background img
banner
banner

Συντονισμένες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

Θέματα καθημερινότητας απασχόλησαν το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο των Σελιανιτίκων Γιώργο Ρόζο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε.
Παράλληλα, καταβλήθηκαν προσπάθειες, σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες και τους τοπικούς αντιδημάρχους, για την επίλυσή τους.

«Στην κοινότητα τόσο εγώ όσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου στο κοινοτικό συμβούλιο γινόμαστε αποδέκτες πλήθους αιτημάτων των κατοίκων, κυρίως για θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και ειλικρινά παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι δυστυχώς πολλές κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο δυνατό για τη διευθέτησή τους», σχολιάζει σχετικώς ο κ. Ρόζος.

Εργασίες καθαρισμού, κοπής πρασίνου

Το περασμένο διάστημα, η Κοινότητα Σελιανιτίκων, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα δημοτών και του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Αιγιαλείας, προέβη στον καθαρισμό από την αυτοφυή βλάστηση τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, του πεζοδρομίου, αλλά και της οδού Ομήρου, που καταλήγει στην σχολική μονάδα.

Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού – Ηλεκτροφωτισμός

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019, ο ανάδοχος εργολάβος προχώρησε στην ασφαλτόστρωση της οδού Πυθαγόρα.
Επίσης, αιτήματα κατοίκων για την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων αντιμετωπίστηκαν πλήρως και γενικότερα καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια για την πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και την επάρκεια της φωταγώγησης σε όλες τις γειτονιές του οικισμού.

Καθαρισμός Φρεατίων και Καναλιών Όμβριων Υδάτων, ύδρευση και ρέματα

Ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού των φρεατίων και των καναλιών όμβριων υδάτων στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας, με την απομάκρυνση των συσσωρευμένων άχρηστων υλικών που εμποδίζουν την είσοδο και την κανονικότητα της ροής των όμβριων υδάτων.

Ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας, συνεργασία του Προέδρου και της Δ.Ε.Υ.Α., αντιμετωπίστηκαν με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην ομαλότητα της υδροδότησης στο σύνολο του οικισμού.

Κατόπιν σχετικής απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου και αιτήματος του Προέδρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συνδρομή και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, καθάρισε τα δυο ρέματα «Θολούρα» και «Βρωμολάγκαδο», στο τμήμα αυτών που διέρχονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Σελιανιτίκων.

Εφαρμογή Δήλωσης Βλάβης σε Στύλο Οδοφωτισμού

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Σελιανιτίκων, έχει αναπτύξει τη δική της ανεξάρτητη, ηλεκτρονική εφαρμογή, δίνοντας την ευχέρεια στον κάτοικο εύκολα, απλά και γρήγορα να δηλώσει άμεσα, τυχόν, ζημιά / βλάβη λειτουργίας στύλου ηλεκτροφωτισμού (www.selianitika.gr Σελιανίτικα – Τοπική Κοινότητα – Online Δήλωση Βλάβης Ηλεκτροφωτισμού).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr