background img
banner
banner

Ανασύνταξη δυνάμεων με δύο Αιγιαλείς στο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΓΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Με νέα στόχευση, με βάση και τα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία και η προσδοκώμενη λήξη της, κινείται πλέον η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας που εδώ και 40 ημέρες έχει νέα διοίκηση, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν. Η Αιγιάλεια εκπροσωπείται στο νέο Δ.Σ. από δύο άτομα – ξενοδόχους δυναμώνοντας τη «φωνή» των 33 αδειοδοτημένων από τον ΕΟΤ μονάδων, στην περιοχή. Ο Χρήστος Κανελλής από τη θέση του αντιπροέδρου για ακόμη μία θητεία και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ως μέλος του Δ.Σ., φαίνεται πως έχουν πλάνο για δράση και πολλή δουλειά!

Και νέες προσθήκες στην Ένωση

Ο διευρυμένος ξενοδοχειακός σύλλογος που εκπροσωπεί και συσπειρώνει όλο τον νόμο και κάθε μικρό ή μεγάλο τουριστικό κατάλυμα, έχει αρκετά μεγάλες προσδοκίες για το νέο έτος αλλά και την επόμενη τριετία που θα ισχύσει το συγκεκριμένο Δ.Σ.

Ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κανελλής του “Kanellis Hotel” στα Σελιανίτικα και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος (μέλος του Δ.Σ.) του “Long Beach Hotel” στην περιοχή του Λόγγου, έχουν κοινή “πλεύση” και αλληλοκατανόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρατή Βαρδάκη και αυτό φέρνει ένα ακόμη πιο δυναμικό αβαντάζ για τον τουρισμό, ο οποίος έχει πραγματικά πληγεί από τις υγειονομικές συνθήκες και τον κορωνοϊό κατ’ επανάληψη, τα τελευταία δύο χρόνια. Τα πρόσωπα που αποτελούν την “ομάδα” της επόμενης τριετίας για τον κλάδο σε επίπεδο νομού, είναι οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος “Pavlina Hotel”, Χρήστος Κανελλής “Kanellis Hotel”, Αναστασία Τσουραμάνη “Adonis Hotel”, Φωτεινή Γαλάνη “Ξενοδοχείο Mediterranee”, ενώ το Δ.Σ. πλαισιώνουν οι Ανδρικόπουλος Διονύσιος (Niforeika Beach), Βασιλικός Ευγένιος (Airotel, Achaia Beach), Διαμαντόπουλος Βασίλειος (Long Beach), Μεντζελόπουλος Ηλίας (Astir Hotel) και Λάττας Νικόλαος (Verde al Mare).

Η επισκεψιμότητα στα καταλύματα τις ημέρες των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Με πάνω από 600 άτομα άμεσους εργαζόμενους και… υπερδιπλάσιους υπαλλήλους σε “έμμεσες” εργασίες και “συγγενικούς κλάδους” οι ημέρες των εορτών στα ξενοδοχεία είχαν μία και μόνη “εικόνα”: Στα καταλύματα “πόλεως”, δηλαδή στα hotel και δωμάτια που εδρεύουν σε κοντινές – περιφερειακές περιοχές στο Αίγιο και τα κεντρικά σε αυτό, η κίνηση ήταν αρκετά υποτονική.
Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις λόγω του covid-19 και γενικά το κλίμα στον κλάδο δεν έδωσε “αισιόδοξα μηνύματα” στο διάστημα των γιορτών.

Στον αντίποδα, στα διάφορα ημιορεινά καταλύματα και κυρίως στην ανατολική πλευρά του δήμου, τα πράγματα πήγαν κάπως… καλύτερα. Η μικρή επισκεψιμότητα που επικράτησε, έφερε μια πολύ μικρή “νότα αισιοδοξίας”, δίχως όμως να καταφέρει να “αλλάξει” την γενική κατάσταση που κυριαρχεί, με την ανησυχία και την ανασφάλεια να… απογοητεύει συνεχώς πολλούς επιχειρηματίες.

Παρ’ όλα αυτά, η τάση που επικρατεί στον κλάδο και τους εκπροσώπους της είναι θετική και η αισιοδοξία αρκετά μεγάλη για το έτος που μόλις μπήκε.
Οι περισσότεροι, πιστεύουν ότι φέτος θα μπορέσει η τουριστική κίνηση να “αγγίξει” τις… επιδόσεις του ‘19, όπου και ήταν η τελευταία “καλή” χρονιά σε οικονομικό επίπεδο, δηλαδή η εικόνα που επικρατούσε πριν τον covid-19 και τις τεράστιες αλλαγές που έφερε αυτός σε παγκόσμιο φάσμα.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία, ίσως το φετινό καλοκαίρι που φτάνει, βγάλει τελικά τα “σπασμένα” της προηγούμενης διετίας.
Η αισιοδοξία είναι έκδηλη, καθώς η πανδημία λέγεται ότι… αποχωρεί σιγά – σιγά και τα… χαμόγελα “επιστρέφουν” σε όλους όσους ασχολούνται στον κλάδο και από κάθε πόστο.

Προγραμματισμός ημερίδας σε συνδιοργάνωση φορέων

Σε προηγούμενο χρόνο, κάποιοι εκπρόσωποι καταλυμάτων είχαν φτιάξει έναν σύλλογο που δρούσε παράλληλα με την επίσημη Ένωση του νόμου και η διάσταση απόψεων στα συμβούλια, είχε πολλές φορές ανάλογη κατάληξη ασυνεννοησίας. Όμως αυτός “έσπασε” και πλέον έχει “ενσωματωθεί” στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Στο νέο “καθεστώς” έχουν πλέον ενσωματωθεί όλοι οι επιχειρηματίες ανεξαρτήτως, κάνοντας την Ένωση και πιο δυνατή και σαφώς διευρυμένη.

Ο τουρισμός της περιοχής αποκτά επιπλέον “φωνή” και οι ιδιοκτήτες των ντόπιων ξενοδοχείων, στοχεύουν σε νέα προγράμματα, επισκέπτες και οικονομικές δυνατότητες. Η πρώτη “συνάντηση” μάλιστα, θα γίνει περί τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, σε μία ημερίδα που προγραμματίζεται να συμβεί στην Αιγιάλεια, με συνδιοργάνωση φορέων και θα αφορά την προετοιμασία του κλάδου για την Τουριστική Περίοδο ‘22 που ξεκινά στις αρχές του Μάιου. Στόχος, θα είναι να “μπει” ο Τουρισμός στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και ως “νούμερο ένα” στην οικονομική “ατζέντα” της περιοχής.

Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και να ισχυροποιήσουμε την επισκεψιμότητα

“Τα δύο τελευταία χρόνια οι συνθήκες ήταν “εναντίον” των ξενοδόχων και γενικά του κλάδου μας, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες ήδη να βρίσκονται σε δεινή θέση και με μεγάλα προβλήματα ως προς την βιωσιμότητά τους.

Οι αυξήσεις της ενέργειας και των καυσίμων, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” για πολλούς από εμάς, σε σημείο που υπάρχει πραγματικά μεγάλο ζήτημα. Η ημερίδα που θα διεξαχθεί σε περίπου δύο μήνες, έχει σκοπό να πετύχει την διεύρυνση του δήμου και της τουριστικής ανάπτυξης του, καθώς οι παλαιότεροι δήμαρχοι δεν είχαν… ασχοληθεί και πολύ με αυτό το θέμα. Όμως ένα δυνατό “κλειδί” των εσόδων στον δήμο, αποτελεί η επισκεψιμότητα και η τουριστική προβολή και προώθηση. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και να ισχυροποιήσουμε, την προτίμηση των τουριστών στην Αιγιάλεια” αναφέρει στo protionline.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Κανελλής, ο οποίος επισήμανε ως μεγάλο πλεονέκτημα την πολύ καλή συνεργασία της Ένωσης με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Στράτο Βαρδάκη και την κοινή τους ¨πλεύση¨ για το μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr