ο ίδιος μέχρι και 31/12/2023.

Σχετικά με τα διοικητικά συμβούλια σε ΣΥΔΙΣΑ και ΔΕΥΑ, αυτά έχουν εκλεγεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας, ωστόσο μπορούν να αλλάξουν εάν το ΔΣ Αιγιαλείας το αποφασίσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr