background img
banner
banner

Ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας επέστρεψε δυναμικά με νέα ρεκόρ | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή (30/1) ο 10ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας, αλλά και οι παράλληλοι δρόμοι των 1.500μ και των 5.000μ.,  με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Τον αγώνα διοργάνωσε ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Mία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού που αποτελεί θεσμό για την Αιγιάλεια την τελευταία δεκαετία και η οποία διακόπηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πήρε η Πολιτεία και φέτος επέστρεψε δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και οι αθλητές/τριες πέρασαν μέσα από τα παραλιακά χωριά των Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ακολούθως της παραλιακής οδού, κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου και έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Στα 5χλμ η εκκίνηση έγινε  από τις 12 Βρύσες. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου στο τέρμα έγινε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές τερμάτισαν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (12 βρύσες). Οι 12 βρύσες ήταν το σημείο  τερματισμού και για τον αγώνα του 1,5 χλμ.  Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου.

Σύσσωμη η δημοτική αρχή

Ο αγώνας εντάχθηκε στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και την μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση αφού λόγω της πανδημίας δεν έγινε πέρυσι, και έδωσε το παρών σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η κινητοποίηση που προηγήθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ μεγάλη και η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με ρεκόρ συμμετοχής αθλητών, αλλά και νέο ρεκόρ διαδρομής από τον πρώτο νικητή. Εκατοντάδες ήταν και οι θεατές που εκμεταλλεύθηκαν τον πολύ καλό καιρό και γέμισαν την παραλιακή ζώνη της πόλης από νωρίς το πρωί.

Νέο ρεκόρ διαδρομής από τον Δήμο Μαγγίνα

Μεγάλος νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Δήμος Μαγγίνας του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1.10.04 που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής. Το προηγούμενο ήταν από το 2019 του Νικόδημου Νικολακέα της Ολυμπιάδας Πατρών με 1.12.37 (φέτος τερμάτισε τρίτος με 1.11.21).  Δεύτερος ήταν ο Θωμάς Πούλος του ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ με 1.11.06. Από τον ίδιο σύλλογο (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ) ήταν και πρώτη νικήτρια στις γυναίκες. Η Χριστίνα Καντζουράκη τερμάτισε σε χρόνο 1.25.21. με την Βηθλεέμ Σαπίου του Αθηνόδωρου να ακολουθεί στην 3η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο (1.33.04). Δεύτερη ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου του ΤΡΙΤΩΝΑ με 1.33.23.

Από τον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ,  σε υψηλές θέσεις τερμάτισαν οι Ηλίας Καραμπούλας (7ος με 1.15.58), Δημήτρης Τασσόπουλος (8ος με 1.15.59), Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου ((9ος με 1.16.44). Μέσα στους 120 τερμάτισαν και οι Γιάννης Βασιλείου (17ος), Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος (35ος), Δημήτρης Παπαπέτρου (48ος), Βασίλης Γιαννίκος (87ος), Τρύφων Κατσαρός (110ος), Νίκος Τσίμπος (120ος).

Υπόθεση του Αθηνόδωρου τα 5.000μ.

Ο Ανδρέας Γεωργίου με χρόνο 16.11 ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5χλμ με τον συναθλητή του στον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ, Σπύρο Ιατρόπουλο να τερματίζει 2ος σε 16.40. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Γιώργος Βαλαβάνης που ήρθε τρίτος με 17.19. Άλλοι τρεις δρομείς του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα. Ο Νίκος Γεωργίου ήταν 4ος με 17.23, ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος 7ος με 19.11 και ο Θάνος Βασιλείου 8ος με 19.50. Από τον Αθηνόδωρο ήταν και η πρώτη νικήτρια, η Άννα Μποδιώτη η οποία πέτυχε χρόνο 20.15. Δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Τόκα του ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ με 21.19 και 3η η Ευγενία Βαρβία επίσης του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 21.27. Από τον σύλλογο του Αιγίου, 7η ήταν Κωνσταντίνα Παλαιολογοπούλου (23.07), 8η η Ασημίνα Σκαπετοράχη (23.36), 32η η Δήμητρα Κατσούλη (28.59) και 58η η Αλεξάνδρα Κυριακοπούλου (36.47). Στα 1500 συμμετείχαν μικρά παιδιά και δεν υπήρξε χρονομέτρηση στον αγώνα.

Τιμητική βράβευση στον Γιάννη Χρυσανθόπουλο

Το ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας και ο Αθηνόδωρος ” Ο Αιγιεύς” τίμησαν με ειδική πλακέτα τον Γιάννη Χρυσανθόπουλο, μεγάλη μορφή του Αιγιώτικου στίβου και εμπνευστή πριν από 11 χρόνια του ημιμαραθωνίου Αιγιάλειας. Ο κ. Χρυσανθόπουλος, εμφανώς συγκινημένος,  παρέλαβε την πλακέτα από τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας με τους τρεις νικητές του ημιμαραθωνίου

Οι τρεις πρώτες νικήτριες του ημιμαραθωνίου

Οι νικητές των 5χλμ.

Οι νικήτριες των 5χλμ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr