background img
banner
banner

«Πήγε» για την άλλη εβδομάδα η συζήτηση του δημοτικού οδοφωτισμού

ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Δεν πρόλαβε να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, η πρόταση της επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσως Ψυχράμη για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού, στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Μάλιστα, η πρόταση έγινε δεκτή και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αποδέχθηκε η δημοτική αρχή, το θέμα να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης.

Δεδομένης όμως της βαρύτητας του ζητήματος της πλατείας Αγ. Λαύρας και της παρουσίας επαγγελματιών στον χώρο της συνεδρίασης, το αίτημα για συζήτηση του θέματος του οδοφωτισμού τελικά αναβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι η κ. Ψυχράμη επανέλαβε πως το μόνο που ήθελε ήταν να ενημερώσει το Σώμα και κατ’ επέκταση του δημότες, για τα τεράστια ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν σε λίγα χρόνια μέσω των δημοτικών τελών, εφόσον προχωρήσει ο διαγωνισμός της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του δήμου που, βάσει της μελέτης που έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, είναι προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ με δέσμευση 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Θα παραθέσει στοιχεία από άλλους δήμους

Ουσιαστικά, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ήθελε να… κρούσει καμπανάκι ζητώντας την ματαίωση της διενέργειας του διαγωνισμού που βρίσκεται στον αέρα γι’ αυτό τον σκοπό, φοβούμενη πως οι δημότες και δεν θα επιθυμούν αλλά και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τόσα χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό. Είναι χαρακτηριστική η φράση της προς τον δήμαρχο «θα μας… αλλάξετε τα φώτα»… Μάλιστα, τόνισε πως έχει συλλέξει ενδιαφέροντα στοιχεία από άλλους δήμους που τεκμηριώνουν την ανησυχία της.

Με δεδομένο το προχωρημένο της ώρας, ελέω πλατείας, ο δήμαρχος τόνισε πως θα συγκληθεί νέο συμβούλιο τόσο για το θέμα αυτό όσο και για το νοσοκομείο, από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά, όταν και θα επιστρέψει από την Αθήνα που θα βρίσκεται. Πάντως, η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Φεβρουαρίου και βέβαια η θετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr