background img
banner
banner

Η κακοκαιρία «Ελπίς» χτυπά την Νωνάκριδα

ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ

 Με την κακοκαιρία “Ελπίς” να συνεχίζει να… σαρώνει κάθε ώρα που περνάει όλο και περισσότερο όλη την Ελλάδα, η Αιγιάλεια παρουσιάζει μια “καλύτερη” εικόνα από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που έχουν πληγεί πραγματικά αρκετά. Το άγριο… πρόσωπο του χιονιά “φάνηκε” έντονα το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου στον δήμο, όταν κάτοικοι των περιοχών Αιγείρας και Ακράτας (και των ορεινών περιοχών τους) έλαβαν μήνυμα από 112 της Πολιτικής Προστασίας, με οδηγίες στους δημότες για περιορισμό των μετακινήσεων τους και ότι η περιοχή βρίσκεται σε επιφυλακή.

Στη Δυτική Αιγιάλεια και την πόλη του Αιγίου μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα ή έκτακτο περιστατικό και σε όλα τα σημεία ανεξαιρέτως, έχει προβλεφθεί να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όπου προκύπτει. Με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές, οι φόβοι για την ώρα περιορίζονται στην σωστή λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού και η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφτηκε χθες τη νύχτα στην περιοχή της Πτέρης, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μείον εννέα βαθμούς Κελσίου.

 Νικ. Καραϊσκος: «Προβλήματα σε Ζαρούχλα – Περιστέρα»

«Το πιο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μόνο στην Ανατολική Αιγιάλεια γιατί η κακοκαιρία δεν εκδηλώνεται ακριβώς πάνω από τον δήμο, αλλά περιφερειακά. Στις περιοχές της Ζαρούχλας και της Περιστέρας, αλλά και στα Αρφαρά και το Χρυσάνθιο, έχουμε σε εξέλιξη έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες από χθες το μεσημέρι και μετά έχουν εντατικοποιηθεί. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Μέχρι αυτή την ώρα τα μηχανήματα δούλευαν συνέχεια και μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι ελεγχόμενα, δεν έχουμε αποκλεισμό ατόμου, ούτε και έχει κλείσει κάποιος κύριος δρόμος. Οι οδηγοί που κινούνται στα σημεία πρέπει να είναι προσεκτικοί και η χρήση αλυσίδων στα οχήματα, είναι υποχρεωτικές και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων πρέπει να είναι γεμάτα» τόνισε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραϊσκος.

Μαρ. Σταυροπούλου: «Το βάρος στο δρόμο Περιστέρα – Χιονοδρομικό»

«Είμαστε στην απόλυτη ετοιμότητα. Είμαστε επί ποδός και οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν πρέπει να ανησυχούμε για αυτό το δεύτερο κύμα της “Ελπίδας” που πλήττει κάθε περιοχή. Έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να μην έχουμε προβλήματα στα χωριά της Νωνάκριδας, τα οποία είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα σημεία. Υπάρχει συνεχής επιχείρηση με τα οχήματα που ρίχνουν αλάτι στους δρόμους και συνολικά στην όλη διαδικασία συμμετέχουν δύο οχήματα του δήμου και δύο ακόμα τα οποία ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε ρίξει το βάρος μας στο σημείο Περιστέρας – Χιονοδρομικό Κέντρο που είναι το πιο “δύσκολο” σημείο που υπάρχει στα όρια του δήμου, από τη στιγμή που ξεκίνησε να εξελίσσεται το φαινόμενο. Έχουμε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια» δήλωσε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική πλευρά του δήμου, η οποία επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό, ούτε έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος εγκλωβισμός ή ατύχημα.

 

Βασ. Χριστόπουλος: «Οι δημότες πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους»

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, αρμόδιος για θέματα Διακοπτού, βρισκόμενος στην περιοχή της Κερνίτσας αργά το μεσημέρι, δήλωσε για την κατάσταση που επικρατούσε στον δήμο και για το ποια ήταν η εικόνα: «Οι υπηρεσίες του δήμου επιχειρούν με πολλά μηχανήματα έργου σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο όλων των ημιορεινών και ορεινών περιοχών και μέχρι στιγμής τα πράγματα αντιμετωπίζονται καλά. Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και το βασικότερο, να μην κινούνται δίχως λόγο στο συνολικό οδικό άξονα. Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αυτές τις ώρες. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ακολουθούμε όλοι τις εισηγήσεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε έκτακτη ανάγκη καλούμε αμέσως τις υπηρεσίες».

Έκλεισε η δημοτική οδός Περιστέρα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, στις οποίες μετακινήσεις των δημοτών σε όλο το εύρος των περιοχών με Ι.Χ συμβατικά οχήματα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Ακράτας – Ζαρούχλας από το ύψος του ορίου του χωριού της Βαλιμής και πάνω, στον δρόμο Ακράτας – Περιθωρίου από το όγδοο χιλιόμετρο και άνω, ενώ το ίδιο ισχύει για την Επαρχιακή Οδό Αιγείρας – Συνεβρού από το έκτο χιλιόμετρο και προς τα πάνω. Επίσης, μέχρι αργά χθες το βράδυ τα συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου, κατέβαλαν προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοιχτό τον δρόμο Περιστέρα – Καλάβρυτα, πράγμα δύσκολο λόγω της έντασης του χιονιά και των πραγματικά δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Έτσι, με νεότερη ενημέρωση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει ότι η δημοτική οδός που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης.

Μήνυμα από το 112 στην Ακράτα

Τέλος, να επισημανθεί ότι αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι της Ακράτας και των γύρω κοινοτήτων,  έλαβαν μήνυμα από το 112 για την σφοδρότητα της κακοκαιρία “Ελπίς” καλώντας τους να προσέξουν τις έντονες χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να λάβουν και άλλοι δημότες άλλων περιοχών. Το προειδοποιητικό μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων οι οποίοι καλούνται να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση λόγω του εκτεταμένου χιονιά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr